19 Temmuz 2025 Cumartesi

20:28   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:25   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:19   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:16   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:26   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:15   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:15   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:47   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:35   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:05   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:03   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:59   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI   18:55   CHP’LI EMIR : TÜRKIYE’NIN FAILI MEÇHULLERLE ANıLAN BEYAZ TOROSLAR YERINE BARıŞLA, ADALETLE ANıLMASı GEREKIYOR   18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:36   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR   11:08   CUMHURBAŞKANLıĞı’NDA KAMU IŞÇILERININ BEKLEDIĞI ZAM GÖRÜŞMESI... TÜRK-İŞ, RESMI OLMAYAN YÜZDE 22’LIK TEKLIFI KABUL ETMEDI   10:28   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "TÜRK-İŞ YÖNETIMI, IŞÇININ GREV TALEBINE KULAK VERMEK YERINE, TARIHI ERTELEYEREK HÜKÜMETIN GÖNLÜNÜ HOŞ TUTUYOR"  
 
     
   

OĞUZ KAAN SALICI`NIN ŞANLIURFA`DA YEMEK YEDİĞİ FABRİKA İŞÇİLERİ: "ZENGİNDEN AZ, FAKİRDEN ÇOK ALIYORLAR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa`da ziyaret ettiği fabrikada işçilerle yemek yedi. Salıcı, işçilere “Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünkü çetelere para veriyor. Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?” dedi. İşçi ise Salıcı`ya “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.  

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 15:13   Okunma : 697

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: FURKAN ERDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa`da ziyaret ettiği fabrikada işçilerle yemek yedi. Salıcı, işçilere “Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünkü çetelere para veriyor. Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?” dedi. İşçi ise Salıcı`ya “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP Doğu Masası heyeti, Şanlıurfa`da fabrika ziyaretinde bulundu ve işçilerle sohbet etti. Salıcı, ünlü markalara mont ve ayakkabı üreten işçilerle beraber öğle yemeği yedi. Salıcı, işçilerden üretimleri hakkında bilgi aldı. Salıcı ile işçiler arasında asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine ilişkin fikir alışverişi de oldu. Salıcı, işçilere “(İşçiler) AK Parti 10 bin lira verdi, ben oyumu AK Parti`ye oyumu vermek istemiyordum ama gene gidip AK Parti`ye vereceğim. Asgari ücretin 10 bin lira olması önemli değil der mi?” diye sordu. Kadın işçi, “Kim iyi yönetirse oy ona gider” diye yanıt verdi.

Bir kadın işçi de Salıcı`ya “Sizin fikriniz ne geçim sıkıntısı açısından?” diye sordu. Salıcı, şunları söyledi:

“Mesele şurada, bu iktidarın uygulamış olduğu politikaların sonucunda biz bu geçim sıkıntısını yaşıyoruz. Durduk yere olmuyor. Niye 5 sene önce olmuyordu? Başkanlık sistemi yoktu, başka bir şey vardı. Ya da şöyle söyleyeyim, bu Suriyeliler neden geldi Türkiye`ye? Yanlış dış politikanın sonucunda geldi. Niye bize geliyor da başka bir yere gitmiyor? Çünkü biz oradaki kavgayı körükledik. Bu politikalar değişmeden hayat pahalılığı bitmez. Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünkü çetelere para veriyor. Beşli çeteye veriyor değil mi? Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?”

Kadın işçi, “O kadar çalışıyorum, benim az. Onların neden?” diye sordu. Salıcı, “Sen geçinemiyorsun, bu adam parayı saçıyor. Bu adaletsizlik niye oluyor? Bunu düşünmek lazım” dedi. Bir diğer kadın işçi de “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.

FABRİKA SAHİBİ: DOĞUYA YATIRIM YAPACAĞIM DİYE BİR DAVAM VARDI

CHP heyeti, Şanlıurfa Organize Sanayi Müdürlüğü`nü de ziyaret etti. Heyeti karşılayan Bölge Müdürü Osman Oktay, üretimleri hakkında bilgi verdi. Salıcı ve beraberindeki heyet daha sonra iş kazası yaşanan bir fabrikayı ziyaret etti. Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Aksu, Salıcı`ya olayın nasıl olduğunu ve üretime ne kadar ara vermek zorunda kaldıklarını anlatarak, “Benim buraya gelme sebebim, doğuda yatırım yapacağım diye bir davam vardı. Dava çocuğum, beni yetiştiren topraklara benim borcum var. Gençlere de hep bunu anlatıyorum. Sakın bir yere gitmeyin, burada kalın” dedi.

Salıcı, daha sonra ihracat yapan başka bir fabrika sahibinden de üretimleri hakkında bilgi aldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA