28 Mayıs 2026 Perşembe

12:02   CHP’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘KUKLA MUHALEFET’ ÇıKıŞı! ’SARAY ELIYLE PARTIYE ATANDıLAR’   08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı   19:40   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN BAYRAMDA ’ORTAK SORUMLULUK’ ÇAĞRıSı   19:25   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN BAYRAM MESAJı: "BIZI BIZ YAPAN PAYLAŞMA KÜLTÜRÜDÜR"   19:19   CHP’LI AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’  
 
     
   

CHP’Lİ YILDIZ BİÇER’DEN SKANDAL İDDİAYI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEYEN BÜLENT TEZCAN’A YANIT! ’BU HATIRLATMA İLE HAFIZASININ TOZU ALINACAK’


YSK’nın 2017’de referandumda mühürsüz oyların geçerli sayılması kararını, AİHM’e götürmesinin partisi tarafından engellediğini söyleyen eski CHP milletvekili Atilla Kart’ı yalanlayan Bülent Tezcan’a eski CHP’li Milletvekili Tur Yıldız Biçer’den yanıt geldi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 23:41   Okunma : 977

YSK’nın 2017’de referandumda mühürsüz oyların geçerli sayılması kararını, AİHM’e götürmesinin partisi tarafından engellediğini söyleyen eski CHP milletvekili Atilla Kart’ı yalanlayan Bülent Tezcan’a eski CHP’li Milletvekili Tur Yıldız Biçer’den yanıt geldi.

Eski CHP Milletvekili Atilla Kart, 'başkanlık' referandumunda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mühürsüz oyların geçerli sayılacağına yönelik kararını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) CHP adına götürmesinin parti yönetimi tarafından engellendiğini açıklamıştı.

Kart'ı engellediği iddia edilen isimler arasında yer alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise "Tek tek o diyaloglarda şu şunu dedi, bu bunu dedi. Benim hatırlamam mümkün değil, söylediğiniz yıl 2017 şu anda 2023’teyiz. Tam 6 sene olmuş, teyip olsa bandı silinir” ifadelerini kullanarak söz konusu iddiaları 'hatırlamadığını' vurgulamıştı.

Tezcan’ın açıklamasına eski CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer'den yanıt geldi.

Biçer, sosyal medya hesabından Tezcan’ın konuşmasını alıntılayarak 2017'de CHP Hukuk ve Seçim İşleri tarafından mesaj ile partillere YSK’nin mühürsüz oyları geçerli sayacağının bildirildiğini ancak yapılan kapalı toplantıda kim tarafında atıldığı sorulduğunda tepki gösterildiğini yazdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajın kim tarafından yolLandığını sormasının üzerine Tezcan’ın kendisinin kolunu sıktığını ve sinirlenerek odasına davet ettiğini ifade eden Tur Yıldız Biçer’in açıklamaları şu şekilde:

"Liberal budalalar bile hatalarını kabul etmiş, kenara çekilmişken Tezcan ve arkadaşları manifestolarında 'En büyük dönüşümler, en büyük kırılmaların yaşandığı dönemlerde gerçekleşir' gibi sözler, değişim vaadiyle hala siyaset sahnesindeler. Ülke ve parti için acı olan da budur.

Evet, bu 2 referandumda en büyük dönüşümün, en büyük kırılmaların acı tecrübelerini yaşadık, yaşıyoruz. 'Sehven' atılan bir SMS’teki muğlak ifadelerle CHP’li sandık kurulu üyelerini sandık başından çeken Bülent Teczan ve dönemin sorumluları da siyasetten, CHP’den çekilmelidir.

Aşağıda okuyacaklarınız bunun gerekçesidir. '2023'teyiz, 2017'de olanları hatırlamam mümkün değil' diyen Sayın Bülent Tezcan’ın hafızasındaki tozun alınmasına yardımcı olacaklardır. 'Silinmeyen bantın' sürecidir… Süreç, ilk kez aşağıda olan bu mesajla başladı.

HER ŞEY BU MESAJLA BAŞLAMIŞ!

Sayın Bülent Tezcan; referandumdan hemen sonra CHP Genel Merkezimizde yaptığımız ilk kapalı grup toplantısında, söz alarak bu mesajı okudum. Sayın Genel Başkanımıza bu mesajı neden ve kimin attığını sordum. Sayın Genel Başkan 'bu mesajı ilk kez duyuyorum, bir kez daha okur musunuz?' dedi. Bir kez daha okudum. Hatırlarsanız salonda buz gibi bir hava oluştu. Sayın genel başkan mesajla ilgili bir bilgisi ve bir talimatı olmadığını söyledi. 'Hukuk ve Seçim İşleri Sorumlumuz Sayın Bülent Tezcan’dır' dedi ve size Bülent Bey sayın milletvekilimizin sorduğu soruya bir yanıt verin dedi. Siz en önde oturuyordunuz, ayağa kalkarak; 'çok yoğun bir gündü; kim, nasıl bir mesaj, kime gönderilmiş bilmiyorum , hatırlamıyorum' dediniz. O zaman 6 yıl geçmemişti; ama ne hikmetse siz yine hatırlayamıyorsunuz.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA