16 Nisan 2024 Salı

15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK   09:45   MUĞLA DATÇA`DA DEPREM   09:20   MERSİN`DE DÜZENLENEN EUROLEAGUE FINAL FOUR SONA ERDİ   09:19   İZMİR`DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GEÇİM SIKINTISINDAN DERT YANDI: “ÇALIŞMAKTAN ÖĞRENCİLİK HAYATIMIN TADINI ÇIKARAMADIM”   23:51   ÖZEL`DEN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI`NIN TUTUKLANMASINA TEPKİ: SIRF PARTİLİMİZ DİYE BAŞKANIMIZI GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDEMEZSİNİZ   22:57   ERDOĞAN`DAN ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINA TEBRİK   22:35   ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI   22:35   ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI   17:04   YSK`DAN GÜMÜŞHANE İLE 10 İLÇE VE BELDEDE YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ RET KARARI   16:40   ARDAHAN GÖLE`DE VATANDAŞLARDAN MADEN OCAĞI PROJESİNE PROTESTO   16:18   METEOROLOJİ: "MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDEN HAVA SICAKLIKLARI HAFTA BAŞINDA YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK"   16:03   ÖZGÜR ÖZEL`DEN EVREN BARIŞ YAVUZ`UN TUTUKLANMASINA TEPKİ: "BU KASITLI TUTUKLAMADAN GERİ DÖNÜLMELİDİR"  
 
     
   

GÜLTAK; “HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK”


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile velilerinin, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla “Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla düzenlediği etkinliğe katılarak özel çocuklar ve ebeveynlerinin heyecanına ortak oldu. Özel çocuklar ve ailelerinin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Gültak, “En büyük engel sevgisizliktir. İnsan, yüreğiyle hareket ettiğinde, hayatı paylaştığında önünde hiçbir engel duramaz” dedi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2023 Cuma 18:19   Okunma : 452

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile velilerinin, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla “Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla düzenlediği etkinliğe katılarak özel çocuklar ve ebeveynlerinin heyecanına ortak oldu. Özel çocuklar ve ailelerinin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Gültak, “En büyük engel sevgisizliktir. İnsan, yüreğiyle hareket ettiğinde, hayatı paylaştığında önünde hiçbir engel duramaz” dedi.

Akdeniz Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, Okul Müdürü Aydın Bütünay, Nusratiye Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Miniklerin dair hazırladığı resim ve el işi sergisini gezen Başkan Gültak, kadınların el emeği göz nuru ürünler sergilediği stantları ziyaret edip hediyelikler satın aldı. Miniklerle oyunlar oynayıp etkinlikleri izleyen Başkan Gültak, farkındalık yaratmak adına çocuklarla birlikte gökyüzüne balonlar uçurdu.

“Kafanızdaki engelleri ortadan kaldırdığınızda önünüzde hiçbir engel kalmaz”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Gültak, gerçek engelin düşüncede olduğunun altını çizerek; “Her zaman söylediğim üzere en büyük engel sevgisizliktir. Dolayısıyla kafanızdaki, aklınızdaki engelleri ortadan kaldırdığınızda önünüzde hiçbir engel de kalmaz. İnsan, yüreğiyle hareket ettiğinde önünde hiçbir engel duramaz” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak, hayata kattıkları çeşitli faaliyet ve projelerle engelli bireyler ve ailelerinin her zaman yanında olduklarının altını çizen Başkan Gültak, gelecek hafta içinde belediyenin katkılarıyla okulun öğrencileri ile velilerinin katılacağı bir gezi düzenleneceğini de ifade ederek; “Çünkü belediyecilik sadece asfalt, kaldırım, altyapı, üstyapı yapmak değildir. Bizim sosyal, kültürel projelerimiz de var. Bu noktada Akdeniz’de gençlerimizin eğitimine yönelik birçok çalışma yaptık” dedi.

“Akdeniz değişiyor, güzelleşiyor ve yükseliyor”

“Eğitime özellikle önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana dokunmadığımız okulumuz kalmadı” diyen Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Akdeniz sınırlarında bir etüt merkezi yoktu. İlk etüt merkezini biz açtık. İnternet üzerinden dijital eğitim portalları da kurduk. Gençlerimiz istedikleri anda ve yerde üniversite sınavına hazırlanabiliyor. Metropol Gökdelen binası 29’uncu katında bulunan ‘Türkiye’nin en havalı’ etüt merkezi sayesinde birçok çocuğumuz üniversite kazanıp diledikleri bölümlere yerleşti.

Biz; Akdeniz’de çocuklarımızı ve annelerimizi, uyuşturucu ve terör belasından kurtardık. Çocuklarımız artık okuyor ve iş sahibi oluyor. Kadınlar da mahalle kültür evlerimizle birlikte eğitim alıyor, meslek sahibi oluyor. Ayrıca kursiyer kadınları ülkemizin farklı tarihi ve turistik şehirlerine gezilere götürüyoruz. Bu hizmet ve projelerin hiçbiri daha önce yoktu. Akdeniz hızla güzelleşiyor ve yükseliyor.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Akdeniz Özel Eğitim Anaokulu öğrencisi çocukların hazırladığı renkli gösteriyi izledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA