19 Temmuz 2025 Cumartesi

08:31   YKS SONUÇLARı AÇıKLANDı... SAYıSAL BIRINCISI GAZIANTEP, SÖZEL VE EŞIT AĞıRLıK BIRINCISI ISE BURSA’DAN   08:11   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: NE KADAR UNUTTURMAYA ÇALıŞSANıZ DA BU HALK HER 10 KASıM’DA YINE AYAĞA KALKAR   20:28   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:25   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:19   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:16   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:26   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:15   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:15   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:47   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:35   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:05   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:03   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"   18:59   TBB BAŞKANı SAĞKAN, SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU VE ZEYDAN KARALAR’ı ZIYARET ETTI   18:55   CHP’LI EMIR : TÜRKIYE’NIN FAILI MEÇHULLERLE ANıLAN BEYAZ TOROSLAR YERINE BARıŞLA, ADALETLE ANıLMASı GEREKIYOR   18:46   CHP’DEN KONGRE KARARı!   16:56   İMRALı HEYETI, ÖZGÜR ÖZEL ILE GÖRÜŞTÜ...   15:39   YENI ÖMERLI MAHALLESI’NDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   15:34   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR, İMAMOĞLU DURUŞMASıNA KATıLDı   11:36   BÜYÜKŞEHIR’IN SULAMA BORUSU DESTEĞIYLE ÜRETICI SUSUZ KALMıYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU ÖDÜLE DOYMUYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu ‘Halk Jürisi’ tarafından 2 dalda ödüle layık görüldü.Mersin Şehir Tiyatrosu’nun;Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım oyunundaki performansıyla Ceren Özmen ‘Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nün; Ömer Faruk Ustaoğlu yine aynı oyundaki performansıyla ‘Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. Oyuncular,Manavgat Kent Tiyatrosu’nda düzenlenen törende ödüllerini alacak.

 

Tarih : 17 Mayıs 2023 Çarşamba 12:14   Okunma : 1635

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu; Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu ‘Halk Jürisi’ tarafından 2 dalda ödüle layık görüldü.

Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncuları performansları ile ödül topladı

‘Halk Jürisi’ üyeleri, 2022-2023 Tiyatro Sezonu’nda aralarında Mersin’in de olduğu 18 ilde sahnelenen oyunları seyrederek Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde değerlendirdi. Değerlendirmede ilgili kategorilerde başarılı görülen oyunlar, oyuncular ve tiyatrolar ödüllerini aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu değerlendirmeler sonucunda 2 dalda ödül aldı. Şehir Tiyatrosu oyuncularından Ceren Özmen; Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım oyunundaki performansıyla ‘Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’nün; Ömer Faruk Ustaoğlu yine aynı oyundaki performansıyla ‘Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. Oyuncular, ödüllerini Manavgat Kent Tiyatrosu'nda düzenlenen törende alacak.

Değerlendirmede Mersin’in yanı sıra; Adana, Ankara, Antalya, Ayvalık, Batman, Bodrum, Bursa, Diyarbakır, Edremit, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, İzmir, Konya, Manavgat, Mardin ve Van da yer aldı.

“Bu ödül bizi daha çok motive etti”

Kendisini ödüle layık gören Halk Jürisi’ne teşekkür eden Ceren Özmen, “Çok mutluyum. Heyecanlıyız. Özellikle son dönemlerde toplumsal olarak sıkıntı yaşadığımız bu süreçte bireysel olarak bize olsa bile ekibimiz adına aldığımız bu ödül bizi daha çok motive etti” dedi.

Deprem felaketi nedeniyle tiyatro oyunlarını sahnelemeye bir süre ara verdiklerini sözlerine ekleyen Özmen,“Mayıs ayıyla beraber 3 yeni oyunumuz; hatta biri sahnelendi; 2 tane yeni oyunumuzla beraber seyircilerimizle buluşmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Özmen daha önce de Uluslararası Lions 118 U Yönetim Çevresi Lions Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri kapsamında Gökkuşağının Altında oyununda sergilediği performansla ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nüalmıştı.

Ustaoğlu: “Direklerarası’nın böyle bir ödüle layık görmesi beni çok mutlu etti”

‘Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi oyuncu Ömer Faruk Ustaoğlu, ödül almanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Kendisini ödüle kavuşturan oyundan bahseden Ustaoğlu, “Büyük bir emek verdiğimiz bir projeydi Haldun Taner’in ‘Gözlerimiz Kaparım Vazifemi Yaparım’ adlı oyunu. Dansıyla, oyunuyla, içinde yer alan arkadaşlarımın büyük emeği olan bir oyundu. Ben de orada ‘Vicdani’ adında bir karakteri canlandırıyordum. Çok yoruluyorduk, tabi ki herkes gibi ben de çok yoruluyordum. Bu emeklerin sonucunda 3-5 aylık provanın ardından seyirci ile buluştuktan sonra Direklerarası’nın böyle bir ödüle layık görmesi beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum, mutlu ve gururluyum” ifadelerine yer verdi.

“Motivasyonumuz yükseliyor, yaptığımız işe daha da inanıyoruz”

Daha önce de Maltepe Tiyatro Festivali’nde ‘Vahşet Tanrısı’ adlı oyun ile yine ‘En Genç Yetenek Ödülü’nün sahibi olduğunu söyleyen Ustaoğlu, bu tür ödüllerin kendilerini gelecek oyunlar için teşvik ettiğini vurgulayarak, “Şimdi Direklerarası’nda böyle bir şey oldu. Çok mutu ediyor tabi ki bu bizi. Motivasyonumuz yükseliyor, daha iyi hissediyoruz kendimizi, yaptığımız işe daha da inanıyoruz”  dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA