28 Eylül 2026 Pazartesi

17:28   TÜRKIYE İŞÇI PARTISI’NDEN BAKAN TEKIN’E: OKULLAR SAVAŞ ALANıNA DÖNDÜ, DERHAL ISTIFA ET   17:27   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIR ÖĞRETMENIMIZIN OKULUNDA CANıNDAN OLMASı, HEPIMIZIN SORGULAMASı GEREKEN AĞıR BIR TABLODUR”ALI MAHIR BAŞARıR: “BIR ÖĞRETMENIMIZIN OKULUNDA CANıNDAN OLMASı, HEPIMIZIN SORGULAMASı GEREKEN AĞıR BIR TABLODUR”   17:26   GÖKHAN GÜNAYDıN’DAN FON KRIZI AÇıKLAMASı: “AKP’LI ELITLER PARALARıNı ALıP KAÇTıLAR, IÇERIDE KALAN VATANDAŞıN ÜZERINE KAPı KILITLENDI”   17:24   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ’A 1 YıL 7 AY 5 GÜN HAPIS CEZASı VE TAHLIYE   14:37   ASU KAYA: “KADıNLARıN SAĞLıK HAKKıNı GERICI ZIHNIYETINIZLE SıNıRLANDıRAMAZSıNıZ”   14:34   OSMANIYE’DE OKUL BAHÇESINDE YEĞENI TARAFıNDAN VURULAN ÖĞRETMEN HAYATıNı KAYBETTI   14:31   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA TAHLIYE TALEBI   14:25   YENİ PARTI’DE ÖN SEÇIM... YARıŞıN OLDUĞU ILÇELERIN YÜZDE 47’SINDE KURUCU BAŞKANLAR DEĞIŞTI   17:47   YENI PARTI AKDENIZ’DE ÖN SEÇIM MARATONU TAMAMLANDı! MEHMET GÜNER GÜVEN TAZELEDI: ’AKDENIZ KÜÇÜK BIR TÜRKIYE’DIR’   23:55   YENIŞEHIR’DE SANDıK KURULDU, KARAR VERILDI: ERKIN KARA İLÇE BAŞKANı SEÇILDI!   23:44   TOROSLAR’DA DEMOKRASI ŞÖLENI: ŞERIFE ARıCı YıLDıZ ÖN SEÇIMDE SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı!   10:24   İSTANBUL FUARıNDA MERSIN RÜZGARı! STANDı ZIYARET EDENLER O LEZZETE HAYRAN KALDı   09:40   ’YETKI BEKLIYOR, TEMIZLIK BEKLEMIYOR’: MERSIN MAVI VATAN İÇIN SEFERBER OLDU   09:10   AKARYAKıTTA EŞEL MOBIL SONA ERIYOR: BENZINE TEK SEFERDE 12,48 TL ÖTV VE KDV ZAMMı GELIYOR!   21:10   VAHAP SEÇER MÜJDEYI VERDI: MEZITLI KENT MEYDANı 180 GÜN SONRA HIZMETE GIRIYOR!   16:28   YENİ PARTI’NIN ISMINE ITIRAZ AYM GÜNDEMINDE   16:26   YENİ PARTI, 973 ILÇEDE ÖN SEÇIM YAPACAK... MURAT EMIR: “HER ÜYEMIZIN SÖZ HAKKı VAR”   16:15   İBB DAVASı’NDA 87’INCI GÜN... MAHIR POLAT: "GÖREV SÜREM BOYUNCA HERHANGI BIR BASKı YAŞAMADıM"   13:40   DEM PARTI EŞ BAŞKANLARı’NDAN ŞANLıURFA’DAKI DEPREM SONRASı "DEPREME DIRENÇLI KENTLEŞME" ÇAĞRıSı   13:33   YENİ PARTI, 1-2 EKIM’DE YENI YASAMA YıLıNı DEĞERLENDIRECEK  
 
     
   

MERSİN, MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİMİYLE RENKLENİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir çevre ve daha temiz bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği mevsimlik çiçek dikimini tamamlayarak, kenti gökkuşağının renkleriyle süsledi.

 

Tarih : 8 Haziran 2023 Perşembe 09:54   Okunma : 1550

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir çevre ve daha temiz bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği mevsimlik çiçek dikimini tamamlayarak, kenti gökkuşağının renkleriyle süsledi.

Ekipler tarafından cadde, kavşak ve refüj başlarına 133 bin adet mevsimlik, yer örtücü ve çok yıllık otsu bitki dikimi yapıldı. Çalışmalar kapsamında ulaşımda ana arter konumunda olan 34. Cadde`de de otomatik sulama sistemi kuruldu. Ayrıca 530 ağaç, 122 bin 655 adet mevsimlik çiçek ve 35 bin adet de çalı dikimi yapıldı. Böylece sahilden başlayarak otoban çıkışı ve stadyuma bağlanan 34. Cadde, rengârenk bir görünüme kavuşmuş oldu.

KUL: “YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE VAHŞİ SULAMANIN DA ÖNÜNE GEÇİLİYOR”

Refüjlerde; alev çalısı, kartopu, bodur zakkum gibi çalı bitki türleri kullanılarak, çim alanları azaltmayı hedeflediklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı`nda Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Seren Kul, “Bu şekilde küresel iklim değişikliği ve Peyzaj Master Planı kararları doğrultusunda, arazözle yapılan vahşi sulamanın da önüne geçilip, çim alanlar da nispeten azaltılarak, bitkilerin optimum düzeyde ihtiyaçları kadar su almaları sağlanmıştır” dedi.

“DAHA YEŞİL BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kavşaklarda ve refüj başlarında gerek estetik görüntüyü artırmak, gerekse de trafik güvenliği açısından görünürlüğü kapatmamak için mevsimlik çiçek ve yer örtücü bitki türleri kullanıldığını belirten Kul, “Kaldırımlarda ise jakaranda ve yalancı orkide gibi gölge tacı olan; hem vatandaşlarımızın gölgede yürümesi amacıyla, hem de bulunduğu ortamın ısı dengesini düşürerek, daha serin bir ortam sağlayacak ağaç türleri kullandık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; daha yeşil bir çevre ve daha güzel bir Mersin için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA