30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

BENDEVİ PALANDÖKEN`DEN `SAHTE İÇKİ` UYARISI: "HER ÖNÜNE GELENİN METİL ALKOLE ULAŞMASI ENGELLENMELİ”


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı öncesinde artmaya başlayan sahte içki kaynaklı ölümler konusunda vatandaşları uyardı. Palandöken, sahte içki yapımında kullanılan metil alkole her önüne gelenin rahatlıkla ulaşmasının engellenmesini istedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2022 Perşembe 11:01   Okunma : 318

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yılbaşı öncesinde artmaya başlayan sahte içki kaynaklı ölümler konusunda vatandaşları uyardı. Palandöken, sahte içki yapımında kullanılan metil alkole her önüne gelenin rahatlıkla ulaşmasının engellenmesini istedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bugün yaptığı açıklamada, yılbaşının yaklaşmasıyla artan sahte içki kaynaklı ölümlere dikkat çekti. Alkollü içecek fiyatlarının yüksek olması nedeniyle insanların sahte içkiye yöneliğine vurgu yapan Palandöken`in açıklaması şöyle:

“HER ÖNÜNE GELENİN METİL ALKOLE ULAŞMASI ENGELLENMELİ: Yılbaşı yaklaşırken biliyorsunuz sahte alkollerde de maalesef insan ölümleri çoğalıyor. Bunlar gözü dönmüş insanlar tarafından yapılan, fiyatları bakımından da insanları mutlu eden rakamlarla satılan alkollü içecekler, gerçekten de insan sağlığını tehdit ediyor. Her önüne gelenin metil alkole ulaşması engellenmeli. Her ne kadar yasak olsa da sahte içki yapımında kullanılan metil alkole ulaşılması engellenemiyor. Çünkü başka bir yolla temin ediliyor. Ancak birçok sitelerde bu alkolün ne şekilde yapılacağı tarif ediliyor, hatta YouTube`da bunları vatandaşın öğrenmesine destek olunuyor. Bu durumda devlet de milyarlarca liralık zarara uğruyor. Tabii ki paradan daha önemlisi, vatandaşlarımızın sağlığına zarar veriyor, hayattan kopmalarına neden oluyor. Hem aileleri hem kendileri, aynı anda onlar hayatını kaybediyor ama geride kalanlar da bu alkol melanetinden, üzüntüsünden kurtulamıyor.

FİYATIN YÜKSELİĞİ NEDENİYLE İNSANLAR KAÇAK ALKOLE YÖNELİYOR: Bunun için birçok tedbirler var. Aslında bunların ruhsatlı, Tütün Üst Kurulu tarafından bandrollü, vatandaşın alacağı yerlerdeki adresleri belli olmasına rağmen maalesef fiyatın yüksekliğinden kaynaklanan bu olaya maalesef daha çok kaçak alkolle içki yapmaya yöneliyorlar. Gerektiği gibi de tam formülü gerçekleştiremediği için lezzetine veyahut o andaki alkolün derecesine bakmaksızın vatandaş kendisini zehirliyor.

VATANDAŞ OTOKONTROLÜ KENDİSİ YAPACAK: Devletin kolluk kuvvetleri her türlü tedbiri almasına rağmen maalesef bu ölümlerin önüne geçilemiyor. Biz, müşterilerimize bunu söylüyoruz. Dolayısıyla da bunun kolay ulaşılabilir veyahut böyle tarifleriyle yaygınlaşmasına neden olan bu alkolün imalatçıları da süratle sistemlerini değiştiriyorlar. Vatandaş otokontrolü kendisi yapacak veyahut aile bireyleri bizim evde alkol yapılıyor diye şikayette bulunacak ki canları yitirmeyelim. Yoksa bu suretle her yeni yıl başlangıcında hazırlıklarını yapıyorlar, ucuza mal ederiz diye. Bu sofralara koyulan, aslında kendilerini dünyadan koparacak bir alkol olduğunu hissetmeden tüketiyorlar. Bunun için yurttaşlarımızın, değerli müşterilerimizin bu konuya tenezzül etmemelerini öneriyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA