22 Nisan 2026 Çarşamba

11:12   MERSIN’DE ANNELERIN YÜKÜ HAFIFLIYOR: 56 BIN BEBEK PAKETI AILELERE ULAŞTı!   10:20   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE HAREKETLI DAKIKALAR: 110 MADENCI GÖZALTıNA ALıNDı!   10:15   CHP’DEN ’SÖMÜRGE VALISI’ ÇıKıŞı! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN HÜKÜMETE SERT TEPKI: ’SUSKUNLUKLA ONAYLıYORSUNUZ!’   09:53   MADENCILERIN ANKARA DIRENIŞINDE YÜREK YAKAN ANLAR: ’SADAKA DEĞIL, HAKKıMıZı İSTIYORUZ!’   09:39   MERSIN’DE DIJITAL DEVRIM: 30 BIN KITAP ARTıK TEK TıKLA CEBINIZDE!   08:45   AKDENIZ’DE BÜYÜK TEMIZLIK SEFERBERLIĞI! 7/24 KESINTISIZ MÜCADELE BAŞLADı   23:57   ATAŞEHIR AYAKTA: ONURSAL ADıGÜZEL İÇIN DEV MITING! VATANDAŞLARDAN SERT TEPKI: "BU BIR SIYASI KUMPASTıR"   17:59   MERSIN’DE SABAHıN ENERJISI SAHILE TAŞTı: 06.30’DA BULUŞUP ’PASLANMıYORUZ’ DIYORLAR!   17:55   MERSIN ESOB’DA 2026 VIZYONU: AHMET ÖZDEMIR ’ORTAK AKıL’ ILE DEĞIŞIMI BAŞLATıYOR!   17:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA TANıK NECATI TOSUN’A “YALAN SÖYLÜYOR” DIYE TEPKI GÖSTERDIĞI IÇIN SALONDAN ÇıKARıLAN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: “YALANCıLAR DıŞARıDA, BIZLER IÇERIDEYIZ”   17:38   TANJU ÖZCAN: "YANDAŞ MEDYANıN, TROLLERIN SISTEMATIK ŞEKILDE YÜRÜTTÜĞÜ BIR ITIBAR SUIKASTıNıN, YALANLARıN VE IFTIRALARıN HEDEFI OLDUM"   17:35   OKULLARDAKI SALDıRıLARA ILIŞKIN 661 HESAP SAHIBI HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   15:38   RTÜK ÜYESI KESER: HABER VERME SıNıRLARıNı KORUYACAK BIR DÜZENLEMENIN YAPıLMASı ZORUNLUDUR   15:37   GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT’TEN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı IÇIN ÇAĞRı: “DÖNEMIN İÇIŞLERI BAKANı SÜLEYMAN SOYLU DA SORGULANMALı”   14:48   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... ETKIN PIŞMANLıKLA TAHLIYE EDILEN KORZAY: “GÖZÜMLE GÖRDÜĞÜM HIÇBIR ŞEY YOK. ŞU AN IÇIN SOMUT BIR ŞEYE DAYANMıYOR”   14:46   İBB DAVASı’NDA 24. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU IDDIANAME, ‘EKREM İMAMOĞLU HER ŞEYIN MERKEZINDE’ KURGUSUYLA HAZıRLANMıŞ”   13:55   EKREM İMAMOĞLU: “İKTIDAR SORUNLARı YÖNETEMEDIKÇE BAKAN DEĞIŞTIRIP UMUT SATARAK ZAMAN KAZANMAYA ÇALıŞTı BUNCA SENE. FAKAT DENIZ BITTI”   13:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN IKINCI DURUŞMASı SILIVRI’DE BAŞLADı   13:43   GÖKAN ZEYBEK: ESKIŞEHIR HALKıNıN ONURLU OYLARıYLA GÖREVE GELEN AYŞE ÜNLÜCE BAŞKANıMıZı KARALAMA KAMPANYALARıNA ASLA IZIN VERMEYIZ   11:05   MERSIN’DE DIJITAL KALKAN: ÇOCUKLAR SIBER ZORBALıĞA KARŞı ARTıK DAHA GÜÇLÜ!  
 
     
   

MERSİN, MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİMİYLE RENKLENİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir çevre ve daha temiz bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği mevsimlik çiçek dikimini tamamlayarak, kenti gökkuşağının renkleriyle süsledi.

 

Tarih : 8 Haziran 2023 Perşembe 09:54   Okunma : 1253

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir çevre ve daha temiz bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği mevsimlik çiçek dikimini tamamlayarak, kenti gökkuşağının renkleriyle süsledi.

Ekipler tarafından cadde, kavşak ve refüj başlarına 133 bin adet mevsimlik, yer örtücü ve çok yıllık otsu bitki dikimi yapıldı. Çalışmalar kapsamında ulaşımda ana arter konumunda olan 34. Cadde`de de otomatik sulama sistemi kuruldu. Ayrıca 530 ağaç, 122 bin 655 adet mevsimlik çiçek ve 35 bin adet de çalı dikimi yapıldı. Böylece sahilden başlayarak otoban çıkışı ve stadyuma bağlanan 34. Cadde, rengârenk bir görünüme kavuşmuş oldu.

KUL: “YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE VAHŞİ SULAMANIN DA ÖNÜNE GEÇİLİYOR”

Refüjlerde; alev çalısı, kartopu, bodur zakkum gibi çalı bitki türleri kullanılarak, çim alanları azaltmayı hedeflediklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı`nda Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Seren Kul, “Bu şekilde küresel iklim değişikliği ve Peyzaj Master Planı kararları doğrultusunda, arazözle yapılan vahşi sulamanın da önüne geçilip, çim alanlar da nispeten azaltılarak, bitkilerin optimum düzeyde ihtiyaçları kadar su almaları sağlanmıştır” dedi.

“DAHA YEŞİL BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kavşaklarda ve refüj başlarında gerek estetik görüntüyü artırmak, gerekse de trafik güvenliği açısından görünürlüğü kapatmamak için mevsimlik çiçek ve yer örtücü bitki türleri kullanıldığını belirten Kul, “Kaldırımlarda ise jakaranda ve yalancı orkide gibi gölge tacı olan; hem vatandaşlarımızın gölgede yürümesi amacıyla, hem de bulunduğu ortamın ısı dengesini düşürerek, daha serin bir ortam sağlayacak ağaç türleri kullandık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; daha yeşil bir çevre ve daha güzel bir Mersin için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA