30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI BILLSTRÖM: “İSVEÇ ADINA TAAHHÜT ETTİĞİMİZ KONULARDA İLERLEME KAYDETTİĞİMİZİ BELİRTMEK İSTERİM”


İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, “Türkiye ile terörle mücadele de dahil üçlü bir mutabakat zaptını yerine getirme konusunda kararlıyız. Muhtıradaki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için çalışmalıyız. Ancak muhtıra uygulandığında, Türk parlamentosunun İsveç ve Finlandiya`nın katılım başvurusunu onayladığını göreceğiz. Zamanı geldiğinde bu olacak, bundan şüphem yok. Müzakereler devam ediyor. İsveç adına taahhüt ettiğimiz konularda ilerleme kaydettiğimizi belirtmek isterim. Zamanı geldiğinde Türkiye`nin onaylamasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 17:43   Okunma : 922

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, “Türkiye ile terörle mücadele de dahil üçlü bir mutabakat zaptını yerine getirme konusunda kararlıyız. Muhtıradaki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için çalışmalıyız. Ancak muhtıra uygulandığında, Türk parlamentosunun İsveç ve Finlandiya`nın katılım başvurusunu onayladığını göreceğiz. Zamanı geldiğinde bu olacak, bundan şüphem yok. Müzakereler devam ediyor. İsveç adına taahhüt ettiğimiz konularda ilerleme kaydettiğimizi belirtmek isterim. Zamanı geldiğinde Türkiye`nin onaylamasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Amerikan mevkidaşı ile görüşmek üzere gittiği ABD`de bugün çevrimiçi bir basın toplantısı düzenledi. Billström`ün açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“İsveç`in NATO`ya katılması hükümetim açısından acil bir öncelik. Bu yolculuğa Finlandiya ile beraber çıktık ve birlikte müttefik olmayı dört gözle bekliyoruz. Türkiye ile terörle mücadele de dahil üçlü bir mutabakat zaptı yerine getirme konusunda kararlıyız. İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyeliğinin hem bizim hem de ittifakın ve Avrupa`nın güvenliğini güçlendireceğine kuvvetle inanıyoruz.

Bu bir memorandum ve aynı zamanda üç devletin ilişkileri bağlamında iyi temeller sağladı. Muhtıranın uygulanmasını denetleyecek kalıcı bir ortak mekanizma mevcut. Dolayısıyla Türkiye, İsveç ve Finlandiya ile tam bir askeri müttefik haline geldiğinde bu sadece bir başlangıç olacak.

Muhtıradaki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için çalışmalıyız. Ancak muhtıra uygulandığında, Türk parlamentosunun İsveç ve Finlandiya`nın katılım başvurusunu onayladığını göreceğiz. Zamanı geldiğinde bu olacak, bundan şüphem yok. Müzakereler devam ediyor. İsveç adına taahhüt ettiğimiz konularda ilerleme kaydettiğimizi belirtmek isterim. Zamanı geldiğinde Türkiye`nin onaylamasını bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA