1 Nisan 2023 Cumartesi

01:43   CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ KESİN ADAY LİSTESİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI: KILIÇDAROĞLU, İNCE, ERDOĞAN VE OĞAN RESMEN ADAY   01:06   FİNLANDİYA`NIN NATO ÜYELİĞİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   23:27   KILIÇDAROĞLU`NDAN AB GÖÇMEN ANLAŞMASI AÇIKLAMASI: BAŞINDAN BERİ BU KONU HAKKINDA ÇOK NETTİM. ÖNCE TÜRKİYE   23:05   TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ... EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 500 TL`YE, BAYRAM İKRAMİYELERİ İSE 2 BİN TL`YE YÜKSELTİLDİ   21:15   AYLİN NAZLIAKA: “BUGÜN SAYIN GENEL BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞTÜM VE 13. CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU`NUN KABİNESİ`NDE YARIŞMAK ÜZERE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞIMI ÇEKME KARARI ALDIM”   19:41   MEMLEKET PARTİSİ KURUCULARINDAN, PM ÜYESİ EŞBER ATİLA İSTİFA ETTİ: “CUMHURBAŞKANI ADAYI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU`NA DESTEK VERMEK; TEK ADAM DÖNEMİNİ BİTİRMEK, SARAY REJİMİNİ SONLANDIRMAK İSTEYEN HERKESİN ÖDEVİ HALİNE GELMİŞTİR”   19:33   MGK BİLDİRİSİ: 14 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ BİRLİKTE YAPILACAK OLAN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İLE 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNİN, HUZUR VE GÜVEN ORTAMI İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLMİŞTİR   19:32   İMAMOĞLU: “BİZİM YOLA ÇIKIŞIMIZIN EN BÜYÜK ÖDÜLÜ BİRİNCİ TURDA SEÇİMİ KAZANMAKTIR VE KAZANACAĞIZ”   18:57   İMAMOĞLU: “İKTİDAR. AMA SÜLALE İÇİN İKTİDAR DEĞİL. MİLLET İÇİN İKTİDAR. ‘BEN BU BİRLİĞİN DIŞINDA KALACAĞIM, KENDİ GÜCÜMÜ GÖSTERECEĞİM` DİYEN HATA YAPAR. BAŞKASININ EKMEĞİNE YAĞ SÜRER”   18:37   KIZILDERE`DE YAŞAMINI YİTİREN CİHAN ALPTEKİN 51. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI   18:35   ENGİN ALTAY`DAN ERDOĞAN`A “GELECEK DÖNEM HELALLEŞME, ZENGİNLEŞME VE KUCAKLAŞMA DÖNEMİ OLACAK. MİLLETİN GELECEK DÖNEM İÇİN SENİN YALANLARINA DA BOŞ VAATLERİNE DE KARNI TOK”   18:26   UĞUR POYRAZ: “BUGÜN YSK TARAFINDAN VERİLEN KARARDA, ANAYASA`YI BİR KİŞİNİN GÖRÜŞ, İSTEK VE İNANÇLARI, HATTA İDEOLOJİLERİ DOĞRULTUSUNDA YORUMLAMAYA ÇALIŞTIKLARI GÖRÜLMÜŞTÜR”   18:25   OSMANİYELİ GAZETECİLER  32 GÜN SONRA TAHLİYE OLDU   18:01   AKŞENER`DEN ERDOĞAN`A YANIT: “BEN BURADAYIM, ADRESİM BELLİ, ÇANTAM ELİMDE, BENİM İÇİN SİLİVRİ SOĞUK DEĞİL; BUYURUN RECEP BEY”   17:48   YÜKSEK SEÇİM KURULU, ERDOĞAN`IN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA YAPILAN İTİRAZLARI REDDETTİ   17:44   YILDIRIM KAYA`DAN YÖK`E: "ÖĞRENCİLER KENDİ YURTLARINA YERLEŞEBİLECEKLER Mİ? BUNUN HAZIRLIKLARINI YAPTINIZ MI? GERÇEKTEN YETER. GİDECEKSİNİZ ZATEN AMA TAHRİP ETMEDEN GİDİN"   17:30   CHP`NİN "YABANCILARIN TÜRKİYE`DEN MÜLK EDİNMELERİNİN KONTROL ALTINA ALINMASI" ÖNERİSİ, AKP VE MHP`Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ.. CHP`Lİ BAKAN: VANUATU VATANDAŞI NİYE TÜRKİYE`DEN GAYRİMENKUL ALIR?   17:11   İYİ PARTİLİ USTA`DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SİZ TAYYİP ERDOĞAN OLARAK DEVLET HİZMETİNDE BULUNDUĞUNUZ SÜRE BOYUNCA İMZANIZIN OLDUĞU TÜM PROJELERDE DEVLETİN YANİ HAZİNE`NİN MENFAATLERİNİ GÖZETMEKLE SORUMLUSUNUZ”   16:52   MERAL DANIŞ BEŞTAŞ,    16:39   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, ULUSLARARASI LIONS KULÜPLERİ BAŞKANI SHEEHAN VE BERABERİNDEKİ HEYETİ AĞIRLADI  
 
     
   

TBMM`DE MİLLETVEKİLLERİNE BİLGİ VEREN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRÜ`NDEN H.K.G. DEĞERLENDİRMESİ: “MÜNFERİT OLAYLARIN BASIN ÜZERİNDEN YANSIMASI SONUCU BU OLAYLAR OLUŞUYOR. SANKİ BAKANLIK, OLAY OLDUĞUNDA HAREKETE GEÇİYOR GİBİ”


TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu`nun dinlediği Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu; Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızı H.K.G.`yi altı yaşındayken, 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli`yle “dini nikahla” evlendirmesine ilişkin; “Münferit olayların basın üzerinden yansıması sonucu bu olaylar oluşuyor. Sanki bakanlık, olay olduğunda harekete geçiyor gibi. Öyle değil. Bizim yıllık planlanmış eylemlerimiz var” dedi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren ise komisyon üyelerinin Hiranur Vakfı`nın denetlenip denetlenmediğine ilişkin sorusuna yanıt vermedi. Milletvekillerinin tepkisi üzerine de komisyon salonunu terk etti.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 18:27   Okunma : 201

TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu`nun dinlediği Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu; Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızı H.K.G.`yi altı yaşındayken, 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli`yle “dini nikahla” evlendirmesine ilişkin; “Münferit olayların basın üzerinden yansıması sonucu bu olaylar oluşuyor. Sanki bakanlık, olay olduğunda harekete geçiyor gibi. Öyle değil. Bizim yıllık planlanmış eylemlerimiz var” dedi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren ise komisyon üyelerinin Hiranur Vakfı`nın denetlenip denetlenmediğine ilişkin sorusuna yanıt vermedi. Milletvekillerinin tepkisi üzerine de komisyon salonunu terk etti.

İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in 6 yaşındaki kızı H.K.G.`nin, altı yaşında “imam nikahı” ile evlendirildiğinin ortaya çıkmasının ardından kurulan TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu, bugün üçüncü kez toplandı. Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri, milletvekillerine bilgi verdi.

“ELİMİZDE VERİ YOK”

Komisyon Başkanı AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir`e; “Bakanlığınızda hangi okullarda hangi tür istismar oluyor, bakanlığınızda böyle bir veri var mı? Bir konuda eğilim tespit edebilir misiniz?” sorusunu yöneltti. Aydoğdu, “E-Rehberlik modülümüz var. O sistemin içerinde bunlar, okulumuz rehberlik servisi, okul müdürlerimiz tarafından sisteme giriliyor. Sayıları oradan alınabiliyor” yanıtını verdi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Veri var mı” diye soruyu yineledi. Genel Müdür Özdemir, “Şu anda elimizde bir veri yok. Verileri almamız gerekiyor” dedi. Komisyon Başkanı Aydoğdu ise “Verileri almamanız eğitim politikası mı?” diye sordu. Özdemir, “Mahremiyetle, özel şeye girdiği için. Olaylar olduğunda Bakanlığımızın bilgisi dahilinde çalışmalar yapılıyor” karşılığını verdi. Aydoğdu; olaylara ilişkin verileri istediklerini kaydederek, gidişatın olumlu yönde mi, olumsuz yönde mi gittiğini anlamak için verilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

“VERİNİZ YOK, İSTATİSTİK TUTULMUYOR”

CHP`li Suzan Şahin, “Olayın nerede olduğunu, ne nedenle olduğunu bilmezseniz, bu veriye sahip değilseniz, bilgileriniz yoksa politika da üretemezsiniz strateji de. Birinci aksaklık burada. Kurumlar arası iletişim yok, veriniz yok, istatistik tutulmuyor” tepkisini gösterdi:

“VERİ ÜRETEN BİR SİSTEM”

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Metin Çakır ise şunları söyledi:

“Olaya muhatap olan çocukların şikâyetin ya da olayın ortaya çıkmasından itibaren sürecin sonuna kadar takip sistemidir. Bu konuda elektronik izleme sistemimiz mevcuttur. Bu tür vakaların tamamı izlenmekte, değerlendirilmekte ve bütüncül politika önerilerine yönelik de çalışmalar yapılmaktadır. Sayın vekillerimizden birisi sordu, bu olaylar nerede yoğunlaşıyor, hangi yaş türünde, hangi branşta yoğunlaşıyor konusunun cevabı evet. Bu konuda bizim sistemimiz çok ayrıntılı parametrelerle veri üreten bir sistem. Bu üretilen verilere yönelik de gerekli tedbirler alınmaktadır.

Şu anda, ortaöğretim bağlamında MEB`e bağlı tüm yurtlar teması altında, denetlenmektedir. 2 bin 682 yurt faaliyet göstermekte ve bu yurtların kısa bir süreçte yarıdan fazlası denetlendi. 2023 sonuna kalmadan bütün yurtlar denetleniyor… Biz, usulünce olur almış yurtların hepsini denetliyoruz. Bu yıl özellikle biz eylül ayından itibaren başladık, bütün yurtları denetleme politikası uyguluyoruz. İhbar eden öğretmen sayısı çok az diye bir bilgi geldi. Öğretmenlerimiz sadece MEB`e bildirmekle yetinmiyor, anında kolluk güçlerine bildiriyorlar.”

“İNCELEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

CHP`li Şahin, “Savcılığa konu olmuş cinsel istismar davalarının kaçının ihbarcısı öğretmenler ya da MEB?” diye sordu.  Çakır, “6 yaşındaki çocuğumuz konusunda da teftiş olarak sorumlulara ilişkin inceleme süreci devam ediyor” dedi.  

“40 BİN ÇOCUK DEVAMSIZ”

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, bakanlığın sistemi hakkında şu bilgileri verdi:

“Bizim sistemimize girmiş bir çocuğun ondan sonra sistemden çıkması mümkün değildir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü`nden aldığımız yaşa göre. 2003 ya da 2004`te kaydolması gereken bir çocuğumuz o. Bizim sistemimize kayıtlı olan bütün çocukları hemen hemen, takip ediyoruz. İlköğretim kurumlarında 40 bin civarında devamsız gözüken çocuk vardır. Okula gelmemiş. Hemen hemen yüzde 99`a yakını da yurt dışı temalıdır. Gidişlerde belki bir veli meselesi olabilir. Pasaport ile yurt dışına çıkan çocuğu biz de sisteme yansıtamadığınız için onu bulma şansımız da olmuyor. Gidiyoruz adreste yok. Bizim kayda düşen çocuğu okul müdürü takip eder, nerede diye. Hepsinin kayıtları vardır.”

“MÜNFERİT OLAYLAR”

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ise “Münferit olayların basın üzerinden yansıması sonucu bu olaylar oluşuyor. Sanki bakanlık olay olduğunda harekete geçiyor gibi, öyle değil. Bizim yıllık planlanmış eylemlerimiz var… Sonuç itibariyle her şeyin MEB`den beklenmesi de adil bir bakış açısı oluşturmuyor. Her kurum kendi üzerine düşün süreci yürütmesi gerekiyor. En temelde iletişim var. Ailede, çevrede ve okul içinde iletişim süreçlerini sağlıklı yürüttüğümüzde bu olayların oranının çok çok düştüğünü görüyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN YAPILAN DENETİMDE 183 LİTRE KAÇAK İÇKİ YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı`nın komisyonda yaptığı sunuma göre 2017-2022 yılları arasında 36 kez eş zamanlı olarak çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik uygulamalı denetim yapıldı. Denetimlerde, araması bulunan 17 bin 350 şahıs yakalandı, 30 bin 762 servis ve 2 bin 335 işyeri hakkında işlem yapıldı. Ayrıca denetimlerde 48 bin 479 paket kaçak sigara, 1 milyon 87 bin 438 gram kıyılmış tütün, 187 bin 946 adet makron sigara ve 183 litre kaçak içki ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, milletvekillerinin Hiranur Vakfı`nın denetlenip denetlenmediğine ilişkin sorusuna “Yazılı olarak cevap vereceğim” dedi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Bu soruya cevap vermeyecekse komisyona niye geldi?” diye tepki gösterdi. Gülveren ve bürokratlar muhalefetin itirazlarına rağmen komisyonu terk etti ve komisyon toplantısı sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2023 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA