28 Temmuz 2026 Salı

16:36   YENİ PARTI YDK TOPLANTıSı YAPıLDı   16:36   MANISA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı DUTLULU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:35   DORUK MADENCILIK IŞÇILERI, ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı ÖNÜNDE: "PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR GELIŞME OLMAZSA FARKLı AKSIYONLAR ALACAĞıZ"   16:34   TGC: GAZETECILIK FAALIYETININ SORUŞTURMA KONUSU HALINE GETIRILMESI KABUL EDILEMEZ   16:33   HATAY’DA CHP’LI ÜÇ MERKEZ ILÇE BAŞKANı VE YÖNETIMI PARTILERINDEN ISTIFA ETTI   15:39   RıZA AKPOLAT: “ÖZGÜR ÖZEL YENI BIR YOL AÇMıŞTıR. BU YOLDA YÜRÜYEN TÜM DOSTLARA SELAM OLSUN”   15:38   CHP YOZGAT İL BAŞKANLıĞı GÖREVINDEN ALıNAN YAŞAR: “YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞIZ”    15:36   RıZA AKPOLAT: “‘CHP’NIN 38. KURULTAYı’YLA ILGILI KONUŞ, ÇıK’ DENILDI"   15:34   MECLIS’TE YENI OTURMA DÜZENI BELLI OLDU: CHP’LILER DEM ILE MHP ARASıNDA OTURACAK   15:32   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ÇERÇEVE YASADAN BEKLENTIMIZ BUGÜNÜN GEÇIŞINI DÜZENLERKEN YARıNıN DEMOKRATIK DÜZENINI GÜVENCEYE ALMAKTıR"   14:25   YENİ PARTI MILLETVEKILLERI KAPALı GRUP TOPLANTıSı ÖNCESINDE KONUŞTU: "PARTIMIZ BARıŞ, HUZUR, DEMOKRASI, HUKUK DEVLETI GETIRSIN"   14:25   YENİ PARTI KAPALı GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “YENİ PARTI KURULUŞUNU TAMAMLAMıŞTıR”   14:24   ERZIN BELEDIYE BAŞKANı ELMASOĞLU CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:24   KARABAĞLAR BELEDIYE BAŞKANı HELIL KıNAY, CHP’DEN ISTIFA ETTIĞINI AÇıKLADı   13:22   YENİ PARTI KAPALı GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “YENİ PARTI MILLETIMIZIN IHTIYACıYDı”   13:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, UZUNCABURÇ’TA KADıN EMEĞINI TURIZMLE BULUŞTURACAK   08:52   CHP’DE DEPREM SÜRERKEN FLAŞ KARAR! BUKET MÜFTÜOĞLU,KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKTı: ’PARTIMDE KALıYORUM AMA...’   09:20   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA UNUTULMAZ YAZ AKŞAMLARı: MERSIN’DE YıLDıZLARıN ALTıNDA SINEMA ŞÖLENI BAŞLADı!   01:46   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! CHP’DEN AYRıLAN 91 İSIM TÜZÜĞÜ YAYıMLADı: ADAYLıKTA VE TÜZÜKTE DEVRIM GIBI KARARLAR!   01:01   CHP’DEN AYRıLAN 91 MILLETVEKILININ KURDUĞU YENI PARTI’DEN TARIHI ÇıKıŞ: PARTI PROGRAMı İLAN EDILDI!  
 
     
   

MGK BİLDİRİSİ: 14 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ BİRLİKTE YAPILACAK OLAN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İLE 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNİN, HUZUR VE GÜVEN ORTAMI İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLMİŞTİR


Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yayınlanan bildiride, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durum değerlendirilerek bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde durulmuş; bu felaketin vatandaşlarımızın huzur ve refahı ile ülkemizin milli güç unsurlarına yönelik her turlu olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır. 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir” denildi.

 

Tarih : 30 Mart 2023 Perşembe 19:33   Okunma : 1098

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yayınlanan bildiride, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durum değerlendirilerek bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde durulmuş; bu felaketin vatandaşlarımızın huzur ve refahı ile ülkemizin milli güç unsurlarına yönelik her turlu olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır. 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir” denildi.

Cumhurbaşkanlığı`nda bugün yapılan ve yaklaşık 3 saat süren MGK toplantısının ardından 7 maddelik bir bildiri yayınlandı. Bildiride şunlar kaydedildi:

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durum değerlendirilerek bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde durulmuş; bu felaketin vatandaşlarımızın huzur ve refahı ile ülkemizin milli güç unsurlarına yönelik her turlu olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır.

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere. Milli birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulmuştur.

Suriye ve Irak`ta bilhassa son dönemde müşahede edilen gelişmelerin DEAŞ terör örgütü ile mücadele kisvesi altında PKK/KCK-PYD/YPG`yi helikopter de dahil her türlü imkân ve kabiliyetle teçhiz etmeyi sürdüren aktörlerin asıl niyetinin anlaşılmasına bir kez daha vesile olduğu kaydedilmiştir.

Operasyonlarımız neticesinde verdiği zayiatın yanı sıra artan kaçışlar ve azalan katılımın da etkisiyle çöküş sürecine giren ve miadı dolan terör örgütünü himaye eden aktörlere, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin, bölücü terör örgütünü ve tüm uzantılarını arkalarındaki her türlü desteğe rağmen tamamen çökertmekte kararlı olduğu ve sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade etmeyeceği hatırlatılmıştır.

Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında bir yılı aşkın süredir devam eden savaşın bölgedeki diğer ülkelerin istikrarına ve Karadeniz`deki güvenliğe yönelik menfi tesirleri değerlendirilmiş; kalıcı barışın tesisi, bölgesel istikrarın muhafazası ve insanı krizlerin etkilerinin giderilmesine yönelik gayretlerin sürdürüleceği ifade edilmiştir.

Türkiye`nin Balkan ülkeleri ile yakın istişare ve iş birliği içinde tesis ve icra ettiği, barış ve istikrarın muhafazası temelindeki politikası çerçevesinde, bölgedeki meselelere tesir edebilecek mahiyetteki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilmiş; ihtilafların hakkaniyete uygun bir şekilde çözümünü esas alan tüm yapıcı adımlara yönelik destek teyit edilmiştir.

Yunanistan ile ilişkilerimizde son dönemde yakalanan olumlu havanın sürdürülmesinin her iki taraf ve bölgemiz için faydalı olacağı mütalaa edilmiş; Ege Denizi ve Doğu Akdeniz`deki güncel gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilmiştir.

14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir."

MGK bildiri metninin görseli, Cumhurbaşkanlığı`nın Twitter hesabında paylaşıldı. Paylaşılan ilk görseldeki bildirinin, ilk maddesinde; 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler için, “26 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan depremler” ifadeleri kullanıldı. Cumhurbaşkanlığı`nın paylaşımı daha sonra silindi. Paylaşılan yeni bildiri görselinde hata düzeltildi.

AKP İstanbul Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanvekili Nevzat Şatıroğlu da MGK bildirisinin hatalı görselini Twitter hesabından paylaştı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA