7 Mayıs 2024 Salı

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”  
 
     
   

EYT FEDERASYONU BAŞKANI ÖZÜPAK: “ZATEN ADIMIZ ‘EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR`, YENİDEN BİR YAŞA TAKILMAK, KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR ÇÖZÜM DEĞİL”


Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, getirilecek yasal düzenlemede de yaş sınırı olacağı yönündeki iddialarını değerlendirdi. Özüpak, "Zaten adımız ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar`, yeniden bir yaşa takılmak, gerçekten yeni mağduriyetler doğuracağı için asla verdiğimiz mücadelede kabul edebileceğimiz bir çözüm aşaması değildir” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bugüne kadar görüşme fırsatı bulamadıklarını belirten Özüpak, ancak bakanın yaptığı her konuşma sonrasında, “Yeni mağduriyetler mi acaba doğuracak” diye kaygı duymaya başladıklarını söyledi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 17:28   Okunma : 302

Haber: YİĞİT KAZBEK – Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, getirilecek yasal düzenlemede de yaş sınırı olacağı yönündeki iddialarını değerlendirdi. Özüpak, "Zaten adımız ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar`, yeniden bir yaşa takılmak, gerçekten yeni mağduriyetler doğuracağı için asla verdiğimiz mücadelede kabul edebileceğimiz bir çözüm aşaması değildir” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bugüne kadar görüşme fırsatı bulamadıklarını belirten Özüpak, ancak bakanın yaptığı her konuşma sonrasında, “Yeni mağduriyetler mi acaba doğuracak” diye kaygı duymaya başladıklarını söyledi.

EYT ile ilgili son toplantı, dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Cumhurbaşkanlığı`nda yapıldı. EYT Federasyonu Başkanı Gönül Baran Özüpak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili TBMM`ye sunulması beklenen yasal düzenlemede yaş sınırı olacağına ilişkin iddiaları değerlendirdi. Özüpak, şunları söyledi:

“YENİDEN YAŞA TAKILMAK ÇÖZÜM DEĞİL: Zaten adımız ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar` olup da yeniden bir yaşa takılmak gerçekten yeni mağduriyetler doğuracağı için asla verdiğimiz mücadelede kabul edebileceğimiz bir çözüm aşaması değildir. 8 Eylül 1999 öncesi işe girişlerde bizim hakkımız neyse biz tastamam o haklarımızı istiyoruz. Formülsüz, şartsız, neyse o. Artısı ya da fazlasını da istemiyoruz. Kadınlarda 20 yıl ve 5 bin prim günü, erkekler 25 yıl 5 bin prim günü dendi. Bu süre zarfında da bizler geldik 45-50 yaş aralığına. Yeniden yaşa takılmak maalesef bizim çözüm sürecimizi sadece uzatmış olacak.

DETAYLARI BASINA YANSIDIĞI KADAR ÖĞRENDİĞİMİZ BİR SÜREÇ: Sayı bazında tahminimiz şöyle; Çalışma Bakanımız ilkin ‘1,5 milyon kişi` dedi. Sonra 1 milyon 600 bin oldu, 2 milyon kişiye kadar çıkabileceğinden bahsetti. Biz de çalışmamızda 1 milyon kadar dedik hemen emekli olabilecek kişi. Geride olan 3 milyon var, toplamda sayımız 4,5 milyon. Haydi 1,5 milyonu çıkardınız, haklarına sahip olanlarla deyip de. Geride kalan 3 milyonun içerisindekilere bu yaş şartıyla ne kadar, nedir, ne değildir? Detayları basına yansıdığı kadar öğrendiğimiz bir süreç yaşıyoruz. Kaygılı mıyız? Kaygılıyız. Yani burada tek çözüm; 8 Eylül 1999`da işe girenin de anayasal hakkı olduğu, eşitlik ilkesinden faydalanması gerekliliği ve yasaların öngörülebilir ilkesinin iade edilmesi.

MAKAMA GELDİĞİNDEN BERİ ÇALIŞMA BAKANI`YLA GÖRÜŞEMEDİK: (Çalışma Bakanı ile görüşme) Maalesef olamadı, makama geldiğinden bu yana. 2019 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı iken bir görüşmemiz oldu, Çankaya Köşkü`nde bir buçuk saat. Orada bütün detayıyla biz anlattık esasında ama `Bizim böyle bir sorunumuz var` deyip tekrardan dile getiremedik. Talep ettik mi? Hemen hemen her gün biz Çalışma Bakanımızın makamında özel kalemine talebimizi iletiyoruz.

STAJ VE ÇIRAKLIK, ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR MAĞDURİYET: Staj ve çıraklığın da bir mağduriyet olduğunu biz yine dile getiriyoruz. Çocuk yaşta başlayan çalışma hayatımız zaman bize verilen numaralardan biliyoruz ki SSK hayatımız başladı. Sigortalı olarak çalışma hayatımız devam ediyor. Ama ilerleyen süreçte bir bakıyoruz ki ‘Hayır, size uzun vadeli sigorta kolu yatırılmadı diye başlangıç olarak saymıyoruz` diyorlar. Biz stajyer olarak 2 gün okula gittik. 3 gün zorunlu tuttunuz ve sabah 09.00`da akşam 17.00`ye kadar bilfiil çalıştık. Bu iş hayatına katılım değil midir? Oysa bize verdiğiniz numaralarda biz biliyoruz ki SSK başlangıcımız yapıldı ama maalesef gördüğümüz kadarıyla dedik ki; ‘Onda da kandırıldık`. Staj ve çıraklığın ivedilikle çözülmesi gereken bir mağduriyet olduğunu yine üstüne basa basa vurguluyoruz.

ÇALIŞMA BAKANI HER KONUŞTUĞUNDA YENİ MAĞDURİYETLER Mİ DOĞACAK DİYE KAYGI TAŞIYORUZ: Çalışma Bakanımızdan duyduğumuz tek şey aralık ayı içerisinde açıklanacağı. Bunda hepimiz hemfikiriz. Fakat Çalışma Bakanımızın her konuştuğunda detaylara bir bakıyoruz yeni mağduriyetler mi acaba doğuracak diye kaygı taşımaya başlıyoruz. Oysaki formül, çözüm belli; 8 Eylül 1999`daki yasanın geriye işletilme maddesinin iptali. Staj ve çıraklığın ‘evet bu da bir mağduriyettir` deyip de sonradan ikinci bir konuşmayla ‘bu öğrencilik işlemleridir sayılamaz` denildiği süreçte bir daha düşünmelerini istiyoruz.

SİSTEM BİZİ 3 BİN 500 LİRAYA MAHKUM EDİYOR: Biliyorsunuz aylık bağlanma oranlarımız var ki bizi 3 bin 500 liralara mahkûm eden bir sistem. Bizi 30 yılın karşılığında sosyal yardım niteliğindeki maaşlara mahkûm ediyor. Biz insanca yaşamak istiyoruz, biz anayasal hakkımıza sahip olmak istiyoruz ve de iktidarımızın, Çalışma Bakanlığımızın samimiyetini bu yasayı bir an evvel teknik detaylarıyla çalışmasıyla anlatıp kamuoyuna da paylaşmasını bekliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA