31 Temmuz 2026 Cuma

16:14   EMEKLILERDEN, FARUK ÇELIK’IN "İNTIBAK YASASı" AÇıKLAMASıNA TEPKI: "KENDI ÇıKARDıĞı YASANıN DOĞRU OLMADıĞıNı SÖYLÜYOR"   16:09   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA BEŞ POLIS DAHA TUTUKLANDı   16:08   OSMANIYE’NIN CEBEL YAYLASı’NDA ORMAN YANGıNı ÇıKTı   16:08   BAKAN ŞIMŞEK: "İKINCI ÇEYREKTE YıLLıKLANDıRıLMıŞ TURIZM GELIRI 65,2 MILYAR DOLAR ILE 2025 SEVIYESINI KORUDU"   14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı   09:35   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN TBMM’DE RAKAMLARLA DEHŞETI AÇıKLADı: ’SON 25 YıLDA 386 BIN RUHSAT VERILDI!’   09:33   DOĞRU ÜNIVERSITE, DOĞRU GELECEK! MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YKS ADAYLARıNA ÜCRETSIZ TERCIH DANıŞMANLıĞı   17:20   MERSIN’IN AYDıNCıK ILÇESINDE ORMAN YANGıNı   17:16   AYDıN KARACASU’DA YENİ PARTI’YE KATıLıM ETKINLIĞI: 81 YAŞıNDA ILK DEFA PARTI ÜYESI OLDU   17:15   BIRGÜN’ÜN FIGÜRAN HABERI NEDENIYLE IFADE VEREN GAZETECI TIMUR SOYKAN: “DOĞRU HABER NEDENIYLE IFADE VERMEK TRAJIKOMIK”   17:14   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, ADALET BAKANLıĞı’NıN ÖZEL IZNIYLE NARIN GÜRAN’ıN BABASı ARIF GÜRAN ILE GÖRÜŞECEK   15:11   DEDETAŞ: AKLıM VE KALBIM ÜSKÜDAR’ıN SOKAKLARıNDA... SAĞLıĞıM YERINDE ÇOK ŞÜKÜR   14:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SOLI POMPEIOPOLIS BEACH YÜRÜYÜŞ YOLUNDA ÇALıŞMA   14:35   TARıM VE ORMAN BAKANı YUMAKLı: "SON 24 SAATTE 110 YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı"  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ, ULUSLARARASI AKDENİZ BİENALİ`NE DESTEK VERİYOR


Tarsus Belediyesi, Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) katkılarıyla Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilen ve Tarsus ana merkezli ‘Yapabiliriz!` sloganıyla gerçekleştirilen 1. Uluslararası Akdeniz Bienali başladı. 15 Ekim`den 30 Kasım`a kadar devam edecek olan bienal, sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

 

Tarih : 17 Ekim 2023 Salı 12:20   Okunma : 417

Tarsus Belediyesi, Tarsus`a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) katkılarıyla Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilen ve Tarsus ana merkezli ‘Yapabiliriz!` sloganıyla gerçekleştirilen 1. Uluslararası Akdeniz Bienali başladı. 15 Ekim`den 30 Kasım`a kadar devam edecek olan bienal, sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Tarsus Belediyesi, Tarsus`un kültürel zenginliklerini daha geniş bir izleyici kitlesiyle buluşturmak ve şehri uluslararası bir sanat platformuna dönüştürmek için 1. Uluslararası Akdeniz Bienali`ne paydaşlık yapıyor.

BİENAL, TARSUS MERKEZLİ BEŞ İLDE EŞ ZAMANLI OLARAK GERÇEKLEŞİYOR

Uluslararası Akdeniz Bienali, Cumhuriyet`in 100. yılını anmak amacıyla, 6 Şubat depreminin izlerini silmek ve umut dolu bir geleceğe doğru ilerlemek adına, Tarsus merkezli Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından organize ediliyor. 1.Uluslararası Akdeniz Bienali Tarsus merkezli olarak gerçekleşiyor ve Çukurova Bölgesi`nde beş ilde eş zamanlı olarak sanatseverlerle buluşuyor. Tarsus`un yanı sıra Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş Afşin`de etkinlikler düzenleniyor. Bienal, bölgesel, tarihsel ve kültürel zenginlikleri ön plana çıkararak, genç yeteneklerin yanı sıra deneyimli sanatçılara da ev sahipliği yapıyor. "Yapabiliriz!" teması altında gerçekleşen bienal, Akdeniz`in birleştirici gücünü yansıtarak, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı`nın uluslararası çağdaş sanat müzesi ve koleksiyonu hedefine katkı sağlıyor.

BÖLGEDEKİ SANATÇILARI BİR ARAYA GELİYOR

Bienal, Akdeniz`in zengin mirasını ve geleceğini sanat aracılığıyla ifade etmeyi amaçlıyor. Sanatın değişim ve dönüşüm için bir araç olduğunu vurgulayan bienal, Akdeniz`in daha adil ve barışçıl bir bölge haline gelmesine katkı sağlama vizyonuyla sanatseverleri ağırlıyor. Etkinlik, bölgedeki sanatçıları bir araya getiriyor ve kültürel bir gelecek inşa etme amacını taşıyor. Çukurova Sanayi İşletmeleri Çırçır Fabrikaları Depolarında gerçekleştirilen bienalin ana açılış programına, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Çapar, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı (Çukurova Çağdaş) Başkanı Hasan Şemsi, siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı üyeleri, TADEKA üyeleri, küratörler ile sanatseverler katılım sağladı. Güney Koreli performans sanatçısı Kim Youngmoon`un unutulmaz bir performansı ile başlayan etkinlik, protokol konuşmalarıyla devam etti.

ÇAPAR: “TÜM ÇALIŞMALARIN YANINDA OLMAYA, PAYDAŞI OLMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Çapar, Tarsus Belediyesi olarak bienale paydaşlık yapmaktan ötürü mutluluk duyduklarını belirterek,    “Sizlere Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan`ın selamlarını getirdik. Belediye başkanımız ve bizler göreve geldikten sonra Tarsus`ta kültür ve sanat etkinliklerinin halkla buluşması noktasında sıkıntılı, sancılı bir süreç geçirildiğinin farkındaydık. Kültür sanat politikaları noktasında hemen her etkinliği kültürel şölen havasında tasarlamaya çalıştık. Bizler Tarsus Belediyesi olarak yapılan tüm çalışmaların yanında olmaya, paydaşı olmaya, işin de ucundan tutmaya gayret göstereceğiz. Bizlere de bu masada yer verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bu onuru gururu Çağdaş Sanatlar Vakfı ile birlikte tüm bileşenlerle birlikte ve bu kentle birlikte paylaştığımızı bilmenizi istiyoruz” dedi. Çapar, projeye katkı sunan paydaşlarla birlikte yapılan çalışmaların sıkı sıkıya takip edilmesi ve özelliklerinin iyi anlatılmasıyla birlikte Tarsus`un görünürlüğünün ve bilinirliğinin daha çok artacağını dile getirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA