14 Nisan 2026 Salı

17:57   CHP’LI TANAL’DAN ŞANLıURFA’DA OKULA SILAHLı SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "EĞITIM KURUMLARıNı KORUYAMAYAN BIR YÖNETIM, GELECEĞI KORUYAMAZ"   17:57   ALI MAHIR BAŞARıR: “İNANıYORUM KI BAŞSAVCı CANSU VERDIĞI SÖZÜ TUTACAK VE GÜLISTAN DOKU’YA NE OLDUĞUNU BULACAK”   17:51   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "EVLATLARıMıZı VERESIYE DEFTERLERINE DÜŞÜRENLERI BU MILLETIN ELINDEN HIÇBIR ŞEY KURTARAMAYACAK"   11:55   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN DEV BULUŞMA: ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı SAHNEYE DÖNÜYOR!   11:47   MERSIN SAHILINE MODERN DOKUNUŞ: KÜLTÜR PARK’TA İBADET ARTıK DAHA KOLAY!   11:39   HAZıR GIYIMDE DEV ATAK: AHKİB TÜRKIYE ORTALAMASıNı İKIYE KATLADı!   11:38   PAZAR TEZGAHıNDA "BIBER" YANGıNı: 3 LIRALıK ÜRÜN NASıL 120 LIRA OLDU? ESNAFıN İSYANı SERT!   10:24   KEMAL OKUYAN’DAN ’AYDıN’ ÇıKıŞı: ’KONFOR ALANıNDAN ÇıKıN, SERT HESAPLAŞMA DÖNEMI BAŞLADı!’   09:40   ABD’DE ’MESIH’ KRIZI! TRUMP O PAYLAŞıMı SILDI: ’BEN ONU DOKTOR SANMıŞTıM’   09:20   MERSIN’DE ‘BIYOMARATON’ BAŞLADı: DENIZ CANLıLARıNı KEŞFETMEK İÇIN TELEFONUNU AL GEL!   23:58   MERSIN’IN ‘MARKA ŞEHIR’ ROTASı ÇIZILDI: BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’YA GÜÇ BIRLIĞI ÇAĞRıSı!   23:57   SUSUZLUK VE İKLIM KRIZIYLE MÜCADELEDE TARSUS MODELI: AVRUPA BIRLIĞI PROJESINE ONAY ÇıKTı   23:52   TOROSLAR’DA EDEBIYAT RÜZGARı: OKUMA SALONLARı KÜLTÜR YUVASıNA DÖNÜŞÜYOR!   20:56   MERSIN LIMANı’NDA BÜYÜK BAŞARı AMA MIP’YE TEPKI SERT: ’KEYFI UYGULAMALAR İHRACATÇıYı ZORLUYOR!’   20:44   MERSIN’DE ADALETLE GEÇEN YARıM ASıR: DUAYEN HUKUKÇULARA GÖRKEMLI ONUR GECESI!   20:32   MERSIN’DE ‘VAHAP SEÇER’ MODELI: BORÇLAR SıFıRLANDı, DEV PROJELER İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   17:50   AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEYI KIMSEYE BıRAKMıYOR   17:50   AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEYI KIMSEYE BıRAKMıYOR   17:35   MERSIN’IN KADıN VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLDU: 25 BELEDIYE ‘EŞITLIK’ İÇIN EL ELE VERIYOR!   17:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN HADıRLı’DA İLHAM VEREN ÇıKıŞ: ’BAŞARı BIR MÜCADELE AZMIDIR!’  
 
     
   

CHP ANKARA İL KONGRESİ... OĞUZ KAAN SALICI: “YAPTIĞIMIZ TARTIŞMALARIN HİÇBİRİ CUMHUR İTTİFAKI`NI, RECEP TAYYİP ERDOĞAN`I YERİNDEN ETMEKTEN DAHA KIYMETLİ DEĞİLDİR”


CHP Ankara İl Kongresi`ne katılan Parti Meclisi (PM) Üyesi, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Bizim CHP`yi göz bebeği gibi korumamız lazım, dışarıdan bakan birileri CHP`de tartışma var diye ellerini ovuşturuyor, o ellerini ovuşturanlara fırsat vermememiz lazım. Biz kendi içimizde konuşuruz, tartışırız ama bu tartışmaların hiçbirisi Cumhur İttifakı`nı, Recep Tayyip Erdoğan`ı bugün değilse yarın yerinden etmekten daha kıymetli değildir” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 16:11   Okunma : 672

Haber: GÜRKAN DEMİRTAŞ- Kamera: ÜNAL AYDIN- ONUR BİNGÖL

CHP Ankara İl Kongresi`ne katılan Parti Meclisi (PM) Üyesi, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Bizim CHP`yi göz bebeği gibi korumamız lazım, dışarıdan bakan birileri CHP`de tartışma var diye ellerini ovuşturuyor, o ellerini ovuşturanlara fırsat vermememiz lazım. Biz kendi içimizde konuşuruz, tartışırız ama bu tartışmaların hiçbirisi Cumhur İttifakı`nı, Recep Tayyip Erdoğan`ı bugün değilse yarın yerinden etmekten daha kıymetli değildir” dedi.

CHP Ankara İl Kongresi bugün yapılıyor. Kongrede CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da konuştu. Salıcı şunları ifade etti:

BÜTÜN FATURAYI DÖNÜP KILIÇDAROĞLU`NA KESMEYE KALKARSAK İŞİ MİNVALİNDEN ÇIKARMIŞ OLURUZ”

“4-5 ay önce seçim döneminde müthiş bir iş yapıyoruz, sağdan milliyetçi kesimden, dindarlardan da bize oy geliyor, müthiş bir siyasi mühendislik diyen arkadaşlar bugün başka bir dille konuşuyorlar. Ben eleştiriyi anlarım, kabul de ederim ama insafsızlığı, reddiyeciliği, toptancılığı doğru bulmam. Biz her şeyi çok kötü yaptığımız için bugün eleştirilmiyoruz, yanlışlarımız var ama her şey yanlış değildi. Kaybettiğimiz için eleştiriliyoruz bir yandan da. Kazandığınız zaman eleştiri gelmiyor bu bizim için doğru bir yöntem değil. Sosyal demokratlar kazandık ama eksiklerimiz şunlardı diye eleştirmeyi bilmeli. Kürsüye 8 kişi çıktı, 6 siyasi parti lideri, 2 belediye başkanımız. ‘Biz bu yemeği hep beraber yedik ama hesabı Kılıçdaroğlu ödesin` deniyor, bu doğru bir iş değil. Bütün faturayı dönüp Kılıçdaroğlu`na kesmeye kalkarsak işi minvalinden çıkarmış oluruz. Eleştiriyi inkarcılığa dönüştürmüş oluruz.

“SORUMLULUKTAN KAÇMAM EVET BEN YAPTIM. BANA BİR GÖREV VERİLDİ, BEN DE O GÖREVİ ALDIM ELİMDEN GELDİĞİNCE YÜRÜTTÜM”

2023 ittifaklarını Kemal Kılıçdaroğlu ve Oğuz Kaan Salıcı yaptı diyorlar, ben sorumluluktan kaçmam evet ben yaptım. Bana bir görev verildi, ben de o görevi aldım elimden geldiğince yürüttüm. Biz yüzde 50 artı 1 oy alacak bir iş yapmaya çalıştık. Biz kendi benliğimizi ortadan kaldıracak bir iş yapmadık. Biz yine sosyal demokratız yine Atatürkçüyüz yine solcuyuz; bundan taviz veren bir şey yapmadık. Önümüzdeki yerel seçimde bizim umarım ihtiyacımız olmaz ama ittifaklara ihtiyacımız olabilir. Yüzde 48 oya, toplumun farklı kesimlerini buluşturan bir siyaset izlemeseydik ulaşamazdık. CHP`de kimse değişime karşı değildir. Ama değişim dediğimiz şey sadece lider değişikliğini kapsamaz. Biz kendi genel başkanlarını seçimle değiştirebilen bir siyasi gelenekten geliyoruz.

LİDERE GÖRE PARTİ DEĞİL PARTİYE GÖRE BİR LİDERLİK ANLAYIŞINA İHTİYACIMIZ VAR”

Bizim lidere göre parti değil partiye göre bir liderlik anlayışına ihtiyacımız var. Yukarıdan aşağıya değil aşağıdan yukarıya doğru talep eden bir anlayışa ihtiyacımız var. Tüzük, program değişmeli. Bizim yapısal sorunlarımız var o sorunların bu kongrelerde konuşulup onlar üzerinden giden bir sürecin yürütülmesine ihtiyaç var. Her şey aynı kalsın bir kişi değişsin anlayışını ben doğru bulmam.

YAPTIĞIMIZ TARTIŞMALARIN HİÇBİRİ CUMHUR İTTİFAKI`NI, RECEP TAYYİP ERDOĞAN`I YERİNDEN ETMEKTEN DAHA KIYMETLİ DEĞİLDİR”

Bazı siyasetçiler ittifak istemeyiz, ittifak yanlış diyorlar. Bunu söyleyen arkadaşlardan bir tanesi eğer bu sistemde ittifak olsaydık Hazine Bakanlığı`na talipti. Bugün diyor ki çok büyük yanlışlar yaptık. Yanlışların yapıldığını gördüğünüzde onu söylemiyorsanız, iş bittikten sonra bunlar yanlıştı diyorsanız, vay kaybedenin haline diyorlar. Bizim CHP`yi göz bebeği gibi korumamız lazım, dışarıdan bakan birileri CHP`de tartışma var diye ellerini ovuşturuyor, o ellerini ovuşturanlara fırsat vermememiz lazım. Biz kendi içimizde konuşuruz, tartışırız ama bu tartışmaların hiçbirisi Cumhur İttifakı`nı, Recep Tayyip Erdoğan`ı bugün değilse yarın yerinden etmekten daha kıymetli değildir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA