20 Nisan 2024 Cumartesi

10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR  
 
     
   

Kodlama İle Öğrencilerin Farkındalık Düzeyleri Artırılıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde 2016 yılından itibaren başarı ile yürütülmekte olan Geleceğin Programcıları Genç Dâhiler Projesi kapsamında 780 öğretmen ve 1710 öğrenciye ulaşıldı.

 

Tarih : 8 Aralık 2018 Cumartesi 14:07   Okunma : 1948

Aynı zamanda proje faaliyetlerinin verimli ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacı ile 2 adet bilgisayar laboratuvarı kurularak, öğrenci ve öğretmenlere Bilgisayarca Düşünme Eğitimleri verildi. Bilgisayarca Düşünme Eğitimleri kapsamında, Bilgisayarca Düşünme (Computational Thinking), Bilgisayarsız (Unplugged) Programlama, Algoritma, Oyun ve Oyunlaştırma Teorik Temelleri, Oyun Tasarım Süreçleri, Kodu ile Oyun Programlama, Kodu Game LAB Arayüz Tasarımı ve Proje Geliştirme başlıkları altında toplandı. 

Söz konusu projeye ait faaliyetlerin yayılımının sağlanması ve daha fazla öğrenciye ulaşılarak gelişen dünyanın gerektirdiği insan özelliklerine sahip bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlanması amacı ile 6 ilçede belirlenen okullarda bir dizi etkinlik planlandı. 

Etkinliklerin üçüncüsü Mezitli İlçesi İstanbul Ticaret Odası Şehit Mehmet Güçlü Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. 98 öğrencinin katılım sağladığı etkinlikte öğrencilerin kodlama ile kendi becerilerini keşfetmeleri, farkındalık düzeylerini arttırmalarına katkı sağlandı. Aynı zamanda bu etkinlik 3-9 Aralık 2018 tarihleri arasında dünya genelinde gerçekleştirilen Kod Saatine denk geliyor. 7 Aralık 2018 tarihinde son bulacak olan etkinlikler sonunda 467 ortaokul öğrencisine ulaşılması hedefleniyor.

Etkinlik sayesinde gerek Geleceğin Programcıları Genç Dahiler Projesi faaliyetleri, gerekse düzenlenen yaygınlaştırma etkinlikleri aracılığı ile ülkemizin değişen dünyada söz sahibi olabilecek 21. yüzyıl düşünme becerilerine sahip bireyler yetiştirmesine katkı sunulmuş olacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA