18 Mart 2026 Çarşamba

21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!   10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı  
 
     
   

CHP`DEN BANKA PROMOSYONLARI İŞÇİYE ÖDENSİN TEKLİFİ


CHP Grup Başkanvekilleri, işverenler ile bankalar arasında yapılan protokoller kapsamında hak kazanılan promosyonların işçilere ödenmesini öngören bir kanun teklifi hazırladı. İş Kanunu`nda değişiklik yapılmasını öngörülen teklifle, işverenler ile bankalar arasında yapılan protokoller kapsamında hak kazanılan promosyonlara işverenlerce el konulmaması, işçilere bu ödemeleri yapmayan işverenlerin ise idari para cezasına çarptırılması amaçlanıyor.

 

Tarih : 27 Kasım 2022 Pazar 12:47   Okunma : 585

CHP Grup Başkanvekilleri, işverenler ile bankalar arasında yapılan protokoller kapsamında hak kazanılan promosyonların işçilere ödenmesini öngören bir kanun teklifi hazırladı. İş Kanunu`nda değişiklik yapılmasını öngörülen teklifle, işverenler ile bankalar arasında yapılan protokoller kapsamında hak kazanılan promosyonlara işverenlerce el konulmaması, işçilere bu ödemeleri yapmayan işverenlerin ise idari para cezasına çarptırılması amaçlanıyor.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, işverenler ile bankalar arasında yapılan protokoller kapsamında hak kazanılan promosyonların işçilere ödenmesini öngören bir kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığı`na sunulan kanun teklifi, İş Kanunu`nda değişiklik yapılmasını öngörüyor. Teklifle, işverenler ile bankalar arasında yapılan protokoller kapsamında hak kazanılan promosyonlara işverenlerce el konulmaması, bu ödemelerin işçilere yapılması, işçilere bu ödemeleri yapmayan işverenlerin ise idari para cezasına çarptırılması amaçlanıyor.

"TÜRKİYE, ENFLASYON CANAVARIYLA YENİDEN TANIŞTI"

Teklifin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

“Rejime kasteden anayasa değişikliğinin yürürlüğe girdiği 2018 yılından itibaren ekonomik göstergeler tepetaklak gitmeye başlamış, Türk lirası değer kaybetmiş, enflasyon oranı yükselmiştir. 2018 yılında enflasyon yüzde 15,3 iken, şu an resmi olarak açıklanan enflasyon yüzde 85,5`e kadar yükselmiştir. Türk lirası ise bu 4 yıl içinde 4 kat değer kaybetmiştir.

Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti ülkeyi derin bir ekonomik krize sokmuş, bu krizden çıkış reçetesi olarak yürürlüğe soktuğu Türkiye Ekonomi Modeli ise ülkeyi krizden çıkarmak yerine krizi daha da derinleştirmiştir. Özel sektörde işverenler ile bankalar arasında aylık ve ücret ödeme protokolleri uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra Bankalar tarafından sunulan promosyon ödemelerinin doğrudan hak sahiplerine dağıtılması amacıyla bir mevzuat değişikliği hazırlanmıştır. İşverenlerle bankaların yapmış oldukları ve halen yürürlükte bulunan protokollerin sona ermesine altı aydan daha fazla süre bulunduğu takdirde, 1 ay içerisinde işverenler ile bankalar arasında bu maddeye uygun şekilde yeni protokol anlaşması yapılması öngörülmektedir. Bu teklifle, ekonomik krizin çok yoğun bir biçimde hissedildiği böylesi bir dönemde, banka promosyonlarının tamamının işçilere dağıtılması amaçlanmış, işçilere dağıtılmaması durumunda idari para cezası önerilmiştir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA