26 Ağustos 2025 Salı

16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

GAZİLERDEN TEZKERE TEPKİSİ: "‘YABANCI SİLAHLI KUVVETLERİN TÜRKİYE`DE BULUNMASI` İFADESİNİ KABUL ETMİYORUZ. ÇÜNKÜ YABANCI ASKER DEMEK, İŞGAL DEMEKTİR”


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Irak ve Suriye`deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere halen TBMM`de bekliyor. Ancak tezkere; yabancı askerlerin de Türkiye`de bulunmasını sağlayacağı gerekçesiyle eleştiriliyor. Terör gazileri de buna tepki göstererek, “Buradan, yetkililere soruyoruz: Bizim ordumuz mu yok? Askerimiz mi eksik? Anadolu`nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev bekliyor. Çağırdınız da bir an bile tereddüt mü ettik? Çağırın koşarak yine geliriz. Yabancı askerlerin Türkiye`ye konuşlandırılması, bu egemenlik ve bağımsızlığımıza bir tehdit oluşturur. Sadece bununla da kalmaz. ‘Her Türk evladı asker doğar` diyen milletimizin inancını da kırar. Bu nedenle, tezkereye dahil edilen yabancı askerler maddesinin çıkarılmasını talep ediyoruz. Sonuç olarak tezkerede yer alan ‘yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması` ifadesini kabul etmiyoruz. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 13 Ekim 2023 Cuma 15:33   Okunma : 510

Haber: GÜLARA SUBAŞI / Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Irak ve Suriye`deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere halen TBMM`de bekliyor. Ancak tezkere; yabancı askerlerin de Türkiye`de bulunmasını sağlayacağı gerekçesiyle eleştiriliyor. Terör gazileri de buna tepki göstererek, “Buradan, yetkililere soruyoruz: Bizim ordumuz mu yok? Askerimiz mi eksik? Anadolu`nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev bekliyor. Çağırdınız da bir an bile tereddüt mü ettik? Çağırın koşarak yine geliriz. Yabancı askerlerin Türkiye`ye konuşlandırılması, bu egemenlik ve bağımsızlığımıza bir tehdit oluşturur. Sadece bununla da kalmaz. ‘Her Türk evladı asker doğar` diyen milletimizin inancını da kırar. Bu nedenle, tezkereye dahil edilen yabancı askerler maddesinin çıkarılmasını talep ediyoruz. Sonuç olarak tezkerede yer alan ‘yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması` ifadesini kabul etmiyoruz. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir” açıklamasını yaptı.

TSK unsurlarının Irak ve Suriye`deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere, 5 Ekim`de TBMM Başkanlığı`na sunuldu. Ancak tezkerede yer alan “Cumhurbaşkanınca takdir ve tayin olunacak şekilde, ...yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması” ifadelerine muhalefet partileri tepki göstermişti.

Terörle mücadele ederken yaralanan, uzuvlarını kaybeden gaziler de tezkerede yer alan ‘yabancı asker` ifadesine bugün Ankara`da tepki gösterdi.

Şehit yakınları ve gazi arkadaşları adına açıklamayı okuyan İzzet Ertunç şunları söyledi:

“YABANCI ASKERLERİN ÜLKEYE DAVET EDİLMESİ BU ÜLKE İÇİN CANLARINI, KANLARINI VEREN ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINI LEKELEMEKTE TÜRK ORDUSUNUN YETERSİZ OLDUĞU İMAJINI YARATMAKTADIR”

“Şehit aileleri ve gaziler olarak biz, Türkiye`nin bekası için canımızı ortaya koyduk. Bu uğurda çocuklarımız can verdiler. Gaziler olarak kolumuzu, bacağımızı, gözlerimizi ve uzuvlarımızı verdik. İstenirse kalanını da veririz. Çünkü biz bu topraklarda, bin yıldır yüreğimizi ortaya koyarak ayakta kalmış bir milletin evlatlarıyız. Bunun için diyoruz ki yurdumuza yabancı asker kabul etmeyiz. Yabancı asker demek, işgal demektir. Bu nedenle, TBMM`ye gönderilen tezkeredeki ‘yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması` ifadesinin Türkiye`nin egemenlik ve bağımsızlığına bir tehdit oluşturduğunu ifade etmek için buradayız. Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması, aynı zamanda Sarıkamış`ta, Çanakkale`de, Kurtuluş Savaşı`nda canlarını veren şehitlerimizin; Hasan Tahsinlerin, Koca Seyitlerin, Şerife Bacıların, Kara Fatmaların, Sütçü İmamların, Reşat Çiğiltepelerin; yıllardır terörle mücadele eden ve bu mücadelede şehit ve gazi olan evlatlarımızın aziz hatıralarını lekelemektedir. Yabancı askerlerin ülkeye davet edilmesi bu ülke için canlarını, kanlarını veren şehitlerimizin aziz hatıralarını lekelemekte ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ümüzün ifade ettiği gibi; ‘Zaferleri ve geçmişi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu`nun yetersiz olduğu imajını yaratmaktadır.

“‘YABANCI SİLAHLI KUVVETLERİN TÜRKİYE`DE BULUNMASI` İFADESİNİ KABUL ETMİYORUZ. ÇÜNKÜ YABANCI ASKER DEMEK, İŞGAL DEMEKTİR”

Buradan, yetkililere soruyoruz: Bizim ordumuz mu yok? Askerimiz mi eksik? Anadolu`nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev bekliyor. Çağırdınız da bir an bile tereddüt mü ettik? Çağırın koşarak yine geliriz. Türkiye, bağımsız ve egemen bir ülkedir. Ülkemizin egemenliği ve bağımsızlığı, her şeyin üzerindedir. Yabancı askerlerin Türkiye`ye konuşlandırılması, bu egemenlik ve bağımsızlığımıza bir tehdit oluşturur. Sadece bununla da kalmaz. ‘Her Türk evladı asker doğar` diyen milletimizin inancını da kırar. Bu nedenle, tezkereye dahil edilen yabancı askerler maddesinin çıkarılmasını talep ediyoruz. Sonuç olarak tezkerede yer alan ‘yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması` ifadesini kabul etmiyoruz. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA