2 Mayıs 2026 Cumartesi

14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!  
 
     
   

ÇADIR BULAMAMAKTAN YAKINAN ARSUZ GÖZCÜLER MAHALLESİ MUHTARI SÜHER EKENER: SADECE ÇADIR İSTİYORUZ, ÇOK MASUM BİR TALEP, VİLLA İSTEMİYORUZ, ÇADIR. SOĞUKTAN KORUNMAK İÇİN


Hatay`ın Arsuz ilçesinde yurttaşların deprem sonrası çadır bekleyişi sürüyor. Hasarlı bir apartman girişinin etrafını kapatarak derme çatma kurdukları alanda yaşamaya  çalışan Serkan Avlar, “Burası yıkılsa zaten hepimiz altında kalacağız, 15 kişi burada yaşıyoruz. Gidecek yerimiz de yok, nereye gideceğiz. Dışarıda yatıyoruz, çadır yok. Gelmeyecek biliyoruz. 22 gündür çadır gelecek” dedi. Arsuz`un Gözcüler Mahallesi Muhtarı Süher Ekener ise “Bizim sıkıntımız bu. Sadece çadır istiyoruz. Çok masum bir talep, biz villa istemiyoruz, çadır, soğuktan korunmak için” diye konuştu.

 

Tarih : 28 Şubat 2023 Salı 10:52   Okunma : 462

TAMER ARDA ERŞİN

Hatay`ın Arsuz ilçesinde yurttaşların deprem sonrası çadır bekleşiyi sürüyor. Hasarlı bir apartman girişinin etrafını kapatarak derme çatma kurdukları alanda yaşamaya  çalışan Serkan Avlar, “Burası yıkılsa zaten hepimiz altında kalacağız, 15 kişi burada yaşıyoruz. Gidecek yerimiz de yok, nereye gideceğiz. Dışarıda yatıyoruz, çadır yok. Gelmeyecek biliyoruz. 22 gündür çadır gelecek” dedi. Arsuz`un Gözcüler Mahallesi Muhtarı Süher Ekener ise “Bizim sıkıntımız bu. Sadece çadır istiyoruz. Çok masum bir talep, biz villa istemiyoruz, çadır, soğuktan korunmak için” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 21 gün geçmesine rağmen, depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay`da yurttaşlar hala çadır bulamamaktan yakınıyor. Hatay Arsuz`da buldukları malzemelerle kurdukları çadırda yaşamaya çalışan yurttaşlar ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

80 yaşında olduğunu söyleyen bir yurttaş “Zor oluyor. Ne çadır var ne başka bir şey, insan korkmaz mı, korkuyoruz” sözleriyle durumlarını anlattı.

Ağır hasar görmüş bir apartmanın hemen yakınına çadır kurduklarını ve 15 kişi birlikte yaşadıklarını söyleyen bir yurttaş da yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı:

“DIŞARIDA YATIYORUZ, ÇADIR YOK…HER YERDEN İSTEDİK, YOK, YOK”

“Kimse kimsenin umurunda değil ki…Sadece istiyoruz ama başka bir şey yok, ne gelen var, ne soran var, ne çadır gönderen var. Evimiz arka tarafta hasarlı. Bizim evimiz annemlerin evi şurası (çadırı göstererek). İki tane ihtiyar var, biri 77 yaşında, biri 80 yaşında. Dışarıda yatıyoruz, çadır yok. Kime başvurduysak ‘Tamam gelecek` ama ne zaman gelecek. İstedik kaymakamlıktan istedik, belediyeden istedik, jandarmadan istedik, muhtardan istedik, yok yok. Burası yıkılsa zaten hepimiz altında kalacağız, 15 kişi burada yaşıyoruz. Gidecek yerimiz de yok, nereye gideceğiz. Gıda yardımı geldi onu inkâr edemeyiz ama çadır? Çadıra gelince yok. 15 kişi yaşıyoruz. Her gelene böyle anlatıyoruz ‘tamam çadır gelecek` ama ortada bir şey yok. Geleceği yok. Biz onu biliyoruz. Gelemeyecek onu biliyoruz. 22 gündür çadır gelecek.”

“3 BİN HANESİ YA KESİNLİKLE DIŞARIDADIR YA ARABADADIR AKŞAMLARI”

Hatay`ın Arsuz ilçesine bağlı Gözcüler Mahallesi Muhtarı Süher Ekener, yaklaşık 3 bin hanenin çadır eksiği olduğunu belirterek; “Daha önce bir serzenişte bulunmuştuk çadırla ilgili. Hayır kurumları, dernekler her türlü yardımımıza koştular gıda anlamında, su anlamında ama tek sıkıntımız vardı o da çadır. Kaymakamlıktan aldığım çadırlar 60`a çıktı. 4 bin hanem var, 3 bin hanesi ya kesinlikle dışarıdadır ya arabadadır akşamları. Bizim amacımız halkımıza sahip çıkmak” dedi.

Yetkililerden çadır yardımı talep eden Ekener, şöyle devam etti:

“SADECE ÇADIR, ÇOK MASUM TALEP, BİZ VİLLA İSTEMİYORUZ, ÇADIR”

“Şu an 250 çadırla her türlü nefes alırız. Deprem psikolojisini de atlatmış oluruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memurlarını yollamış ama çok ağır işliyor, insanların binalarındaki hasarı daha bilmiyorlar ki çıkabilsinler, orada kalsınlar, artçılar devam ediyor. Yeme, içme demiyorum soğuktan korunmak için çocuklarımız, hamileler, yatalaklar, kronik hastalar var onları korumaya çalışıyoruz şu an. Bizim sıkıntımız bu. Sadece çadır, çok masum talep çadır. Biz villa istemiyoruz, çadır. Soğuktan korunmak için. İnsanlarımız kendi imkanlarıyla çadır almışlar. Genellikle az hasarlı evlerde birbirlerinin duşlarını kullanıyorlar. Genellikle az hasarlı evlere nöbetleşe komşular, akrabalar birbirlerinin duşlarını, tuvaletlerini kullanıyorlar nöbet bekleyerek, panik ederek. Biri kapıda bekliyor. Hemen çıkmak zorunda kalıyoruz. Şu an atlatamadık o psikolojiyi çadırla atlatabilirdik. Bizim ülkemiz büyük, güçlü, muktedir ama çadırla su işini çözelim.”

  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA