20 Mayıs 2026 Çarşamba

19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’   18:20   BAŞKAN SEÇER’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘BEYIN GÖÇÜ’ ÇıKıŞı: ’SÖZLE OLMAZ, HISSETTIRECEKSINIZ!’   18:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN: "MILLETIMIZLE KOL KOLA GELECEĞIMIZI GERI ALACAĞıZ"   18:16   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN’DAN "19 MAYıS" AÇıKLAMASı: "GENÇLIK IÇIN BAYRAM, SÖMÜRÜSÜZ BIR DÜZEN KURULDUĞUNDA MÜMKÜN OLACAK"   16:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI, GERÇEK SAHIPLERI GENÇLERE EMANET EDECEĞIZ"   14:58   ERKAN BAŞ’TAN HÜKÜMETE SUMUD FILOSU TEPKISI: "ERDOĞAN’ıN DOSTU TRUMP KıZAR, İSRAIL LOBISI AYıPLAR DIYE MI BU SESSIZLIĞINIZ?"   14:55   ANıTKABIR’DE 19 MAYıS COŞKUSU... GENÇLER: "ATATÜRK’E MINNETTARıZ VE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"   13:49   TARSUS’TAKI SILAHLı SALDıRıDA ÖLDÜRÜLEN 6 KIŞIDEN 5’I ILÇEDE TOPRAĞA VERILDI   12:46   “MUSTAFA KEMAL’IN ASKERLERIYIZ” SLOGANı NEDENIYLE IHRAÇ EDILEN TEĞMEN IÇIN VERILEN "GÖREVE IADE" KARARıNA DURDURMA   12:45   MERSIN’DE 6 KIŞIYI ÖLDÜREN SALDıRGAN, SAKLANDıĞı KÖY EVINDE INTIHAR ETTI   18:59   CHP’LI KORKMAZ. 19 MAYıS RUHU BUGÜN SENINLE YAŞıYOR   18:56   CHP’LI GÜROL AKBAŞ: ‘107 YıL ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR’   18:40   GELECEĞI İNŞA EDENLERE ATATÜRK’TEN ARMAĞAN: 19 MAYıS RUHUYLA YENIDEN!   18:25   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN 19 MAYıS MESAJı: ‘MILLI UYANıŞıN SEMBOLÜ VE GELECEĞIN GÜVENCESI’   18:21   19 MAYıS’TA ANKARA’DA BÜYÜK KORTEJ: ÖZGÜR ÖZEL VE BINLERCE GENÇ ANıTKABIR’E YÜRÜYOR!   18:19   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN 19 MAYıS MESAJı: ’CUMHURIYETIN İKINCI YÜZYıLıNDA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ GENÇLIKTIR’   17:35   MEMUR EMEKLILERI, SEYYANEN ZAM ISTIYOR: "CUMHURBAŞKANı VERDIĞI SÖZÜ TUTMALı"   16:34   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’DEN ORTAK NATO AÇıKLAMASı: NATO ÜSLERI KAPATıLMALı, NATO’DAN DERHAL ÇıKıLMALıDıR   15:32   BIRLEŞIK KAMU İŞ KONFEDERASYONU MALIYE BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM YAPTı... GENEL BAŞKAN YıLDıRıM: TÜM KAMU ÇALıŞANLARı ALACAKLı DURUMDA   15:29   NURI ASLAN’DAN OPERASYON TEPKISI: MILYONLARCA VATANDAŞıMıZA HIZMET EDEN İBB’NIN BU ŞEKILDE SÜREKLI YıPRATıLMASı DOĞRU DEĞILDIR  
 
     
   

CHP ANKARA İL KONGRESİ... OĞUZ KAAN SALICI: “YAPTIĞIMIZ TARTIŞMALARIN HİÇBİRİ CUMHUR İTTİFAKI`NI, RECEP TAYYİP ERDOĞAN`I YERİNDEN ETMEKTEN DAHA KIYMETLİ DEĞİLDİR”


CHP Ankara İl Kongresi`ne katılan Parti Meclisi (PM) Üyesi, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Bizim CHP`yi göz bebeği gibi korumamız lazım, dışarıdan bakan birileri CHP`de tartışma var diye ellerini ovuşturuyor, o ellerini ovuşturanlara fırsat vermememiz lazım. Biz kendi içimizde konuşuruz, tartışırız ama bu tartışmaların hiçbirisi Cumhur İttifakı`nı, Recep Tayyip Erdoğan`ı bugün değilse yarın yerinden etmekten daha kıymetli değildir” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 16:11   Okunma : 694

Haber: GÜRKAN DEMİRTAŞ- Kamera: ÜNAL AYDIN- ONUR BİNGÖL

CHP Ankara İl Kongresi`ne katılan Parti Meclisi (PM) Üyesi, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, “Bizim CHP`yi göz bebeği gibi korumamız lazım, dışarıdan bakan birileri CHP`de tartışma var diye ellerini ovuşturuyor, o ellerini ovuşturanlara fırsat vermememiz lazım. Biz kendi içimizde konuşuruz, tartışırız ama bu tartışmaların hiçbirisi Cumhur İttifakı`nı, Recep Tayyip Erdoğan`ı bugün değilse yarın yerinden etmekten daha kıymetli değildir” dedi.

CHP Ankara İl Kongresi bugün yapılıyor. Kongrede CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da konuştu. Salıcı şunları ifade etti:

BÜTÜN FATURAYI DÖNÜP KILIÇDAROĞLU`NA KESMEYE KALKARSAK İŞİ MİNVALİNDEN ÇIKARMIŞ OLURUZ”

“4-5 ay önce seçim döneminde müthiş bir iş yapıyoruz, sağdan milliyetçi kesimden, dindarlardan da bize oy geliyor, müthiş bir siyasi mühendislik diyen arkadaşlar bugün başka bir dille konuşuyorlar. Ben eleştiriyi anlarım, kabul de ederim ama insafsızlığı, reddiyeciliği, toptancılığı doğru bulmam. Biz her şeyi çok kötü yaptığımız için bugün eleştirilmiyoruz, yanlışlarımız var ama her şey yanlış değildi. Kaybettiğimiz için eleştiriliyoruz bir yandan da. Kazandığınız zaman eleştiri gelmiyor bu bizim için doğru bir yöntem değil. Sosyal demokratlar kazandık ama eksiklerimiz şunlardı diye eleştirmeyi bilmeli. Kürsüye 8 kişi çıktı, 6 siyasi parti lideri, 2 belediye başkanımız. ‘Biz bu yemeği hep beraber yedik ama hesabı Kılıçdaroğlu ödesin` deniyor, bu doğru bir iş değil. Bütün faturayı dönüp Kılıçdaroğlu`na kesmeye kalkarsak işi minvalinden çıkarmış oluruz. Eleştiriyi inkarcılığa dönüştürmüş oluruz.

“SORUMLULUKTAN KAÇMAM EVET BEN YAPTIM. BANA BİR GÖREV VERİLDİ, BEN DE O GÖREVİ ALDIM ELİMDEN GELDİĞİNCE YÜRÜTTÜM”

2023 ittifaklarını Kemal Kılıçdaroğlu ve Oğuz Kaan Salıcı yaptı diyorlar, ben sorumluluktan kaçmam evet ben yaptım. Bana bir görev verildi, ben de o görevi aldım elimden geldiğince yürüttüm. Biz yüzde 50 artı 1 oy alacak bir iş yapmaya çalıştık. Biz kendi benliğimizi ortadan kaldıracak bir iş yapmadık. Biz yine sosyal demokratız yine Atatürkçüyüz yine solcuyuz; bundan taviz veren bir şey yapmadık. Önümüzdeki yerel seçimde bizim umarım ihtiyacımız olmaz ama ittifaklara ihtiyacımız olabilir. Yüzde 48 oya, toplumun farklı kesimlerini buluşturan bir siyaset izlemeseydik ulaşamazdık. CHP`de kimse değişime karşı değildir. Ama değişim dediğimiz şey sadece lider değişikliğini kapsamaz. Biz kendi genel başkanlarını seçimle değiştirebilen bir siyasi gelenekten geliyoruz.

LİDERE GÖRE PARTİ DEĞİL PARTİYE GÖRE BİR LİDERLİK ANLAYIŞINA İHTİYACIMIZ VAR”

Bizim lidere göre parti değil partiye göre bir liderlik anlayışına ihtiyacımız var. Yukarıdan aşağıya değil aşağıdan yukarıya doğru talep eden bir anlayışa ihtiyacımız var. Tüzük, program değişmeli. Bizim yapısal sorunlarımız var o sorunların bu kongrelerde konuşulup onlar üzerinden giden bir sürecin yürütülmesine ihtiyaç var. Her şey aynı kalsın bir kişi değişsin anlayışını ben doğru bulmam.

YAPTIĞIMIZ TARTIŞMALARIN HİÇBİRİ CUMHUR İTTİFAKI`NI, RECEP TAYYİP ERDOĞAN`I YERİNDEN ETMEKTEN DAHA KIYMETLİ DEĞİLDİR”

Bazı siyasetçiler ittifak istemeyiz, ittifak yanlış diyorlar. Bunu söyleyen arkadaşlardan bir tanesi eğer bu sistemde ittifak olsaydık Hazine Bakanlığı`na talipti. Bugün diyor ki çok büyük yanlışlar yaptık. Yanlışların yapıldığını gördüğünüzde onu söylemiyorsanız, iş bittikten sonra bunlar yanlıştı diyorsanız, vay kaybedenin haline diyorlar. Bizim CHP`yi göz bebeği gibi korumamız lazım, dışarıdan bakan birileri CHP`de tartışma var diye ellerini ovuşturuyor, o ellerini ovuşturanlara fırsat vermememiz lazım. Biz kendi içimizde konuşuruz, tartışırız ama bu tartışmaların hiçbirisi Cumhur İttifakı`nı, Recep Tayyip Erdoğan`ı bugün değilse yarın yerinden etmekten daha kıymetli değildir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA