9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

ÇADIR BULAMAMAKTAN YAKINAN ARSUZ GÖZCÜLER MAHALLESİ MUHTARI SÜHER EKENER: SADECE ÇADIR İSTİYORUZ, ÇOK MASUM BİR TALEP, VİLLA İSTEMİYORUZ, ÇADIR. SOĞUKTAN KORUNMAK İÇİN


Hatay`ın Arsuz ilçesinde yurttaşların deprem sonrası çadır bekleyişi sürüyor. Hasarlı bir apartman girişinin etrafını kapatarak derme çatma kurdukları alanda yaşamaya  çalışan Serkan Avlar, “Burası yıkılsa zaten hepimiz altında kalacağız, 15 kişi burada yaşıyoruz. Gidecek yerimiz de yok, nereye gideceğiz. Dışarıda yatıyoruz, çadır yok. Gelmeyecek biliyoruz. 22 gündür çadır gelecek” dedi. Arsuz`un Gözcüler Mahallesi Muhtarı Süher Ekener ise “Bizim sıkıntımız bu. Sadece çadır istiyoruz. Çok masum bir talep, biz villa istemiyoruz, çadır, soğuktan korunmak için” diye konuştu.

 

Tarih : 28 Şubat 2023 Salı 10:52   Okunma : 356

TAMER ARDA ERŞİN

Hatay`ın Arsuz ilçesinde yurttaşların deprem sonrası çadır bekleşiyi sürüyor. Hasarlı bir apartman girişinin etrafını kapatarak derme çatma kurdukları alanda yaşamaya  çalışan Serkan Avlar, “Burası yıkılsa zaten hepimiz altında kalacağız, 15 kişi burada yaşıyoruz. Gidecek yerimiz de yok, nereye gideceğiz. Dışarıda yatıyoruz, çadır yok. Gelmeyecek biliyoruz. 22 gündür çadır gelecek” dedi. Arsuz`un Gözcüler Mahallesi Muhtarı Süher Ekener ise “Bizim sıkıntımız bu. Sadece çadır istiyoruz. Çok masum bir talep, biz villa istemiyoruz, çadır, soğuktan korunmak için” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 21 gün geçmesine rağmen, depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay`da yurttaşlar hala çadır bulamamaktan yakınıyor. Hatay Arsuz`da buldukları malzemelerle kurdukları çadırda yaşamaya çalışan yurttaşlar ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

80 yaşında olduğunu söyleyen bir yurttaş “Zor oluyor. Ne çadır var ne başka bir şey, insan korkmaz mı, korkuyoruz” sözleriyle durumlarını anlattı.

Ağır hasar görmüş bir apartmanın hemen yakınına çadır kurduklarını ve 15 kişi birlikte yaşadıklarını söyleyen bir yurttaş da yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı:

“DIŞARIDA YATIYORUZ, ÇADIR YOK…HER YERDEN İSTEDİK, YOK, YOK”

“Kimse kimsenin umurunda değil ki…Sadece istiyoruz ama başka bir şey yok, ne gelen var, ne soran var, ne çadır gönderen var. Evimiz arka tarafta hasarlı. Bizim evimiz annemlerin evi şurası (çadırı göstererek). İki tane ihtiyar var, biri 77 yaşında, biri 80 yaşında. Dışarıda yatıyoruz, çadır yok. Kime başvurduysak ‘Tamam gelecek` ama ne zaman gelecek. İstedik kaymakamlıktan istedik, belediyeden istedik, jandarmadan istedik, muhtardan istedik, yok yok. Burası yıkılsa zaten hepimiz altında kalacağız, 15 kişi burada yaşıyoruz. Gidecek yerimiz de yok, nereye gideceğiz. Gıda yardımı geldi onu inkâr edemeyiz ama çadır? Çadıra gelince yok. 15 kişi yaşıyoruz. Her gelene böyle anlatıyoruz ‘tamam çadır gelecek` ama ortada bir şey yok. Geleceği yok. Biz onu biliyoruz. Gelemeyecek onu biliyoruz. 22 gündür çadır gelecek.”

“3 BİN HANESİ YA KESİNLİKLE DIŞARIDADIR YA ARABADADIR AKŞAMLARI”

Hatay`ın Arsuz ilçesine bağlı Gözcüler Mahallesi Muhtarı Süher Ekener, yaklaşık 3 bin hanenin çadır eksiği olduğunu belirterek; “Daha önce bir serzenişte bulunmuştuk çadırla ilgili. Hayır kurumları, dernekler her türlü yardımımıza koştular gıda anlamında, su anlamında ama tek sıkıntımız vardı o da çadır. Kaymakamlıktan aldığım çadırlar 60`a çıktı. 4 bin hanem var, 3 bin hanesi ya kesinlikle dışarıdadır ya arabadadır akşamları. Bizim amacımız halkımıza sahip çıkmak” dedi.

Yetkililerden çadır yardımı talep eden Ekener, şöyle devam etti:

“SADECE ÇADIR, ÇOK MASUM TALEP, BİZ VİLLA İSTEMİYORUZ, ÇADIR”

“Şu an 250 çadırla her türlü nefes alırız. Deprem psikolojisini de atlatmış oluruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı memurlarını yollamış ama çok ağır işliyor, insanların binalarındaki hasarı daha bilmiyorlar ki çıkabilsinler, orada kalsınlar, artçılar devam ediyor. Yeme, içme demiyorum soğuktan korunmak için çocuklarımız, hamileler, yatalaklar, kronik hastalar var onları korumaya çalışıyoruz şu an. Bizim sıkıntımız bu. Sadece çadır, çok masum talep çadır. Biz villa istemiyoruz, çadır. Soğuktan korunmak için. İnsanlarımız kendi imkanlarıyla çadır almışlar. Genellikle az hasarlı evlerde birbirlerinin duşlarını kullanıyorlar. Genellikle az hasarlı evlere nöbetleşe komşular, akrabalar birbirlerinin duşlarını, tuvaletlerini kullanıyorlar nöbet bekleyerek, panik ederek. Biri kapıda bekliyor. Hemen çıkmak zorunda kalıyoruz. Şu an atlatamadık o psikolojiyi çadırla atlatabilirdik. Bizim ülkemiz büyük, güçlü, muktedir ama çadırla su işini çözelim.”

  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA