16 Mart 2026 Pazartesi

16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!  
 
     
   

YEŞİL SOL PARTİ 4. OLAĞAN KONGRESİ BAŞLADI... PARTİNİN İSMİ DEĞİŞECEK, YENİ EŞ BAŞKANLAR SEÇİLECEK


Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi`nin (Yeşil Sol Parti) ismi, eş genel başkanları ve parti yönetiminin değişeceği 4. Olağan Kongresi başladı. Kongrede, parti yönetiminde kapsamlı değişikliğe hazırlanan Yeşil Sol Parti`nin yeni eş başkanları belirlenecek; partide isim değişikliğine gidilecek. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, iktidarın Filistin politikasıyla ilgili "İkiyüzlülükten vazgeçin. Yıllardan bu yana Irak`ta, Suriye`de, Rojava`da yürüttüğünüz her türlü sorunların benzerini sizler yapıyorsunuz” dedi.

 

Tarih : 15 Ekim 2023 Pazar 12:04   Okunma : 444

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi`nin (Yeşil Sol Parti) ismi, eş genel başkanları ve parti yönetiminin değişeceği 4. Olağan Kongresi başladı. Kongrede, parti yönetiminde kapsamlı değişikliğe hazırlanan Yeşil Sol Parti`nin yeni eş başkanları belirlenecek; partide isim değişikliğine gidilecek. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, iktidarın Filistin politikasıyla ilgili "İkiyüzlülükten vazgeçin. Yıllardan bu yana Irak`ta, Suriye`de, Rojava`da yürüttüğünüz her türlü sorunların benzerini sizler yapıyorsunuz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi`nin (Yeşil Sol Parti) ismi, eş genel başkanları ve parti yönetiminin değişeceği 4. Olağan Kongresi başladı. Parti yönetiminde kapsamlı değişikliğe hazırlanan Yeşil Sol Parti`nin yeni eş başkanları belirleneceği kongrede, partide isim değişikliğine gidilecek.

Ankara Atatürk Spor Salonu`nda  “Özgürlük için yeniden” sloganıyla düzenlenen kongreye sabahın erken saatlerinde otobüslerle binlerce kişi geldi. Kongreye siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Kongrede ilk konuşmayı Yeşil Sol Partisi Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kürtçe yaptı. Kongrede, cezaevinde bulunan Gülten Kışanak, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı`nın mesajı da okundu. 

Ardından  Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, söz alarak şunları söyledi: 

"Özgürlük için eşitlik için bu salonları dolduran, son 15  gün içerisinde demokratik siyasete yönelik yapılan her tülü saldırı, tutuklamalar artık kabul edilemez duruma gelmiştir. Buradan bunu yapanlara, bu saray rejimine bir kez daha söylüyorum. Bizi engelleyemezsiniz. Arkadaşlarımızı gözaltına alabilirsiniz tutuklayabilirsiniz, yıllardan bu yana yaptığınız her şeye devam edebilirsiniz ama bizi engelleyemezsiniz.

Sevgili dostlar bu kongre sadece olağan bir kongre değil, olağanüstü koşullarda yaşamı aynı zamanda bir sürecin değerlendirilmesi, yeni bir sayfanın açılması bakımından bir devir teslim süreci aslında. Olağanüstü koşullardan geçiyoruz. Biz `barış` dedikçe dünyanın bütün egemenleri kendi iktidarlarını güçlendirmek için `savaş` diyorlar. Biz `özgürlük` dedikçe onlar tekçi siyasetlerini dayatmak istiyorlar. 

İsrail ve Filistin arasındaki yaşanan savaş ülkemizi de etkilemeye başlamış durumdadır. Buradan sesleniyoruz. Savaş çözüm değildir, savaş kandır, savaş çocukların katledilmesidir. Kadınların katledilmesidir. Biz Filistin halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu savaş politikası içerisinde özellikle Hamas`ın sivillere kadınlara yönelik yaptığı durumu savunmamız mümkün değildir. Birleşmiş Milletler`in bu savaşı durdurması konusunda rol almasını istiyoruz. Çünkü bu savaş kasıtlı olarak bütün dünyaya özellikle Orta Doğu`ya yaygınlaştırılmak isteniyor. Bu savaş sırasında Erdoğan`ın sözlerini hatırlatmak istiyorum, `Savaşlar her zaman felaket getirir. Aynı zamanda savaşlar adil barışa engel olamaz. Savaşların aynı zamanda bir ahlakı vardır sivillere dönük katliamların yaşamları tehdit eden, yerinden yurdundan eden tarzları kabul etmiyoruz` diyor.

Evet biz de bunları söylüyoruz ama Erdoğan`a bir şey hatırlatmak istiyoruz. İkiyüzlülükten vazgeçin yıllardan bu yana Irak`ta Suriye`de Rojava`da yürüttüğünüz her türlü sorunların benzerini sizler yapıyorsunuz. Bu kongrenin şiarı, ‘Özgürlük için yeniden`. Özgürlük bizim için vazgeçilmez  bir şey. Özgürlük olay bir şey değil kolay kazanılmıyor... Önce kendimizi partimizi örgütleyeceğiz sonra gençleri emekçileri ve bütün toplumsal mücadeledeki ötekilerin birlikteliğini sağlayacağız. Bu tarihsel buluşmayı sağladığımızda almış olduğumuz kararların yerine getirme sorumluluğunu yerine getirmiş olacağız." 

YEŞİL SOL PARTİ EŞ SÖZCÜSÜ ÇİĞDEM KILIÇGÜN UÇAR: “BU İKTİDARI DEĞİŞTİRMEYE VE HALKIN İKTİDARIN KURMAYA VAR MISINIZ”

Kongrede söz alan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Her birinizin emeğiyle, her birinizin katkısıyla yeni partimizle, yeni eş başkanlarımızla ve yeni yönetimimizle bu yolu büyütmeye ve bu yolu Kürt halkı başta olmak üzere demokrasi mücadelesine ses olan, kadınların, gençlerin demokrasi mücadelesine inan ve güç veren herkesin partisi yapmak üzere yola çıktık. Savaş politikalarıyla tüm toplumu ipotek altına almaya çalışan bu iktidar karşısına bir gün olsun geri adım atmayan arkadaşlarımızla birlikte bu iktidarı değiştirmeye ve halkın iktidarın kurmaya var mısınız? Devlet geleneğini sürdüren ve 100 yıllık tekçiliği daha da derinleştiren bu iktidar Kürt halkının, demokrasi güçlerinin mücadelesinin kendisi için en büyük engel olduğunu çok iyi biliyor o yüzden saldırıya devam ediyor” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA