24 Nisan 2026 Cuma

19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’  
 
     
   

VAHAP SEÇER, BÜYÜKŞEHİR`İN ‘İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ`Nİ İNCELEDİ


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Dairesi bünyesinde hazırlıkları süren ve Cumhuriyet`in 100. kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde çocuklar ve gençlere armağan edilecek ‘İklim ve Çevre Bilim Merkezi`nde incelemelerde bulundu. Seçer, ayrıca Türkiye`deki en büyük planetaryum olma özelliği taşıyan planetaryumun da ilk konuğu olarak, burada dünya ve uzay temalı gösterimler izledi.

 

Tarih : 8 Haziran 2023 Perşembe 13:48   Okunma : 1027

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Dairesi bünyesinde hazırlıkları süren ve Cumhuriyet`in 100. kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde çocuklar ve gençlere armağan edilecek ‘İklim ve Çevre Bilim Merkezi`nde incelemelerde bulundu. Seçer, ayrıca Türkiye`deki en büyük planetaryum olma özelliği taşıyan planetaryumun da ilk konuğu olarak, burada dünya ve uzay temalı gösterimler izledi.

İklim ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu`dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Seçer, ardından 360 derece ve 3 boyutlu görüntülenme olanağına sahip planetaryumda ‘Astronot`, ‘Güneş Sistemi`, ‘Ağaçların Yaşamı` ve ‘Astronomi Tarihi` isimli gösterimleri izleyerek, planetaryumun ilk konuğu oldu. Gösterimleri çok beğendiğini dile getiren Başkan Seçer, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çocuklara ve gençlere seslenen Seçer, bayram müjdesini erkenden vererek, “İklim ve çevre temalı ama aynı zamanda bir planetaryumu olan ve gökyüzü gözlem evi olan bilim merkezimizdeyiz. Planetaryumda sizin de izlediğiniz zaman eminim ki çok hoşunuza gidecek olan gösterimler izledik. 29 Ekim`de hizmetinize hazır olacak. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

TÜRKİYE`NİN EN BÜYÜK PLANETARYUMU MERSİN`DE OLACAK

Öğrencilerin ve meraklılarının deney düzenekleri ile birçok şeyi deneyimleyecekleri merkezde, planetaryum odası ile de gökyüzüne dair her şey, 360 derece ve 3 boyutlu görüntülenme olanağına sahip olacak. Kapasitesi ile Türkiye`nin en büyüğü olacak olan planetaryumda astronomi ve uzay bilimleri alanında öğrenme, farkındalık oluşturma gibi çalışmalar üç boyutlu olarak yapılacak. İklim ve Çevre Bilim Merkezi aynı zamanda; ziyaretçilerin, iklim ve çevre adına; deneysel ve uygulamalı etkinlikleri bulabileceği, keşfetme alanlarının olacağı, farklı konu başlıklarını deneyimleme fırsatı bulabilecekleri ve bilimsel bakış açısı yakalayabilmelerine olanak sağlayacak bir merkez olacak.

BİLİM MERAKLILARI BU MERKEZDE BULUŞACAK

2 kattan oluşan merkezin içerisinde toplam 121 interaktif deney düzeneği yer alacak. Özellikle 6-14 yaş grubu öğrencilere hitap edecek merkezde ayrıca; atölyeler, planetaryum, fuaye, bekleme alanı, bilimsel gösterilerin yapılacağı konferans salonu da olacak. Merkez`de bilim ürünlerinin satılacağı bir Bilim Mağazası ve misafirlerin dinlenebilecekleri bir Bilim Kafe de olacak. Birinci katta yer alacak olan planetaryumda, bilgisayarla yönlendirilen çoklu projeksiyon cihazı ve balık gözü lensi ile kubbe şeklinde hazırlanan bir yapının içinde güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin 360 derecede 3 boyutlu görüntüleri yansıtılacak. Bu alanda, uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simüle edilebilmesi sağlanacak.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA