16 Ocak 2026 Cuma

17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ  
 
     
   

MERSİN, MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİMİYLE RENKLENİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir çevre ve daha temiz bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği mevsimlik çiçek dikimini tamamlayarak, kenti gökkuşağının renkleriyle süsledi.

 

Tarih : 8 Haziran 2023 Perşembe 09:54   Okunma : 1207

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir çevre ve daha temiz bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği mevsimlik çiçek dikimini tamamlayarak, kenti gökkuşağının renkleriyle süsledi.

Ekipler tarafından cadde, kavşak ve refüj başlarına 133 bin adet mevsimlik, yer örtücü ve çok yıllık otsu bitki dikimi yapıldı. Çalışmalar kapsamında ulaşımda ana arter konumunda olan 34. Cadde`de de otomatik sulama sistemi kuruldu. Ayrıca 530 ağaç, 122 bin 655 adet mevsimlik çiçek ve 35 bin adet de çalı dikimi yapıldı. Böylece sahilden başlayarak otoban çıkışı ve stadyuma bağlanan 34. Cadde, rengârenk bir görünüme kavuşmuş oldu.

KUL: “YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE VAHŞİ SULAMANIN DA ÖNÜNE GEÇİLİYOR”

Refüjlerde; alev çalısı, kartopu, bodur zakkum gibi çalı bitki türleri kullanılarak, çim alanları azaltmayı hedeflediklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı`nda Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Seren Kul, “Bu şekilde küresel iklim değişikliği ve Peyzaj Master Planı kararları doğrultusunda, arazözle yapılan vahşi sulamanın da önüne geçilip, çim alanlar da nispeten azaltılarak, bitkilerin optimum düzeyde ihtiyaçları kadar su almaları sağlanmıştır” dedi.

“DAHA YEŞİL BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kavşaklarda ve refüj başlarında gerek estetik görüntüyü artırmak, gerekse de trafik güvenliği açısından görünürlüğü kapatmamak için mevsimlik çiçek ve yer örtücü bitki türleri kullanıldığını belirten Kul, “Kaldırımlarda ise jakaranda ve yalancı orkide gibi gölge tacı olan; hem vatandaşlarımızın gölgede yürümesi amacıyla, hem de bulunduğu ortamın ısı dengesini düşürerek, daha serin bir ortam sağlayacak ağaç türleri kullandık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; daha yeşil bir çevre ve daha güzel bir Mersin için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA