20 Mart 2026 Cuma

21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI   14:31   ÖZGÜR ÖZEL: "BANA ATMAYA KALKTıĞı IFTIRAYA, ’BIR CEVAP VERECEK MISINIZ?’ DIYE SORANLAR IÇIN: BEN O CEVABı, BEŞ AY ÖNCE VERDIM"   14:30   18 MART ÇANAKKALE ZAFERI VE ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ... CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANıTı’NA ÇELENK BıRAKTı   14:27   "İBB DAVASı"NDA 7. GÜN... KıSıTLAMALARıN KALDıRıLMASıNı ISTEYEN İMAMOĞLU: BU ÜLKE BIR YıLDA 150 MILYAR DOLAR KAYBETTI. BU DAVA ÖYLE SıRADAN BIR DAVA DEĞIL; ÇOK BÜYÜK BIR DAVA. SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK   09:15   MERSIN’DE BAYRAM TEMIZLIĞI ‘BÜYÜKŞEHIR’ GÜVENCESINDE: KAPıLAR SEVGIYE AÇıLıYOR!  
 
     
   

SAĞLIKLI BİR KENT TEMİZ BİR DOĞA İÇİN AKDENİZ’DE 7/24 HİZMET


Akdeniz Belediyesi; vatandaşların temiz ve sağlıklı bir kent ve doğa hakkını korumak ve sürdürmek için 30 bin hektarı aşan görev ve sorumluluk sahası içinde kalan 65 mahalleye, haftanın 7 günü ve 24 saat hizmet sunuyor.

 

Tarih : 29 Eylül 2023 Cuma 23:21   Okunma : 911

Akdeniz Belediyesi; vatandaşların temiz ve sağlıklı bir kent ve doğa hakkını korumak ve sürdürmek için 30 bin hektarı aşan görev ve sorumluluk sahası içinde kalan 65 mahalleye, haftanın 7 günü ve 24 saat hizmet sunuyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz’de 283 personel ve 34 çöp toplama aracı ile 2 bin 800 sokağın yanı sıra, toptancı hali, bulvarlar, cadde ve meydanlar, kamu kurum ve kuruluşları ile 132 okula hizmet sunarak her gün ortalama 350 ton evsel atıp ve çöpü depolama alanına taşıyor.

Birimin faaliyetlerini anlatan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevinç Gündüz, ilçe sakini vatandaşlara temiz ve sağlıklı bir kent ve doğa sunmak için 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini söyledi. Akdeniz’in 65 mahallesine kesintisiz temizlik hizmet verdiklerini anlatan Gündüz, “İlçemizde, 283 personel ve 34 çöp toplama aracı ile 2 bin 800 sokak, toptancı hali, bulvar, cadde ve meydanlar, kamu kurum ve kuruluşları ile 132 okulda her gün yaklaşık 350 ton evsel atıp ve çöpü toplayıp depolama alanına taşınıyor. Tabi temiz ve sağlıklı bir kent ve çevre için vatandaşlara da sorumluluk düşüyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan da destek ve hassasiyet bekliyoruz. Mahallelerimizde temizlik bilincinin yükselmesi için mahalle muhtarlarıyla da görüşüyoruz” dedi.

Ekipler, kent merkezinde trafiğin sakin olduğu saatlerde çalışıyor

Kent merkezinde, trafik hareketliliğinin en düşük olduğu saatlerde envanterdeki çöp taksiler yardımıyla atıkların alındığını belirten Gündüz; “Sabit ekiplerimizce de süpürge araçları desteğiyle 05:30 ile 14:00 saatleri arasında her gün en az bir defa olmak üzere bütün sokaklarımız temizleniyor. Akdeniz’de 8 bin adet konteyner ile 34 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu yardımıyla günde ortalama 300-350 ton çöp toplanıp depolama alanına taşınırken, sokak veya boş arazilere dökülen, 2 tona kadar hafriyat atıkları da ekiplerimizce toplanıyor” diye konuştu.

Okul bahçeleri, pazaryerleri ve konteynırlar yıkanıp dezenfekte ediliyor

Gündüz, ilçe genelindeki çöp konteynırlarının özellikle yaz aylarında yıkama ekiplerince sinek, sivrisinek vb. haşerelere karşı basınçlı su ile yıkanıp dezenfekte edildiğini de belirterek, şöyle konuştu; “Ekiplerimiz, talep üzerine okulların bahçelerini de temizleyip basınçlı su ile yıkıyor. Yaz aylarında aşırı tozun engellenmesi için her gün yaklaşık 30 sokak ve cadde arazözler yardımıyla yıkanıyor. Akdeniz’in mahallelerine kurulan semt pazarları akşam saatlerinde süpürülüp tonlarca çöp ve atık toplanıp, sonrasında yine basınçlı su ile yıkanıyor. Akdeniz’de 6 adet büyük süpürge aracı ile 2 adet mini süpürge aracı yardımıyla her gün cadde ve sokaklar süpürülüyor.”

Sahiller temizleniyor, geri kazanılabilir atıklar ayrıştırılıyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevinç Gündüz, “İlçe Milli Eğitim ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve üniversite öğrencileri ile birlikte, koruma altındaki deniz kaplumbağalarının da yumurta bıraktığı Kazanlı, Karaduvar ve Adanalıoğlu sahillerinin temizliğini periyodik bir şekilde yapıyoruz. Akdeniz’de Sıfır Atık Projesi kapsamında pilot olarak seçilen okullardaki çocuklarımızda temizlik ve çevre bilincinin yükseltilmesi için sunumlar, animasyon ve video gösterimleri yapıyor, geri dönüşüm temalı resim yarışmaları düzenleniyor, dereceye giren çocuklarımıza tablet bilgisayar ve kırtasiye setleri hediye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm sistemi ilçe genelinde yaygınlaştırılacak

Sevinç Gündüz; çöplerin yoğun olduğu bölgelere yerüstü konteynırları yerleştirip, çevreye duyarlı ve geri dönüşümü destekleyen sistemi yaygınlaştırmaya çalıştıklarını da vurguladı, yine bu sistemin yaygınlaştırılıp toplam 60 adet 3 bin litrelik yerüstü konteynırın, vinçli araç ile rutin olarak toplandığını anlattı. Kırsal mahallelerin temizliğinin de mobil ekipler eliyle dönüşümlü yapıldığını aktaran Gündüz; konteynır yıkama aracı ile ekiplerin, her gün ortalama 200 ile 250 adet arası, ayda ortalama 5 bin adet konteynırı ilaçlı su ile dezenfekte ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA