13 Mart 2026 Cuma

15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!   10:55   İBB DAVASıNDA 4. GÜN: SILIVRI’DE DUYGU DOLU ANLAR! "CUMHURBAŞKANı İMAMOĞLU" SLOGANLARı YÜKSELDI   09:36   BAŞKAN V. ŞENER MESAI ARKADAŞLARıYLA AYNı SOFRADA BULUŞTU   09:35    POTANıN PERILERI’NDEN DEV BAŞLANGıÇ! KANADA KARŞıSıNDA NEFES KESEN ZAFER  
 
     
   

KIZILDERE`DE YAŞAMINI YİTİREN CİHAN ALPTEKİN 51. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI


Kızıldere`de 30 Mart 1972`de Mahit Çayan ve arkadaşlarıyla birlikte yaşamını yitiren Cihan Alptekin, 51. ölüm yıldönümünde Rize`nin Ardeşen ilçesine bağlı Yeniyol köyündeki mezarı başında anıldı.

 

Tarih : 30 Mart 2023 Perşembe 18:37   Okunma : 969

GENÇAĞA KARAFAZLI

 

Kızıldere`de 30 Mart 1972`de Mahit Çayan ve arkadaşlarıyla birlikte yaşamını yitiren Cihan Alptekin, 51. ölüm yıldönümünde Rize`nin Ardeşen ilçesine bağlı Yeniyol köyündeki mezarı başında anıldı.

Anmaya CHP, EMEP, Sol Parti, Yeşil Sol Parti, ESP, Halkevleri, İnsan Hakları Derneği temsilcileri, Çay Üreticileri Meclisi üyeleri ile Cihan Alptekin`in ailesi ve sevenleri katıldı.

Anma töreninde `faşizme ölüm, tek yol devrim`, `kurtuluş devrimde, kurtuluş sosyalizmde` sloganları atıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Nazım Hikmet`e ait ‘`Güneşi İçenlerin Türküsü` adlı şiir okundu.

"SİZİN İDEALLERİNİZ BİZİM İDEALLERİMİZDİR"

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu anmada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hiçbir zaman boyunlarını bükmeyenlerin önündeyiz. Her zaman emperyalizm ve faşizme karşı ulusal bağımsızlık ve devrim özlemiyle mücadele eden Cihan ağabeyimizin ve onun şahsında yoldaşlarının 30 Mart tarihinde Kızıldere`de katledilen devrimcilerin önündeyiz. Cihan ağabeye olan görevimizi çok fazla yerine getiremesek bile sizin çizdiğimiz yolda yürüdüğümüzü ifade etmek isterim. Sorumluluklarımız ve görevlerimizin olduğunu biliyorum, bu mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi sizin yoldaşlarınızla çizmiş olduğunuz yoldan dönmeyeceğimizi, ideallerinizin ideallerimiz olduğunu sen de biliyordun biz de biliyoruz. Önümüzde ciddi bir görev var. Bize dayatılan İslami faşist bir diktatörlükle, demokrasi ve özgürlükleri seçip seçmemiz seçeneği olacak. Bunda dair hepimizin görevleri ve sorumlulukları var. Hepimiz bu görev ve sorumluluğu yerine getireceğiz."

"ONLAR BİZE FAŞİZME KARŞI MÜCADELENİN ÇİZGİSİNİ BIRAKTILAR"

Halkevleri Artvin Hopa Temsilcisi Kamil Ustabaş ise şunları söyledi:

"Bugün burada tarihsel olarak bize miras bırakılan devrimci çizginin bir temsilcisinin mezarı başındayız. Onlar bizlere Kızıldere`ye yol açarken faşizme karşı mücadelenin çizgisini bıraktılar. Bugün onların mücadelesini güncelleştirmek demek işçi sınıfının direnişini örgütlemek demektir. Bugün onların çizgisini sürdürmek demek 8 Martlarda yasaklara ve barikatlara inat taksimleri, büyükşehirlerin meydanlarını zapt eden kadın mücadelesini yüklenmek demektir. Bugün Mahirleri, Cihanları anmak demek, Nevrozlarda Kürt halkının direnişine sahip çıkmak demektir. Bugün üniversitelerin kampüslerinde, iş yerlerinde makine başlarında ve köylerde tarım alanlarında kendi güzel geleceklerini, güvenceli geleceklerini isteyen topyekûn Türkiye halklarının bir direniş mücadelesini yüklenmek ve yükseltmek demektir.

"EĞER DEVRİM YARATILMASAYDI DEVRİMİ YARATACAK OLAN KİŞİ MAHİR`Dİ"

Çay Üreticileri Meclisleri Pazar Şube Temsilcisi Recep Memişoğlu ise şunları söyledi:

"Geçmişten bugüne baktığımız zaman bunun eleştiri ve özeleştirisini yapmak gerekiyor. 1968 kuşağı bir çığır açtı. Önümüzde bir deneyim bıraktı, bunun arkasından gelen 78 kuşağı bunun da üzerine koyarak, mücadeleyi kitleselleştirerek devam ettirdi. Özeleştirim şudur ki 78 kuşağının ardından bu hareket bir türlü toparlanamamıştır, bir türlü ayağa kalkamamıştır. Mahir Çayan, `şiir ortaya çıkmasaydı, şiiri yaratacak adamdı` demişti Nazım Hikmet için. Ben de şöyle diyorum eğer ‘devrim yaratılmasaydı devrimi yaratacak olan kişi de Mahir`di` diye düşünüyorum. Mahir`in yoldaşları da aynı bu şekilde takdire şayan insanlardır."

Etkinliğin ardından saat 16`da da Fındıklı Turan Bulak Kültür Merkezi`nde `Bisiklet` adlı belgeselin gösterimi yapıldı. Belgeseli hazırlayan Sibel Tekin de gösterime katıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA