1 Temmuz 2025 Salı

20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    15:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   14:31   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

İSKENDERUN`DA DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILAN SPOR SALONUNUN BOŞALTILMASI İSTENDİ. DEPREMZEDELER TEPKİ GÖSTERİNCE SALONUN ÖNÜNE POLİS EKİPLERİ SEVK EDİLDİ


İskenderun`da depremzedeler için depo ve çamaşırhane olarak kullanılan spor salonunun boşaltılması istendi. Depremzedeler bu karara tepki gösterince salonun önüne polis ekipleri sevk edildi. Bir depremzede, “Depremzedeye görülen muamele burada, bakın” dedi. Başka bir depremzede, kendilerine yetkililerin değil gönüllü sivillerin yardım ettiğini belirterek, “Benim 1 yaşında torunum soğuktan donarak ölecekti, bunlar olmasaydı” diye konuştu. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin`in araya girmesiyle sorun çözüldü.

 

Tarih : 13 Mart 2023 Pazartesi 18:17   Okunma : 607

Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: FURKAN ERDEM

İskenderun`da depremzedeler için depo ve çamaşırhane olarak kullanılan spor salonunun boşaltılması istendi. Depremzedeler bu karara tepki gösterince salonun önüne polis ekipleri sevk edildi. Bir depremzede, “Depremzedeye görülen muamele burada, bakın” dedi. Başka bir depremzede, kendilerine yetkililerin değil gönüllü sivillerin yardım ettiğini belirterek, “Benim 1 yaşında torunum soğuktan donarak ölecekti, bunlar olmasaydı” diye konuştu. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin`in araya girmesiyle sorun çözüldü.

İskenderun Belediyesi`ne ait spor salonu, Rotary Kulüp ile Ekmek ve Gül`ün Mustafa Kemal Mahallesi`nde kurduğu çadırkent için depo ve çamaşırhane olarak kullanılıyordu. Bugün İskenderun Kaymakamı ve Hatay Valiliği yetkilileri, spor salonunun boşaltılmasını ve sivil yardım ekiplerinin çadırkenti terk etmesini istedi. Depremzedelerin aktarımına göre, gerekçe olarak, kaymakamlığın alanı resmi ekiplerle kontrol etmek istemesi gösterildi. Ancak depremzedeler, sivil ekiplerin alanını terk etmesini istemedi ve spor salonu önünde kaymakam ve resmi ekiplere tepki gösterdi. Depremzedelerin tepkisi üzerine spor salonun önüne polis ekipleri sevk edildi.

Spor salonuna kurulan çamaşır makinasında bir aydır yıkamadıkları çamaşırlarını yıkamaya başladıktan sonra resmi ekiplerin müdahalesiyle karşılaştıklarını aktaran depremzede bir yurttaş, “Gönüllüleri de görevden almışlar. Biz anlamadık. Gönüllüler olmasa biz hayatta kalamazdık. (Gönüllülerden birini göstererek) Bir aydır burada. Gönüllülerin getirdiği eşyaları boşaltacaklarmış, biz kabul etmiyoruz” dedi.

“GÖNÜLLÜLELR GİTTİ Mİ BİZ DE GİDERİZ”

“Gönüllüler gitti mi biz de gideriz” diyen yurttaş, kendilerine gönüllülerin yardım ettiğini söyledi.

Depremzede bir genç ise “Buraya askerler geldi, geri çekildiler. Görevliler geldi, geri çekildiler. Biz, burada korumasızız. Gece lavaboya çıkamıyoruz. Rahatsız ediliyoruz, çadırlarımız rahatsız oluyor. Biz, burada korunmak istiyoruz. Korunamıyoruz” diye konuştu.

Başka bir depremzede de geçen hafta bir genç kadının tacize uğradığını ileri sürerek, “Geçen hafta genç bir kızı tuvalete giderken rahatsız ettiler, taciz ettiler. Kimse ilgilenmedi” dedi.

“Çoluk çocuk donarak ölecektik” diyen diğer depremzede ise gönüllüler sayesinde hayatta kaldıklarını vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üçüncü gün geldi, Rotary sivil toplum ekibi. Yeşil çadırları kurdular. Yeşil çadırları kurduktan sonra, insanlar arabalarda, ateş başında, olanları yerleştirmeye başladılar.”

“DONARAK ÖLECEKTİ”

Başka bir yurttaş da “Benim 1 yaşında torunum soğuktan donarak ölecekti, bunlar olmasaydı” diye ilk günlerdeki durumunu aktardı.

Ekmek ve Gül gönüllüsü, kendilerinin halka yardımcı olduğunu kaydederek, “Halkın üstü başı açıkta. Hiçbir şeyleri yok. Çocuk bezi, hasta bezi veriyorum. Devletin yapması gerekenleri ben yapıyorum. Benim çalışmama müdahale ediliyor” diye tepki gösterdi.

“Biz niye ölüme terk ediliyoruz” diye soran yurttaş ise hükümete tepkisini şöyle gösterdi:

“Hayatımızı neden daha çok zorlaştırıyorlar? Ne demek makinaları çekin? Zaten geldik, bir ay işlenmedi, çalıştırılmadı. Koymuşlar kilitleri durmuşlar. Bizi sivil toplum örgütü, kanatlarının altına almak zorunda değil. Ama nedir; ben, depremi yaşadıktan sonra sivil toplum kuruluşunun ne kadar önemli olduğunu bu çadırlara girdiğimde öğrendim. Ben sivil toplum örgütünün kanatları altındayım, benim hükümetim nerede? Ben, hükümetimin kanatları altında olmak istiyorum. Ben, Türkiye vatandaşıyım. Depremden çıktık, soğuktan öleceğiz.

“TACİZ EDİLİYORUZ”

Şimdi burada taciz ediliyoruz. Neden taciz ediliyoruz? Rotary ekibinden ayrı, yok orası ayrı diye ayrışıp yapılıyor. Yapılmaması lazım. Hepimiz Türkiye vatandaşıyız. Bizim hepimizin hakları var ve biz haklarımızı görmek istiyoruz. Biz, ikinci sınıf vatandaş değiliz.”

Yurttaş, parti ayrımı gözetmediklerini vurgulayarak, “Partiydi, neydi, şuydu, buydu; hiçbir şey umurumuzda değil. Biz, hayatta kalmaya çalışıyoruz” dedi.

“AFAD ÇADIRINDA NE YATAK VAR NE YORGAN”

Depremzede olmasına rağmen gönüllü olarak çalıştığını belirten yurttaş, “Hiçbir siyasi partiye üye değilim. Kimsenin de çıkarmasına izin vermeyeceğiz bu saatten sonra. Çünkü burada gönüllü olmasa hiç kimse yok. AFAD geldi, ‘Çadır kurduk` dedi. Gelsin baksınlar çadırlara. Ne halde? İçinde ne bir şilte var ne bir yatak var ne bir yorgan var” diye tepki gösterdi.

Eşinin KOAH hastası olduğunu kaydeden yurttaş ise “Eşim kronik KOAH hastası. Kayınvalidem yanımda, 77 yaşında kalp hastası. 6 kişiye bir yatak verdiler. Gelinim hamile. Bu mu, siz söyleyin bana” diye sordu.

Hiçbir yöneticinin kendilerine yardım etmediğini ve gönüllüler sayesinde ayakta kaldıklarını vurgulayan yurttaş ise şunları kaydetti:

“Onlar bize sahip çıkmadıktan sonra biz de sahip çıkmayacağız artık. Bitti, çoluk çocuğumuz hep dışarıda. Astım hastasıyım, ciğerimde küçülme var. Ben katlanıyorum, torunlarımı göndermişim şehir dışına, çocuğumla burada kalayım. Niye? Şehrimi terk etmiyorum. Burası benim vatanım.”

“NASIL HELALLİK VERECEĞİM”

Yurttaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın helallik çağrısı için ise “Nasıl vereceğim” dedi.

“POLİS YIĞIYORLAR”

Kendilerine karşı önlem olarak spor salonunun önüne polis getirilmesine tepki gösteren yurttaş ise “Çek arkadaşım, bak, polis yığıyorlar. Hepimizi çadırdan çıkarmak için polis yığıyorlar. Depremzedeye görülen muamele burada, bakın” diye konuştu.

SUZAN ŞAHİN ARAYA GİRDİ VE SORUNU ÇÖZDÜ

Spor salonunda yaşanan sorunun çözümü için CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin araya girdi. Kaymakamlık yetkilileri ile görüşen Şahin, orta yolu buldu. Şimdi spor salonundaki eşyaları gönüllüler boşaltacak, ancak onlara çadır tahsis edilecek. Kaymakamlık ise depremzedeler için ayrıca spor salonuna çamaşır makinası ve yardım malzemeleri getirecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA