22 Ekim 2026 Perşembe

19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!   17:10   MERSIN’E DEV KENT MEYDANı! MEZITLI ATATÜRK MAHALLESI’NDE 16 BIN METREKARELIK YEŞIL ALAN GELIYOR   16:30   DR. LEVENT UYSAL TBMM KONUŞMASı: HER TÜRK GENCI BIR MILLI SERVETTIR!   15:53   BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN YENI PARTI AKDENIZ İLÇE ÖRGÜTÜNE ZIYARET: GÜNDEM ÖN SEÇIM VE BÖLGE SIYASETI   15:46   SıNıFLARDA YENI DÖNEM BAŞLıYOR! MERSIN’DE ÖĞRETMENLER OYUNLA ÖĞRETIMI MASAL EVI’NDE DENEYIMLEDI   15:31   ATATÜRK’ÜN EN SEVDIĞI OPERA MERSIN’DE SAHNE ALıYOR: ’TOSCA’ BÜYÜLEMEYE GELIYOR!   10:40   HEM YURTTAŞA DESTEK HEM ESNAFA CAN SUYU: MERSIN HALK KART PROJESI 13 İLÇEDE DEVAM EDIYOR   10:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AB BAŞKANı VON DER LEYEN’E SERT ’LIBYA’ TEPKISI: ’KIBIRLI TUTUMUNUZUN KARŞıSıNDAYıZ!’   09:25   DIKKAT! YAĞıŞ VE SIS BIRLIKTE GELIYOR: MGM İLLERI TEK TEK UYARDı   09:15   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÜÇ OCAK MAHALLESI’NE SıCAK ASFALT HAMLESI!   10:40   MERSIN’DE GENÇLERIN GELECEĞE HAZıRLANDıĞı ADRES: 17 OKUMA SALONU KAPıLARıNı AÇTı!   10:35   GAZETECI MURAT AĞıREL TUTUKLANDı: TÜRKIYE GAZETECILER SENDIKASı’NDAN SERT TEPKI!   09:32   SIYASETTE SıCAK TEMAS: DEM PARTI’NIN KRITIK TURUNDA İKI ANA GÜNDEM VE MHP DETAYı!   05:59   TRABZONSPOR DEV DERBIDE BEŞIKTAŞ’ı DEVIRDI!   01:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   19:21   MHP’LI LEVENT UYSAL’DAN TARıM VE TURIZMDE YıLıN PLANı: 12 AY TURIZM, AKıLLı TARıM!   12:55   DEVFEST MERSIN 2026 GERÇEKLEŞTI: YAPAY ZEKÂ VE YAZıLıM DÜNYASı MERSIN’DE BULUŞTU  
 
     
   

MERSİN, MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİMİYLE RENKLENİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir çevre ve daha temiz bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği mevsimlik çiçek dikimini tamamlayarak, kenti gökkuşağının renkleriyle süsledi.

 

Tarih : 8 Haziran 2023 Perşembe 09:54   Okunma : 1572

Mersin Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil bir çevre ve daha temiz bir Mersin için kent genelinde sürdürdüğü peyzaj çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği mevsimlik çiçek dikimini tamamlayarak, kenti gökkuşağının renkleriyle süsledi.

Ekipler tarafından cadde, kavşak ve refüj başlarına 133 bin adet mevsimlik, yer örtücü ve çok yıllık otsu bitki dikimi yapıldı. Çalışmalar kapsamında ulaşımda ana arter konumunda olan 34. Cadde`de de otomatik sulama sistemi kuruldu. Ayrıca 530 ağaç, 122 bin 655 adet mevsimlik çiçek ve 35 bin adet de çalı dikimi yapıldı. Böylece sahilden başlayarak otoban çıkışı ve stadyuma bağlanan 34. Cadde, rengârenk bir görünüme kavuşmuş oldu.

KUL: “YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE VAHŞİ SULAMANIN DA ÖNÜNE GEÇİLİYOR”

Refüjlerde; alev çalısı, kartopu, bodur zakkum gibi çalı bitki türleri kullanılarak, çim alanları azaltmayı hedeflediklerini belirten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı`nda Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Seren Kul, “Bu şekilde küresel iklim değişikliği ve Peyzaj Master Planı kararları doğrultusunda, arazözle yapılan vahşi sulamanın da önüne geçilip, çim alanlar da nispeten azaltılarak, bitkilerin optimum düzeyde ihtiyaçları kadar su almaları sağlanmıştır” dedi.

“DAHA YEŞİL BİR ÇEVRE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Kavşaklarda ve refüj başlarında gerek estetik görüntüyü artırmak, gerekse de trafik güvenliği açısından görünürlüğü kapatmamak için mevsimlik çiçek ve yer örtücü bitki türleri kullanıldığını belirten Kul, “Kaldırımlarda ise jakaranda ve yalancı orkide gibi gölge tacı olan; hem vatandaşlarımızın gölgede yürümesi amacıyla, hem de bulunduğu ortamın ısı dengesini düşürerek, daha serin bir ortam sağlayacak ağaç türleri kullandık. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak; daha yeşil bir çevre ve daha güzel bir Mersin için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA