26 Mayıs 2026 Salı

20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"   15:55   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... BAKıRHAN: "SIYASI PARTILERIN KADERI, MAHKEME KORIDORLARıNDA DEĞIL, ÜYELERININ IRADESINDEDIR"   14:54   CHP LIDERI ÖZEL: GRUP BAŞKANVEKILLERI VE MYK ÜYELERIYLE BUNDAN SONRAKI SÜRECI DEĞERLENDIRECEĞIZ   14:40   VAHAP SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı: “DAYANıŞMAYı BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   13:53   DEM PARTI İMRALı HEYETI ÖCALAN’ıN DEĞERLENDIRMESINI PAYLAŞTı: "BIR SIYASI PARTININ GENEL MERKEZINE KAPıSıNı BALYOZLA KıRARAK GIRMEK DEMOKRASIDE OLACAK ŞEY MIDIR?"   13:23   DÜNYA BASıNı: CHP KRIZI, YALNıZCA PARTI IÇINDEKI ’LIDERLIK KRIZI’ DEĞIL, TÜRKIYE’DEKI DEMOKRASI, HUKUK VE IKTIDAR-MUHALEFET ÇEKIŞMESIDIR   12:39   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, 28 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   11:11   MHP’LI FETI YıLDıZ’DAN SIYASI PARTI SEÇIMLERI İÇIN KRITIK HUKUK ÇıKıŞı: ’MAHKEMELER O NOKTAYA MÜDAHALE EDEMEZ!’   10:55   AYM’DEN KRITIK KARARNAME KARARı: İSTANBUL ÜNIVERSITESI’NDEKI O KADRO İPTAL EDILDI!   10:40   CHP’DE 28 MAYıS HAREKETLILIĞI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR!   09:35   MAHMUTPAŞA’DA BAYRAM SESSIZLIĞI: ’ESKIDEN GÖZLERDE IŞıK VARDı, ŞIMDI HERKES KENDI DÜNYASıNDA BIR MÜCADELEDE’   01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:   
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, KOCAVİLAYET MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU


Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kocavilayet Mahallesi`nde Zeytinkent Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin görüşlerini dinleyen ve taleplerini tek tek not alan Başkan Özyiğit, vatandaşlara Yenişehir`de hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi verdi.

 

Tarih : 18 Ekim 2023 Çarşamba 12:12   Okunma : 397

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Kocavilayet Mahallesi`nde Zeytinkent Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin görüşlerini dinleyen ve taleplerini tek tek not alan Başkan Özyiğit, vatandaşlara Yenişehir`de hayata geçirdikleri projeler hakkında da bilgi verdi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, mahalleleri gezerek Yenişehirlilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Geçen hafta İnönü Mahallesi`nde esnafı ziyaret eden Başkan Özyiğit, son olarak Kocavilayet Mahallesi`nde vatandaşlarla buluştu. Mahalle Muhtarı Saffet Kuzu ile Zeytinkent Sitesi sakinleriyle buluşan Özyiğit, hem talepleri dinledi hem de hizmetleri hakkında bilgi verdi.

KISA SÜREDE EN GELİŞMİŞ İLÇELER KATEGORİSİNE ÇIKARAK 21 SIRA YÜKSELDİK”

Eğitimden ekolojiye, kültür sanattan sosyal hizmetlere kadar birçok alanda hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Özyiğit, halkın ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda çalıştıklarını ve Yenişehir`i Türkiye`nin en gelişmiş ilçeleri arasında üst sıralara taşımayı hedeflediklerini söyledi. Özyiğit, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılında yapılan İlçe Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması(SEGE)`nda Yenişehir, Türkiye genelinde birinci gelişmişlik kademesinde 49`uncu sırada yer aldı. Yenişehir en son 2017 yılında yapılan aynı araştırmada ikinci gelişmişlik kademesinde 70`inci sırada yer almıştı. Kısa sürede en gelişmiş ilçeler kategorisine çıkarak 21 sıra yükseldik. Ellinin üzerinde değişken incelendi ve yani çok kapsamlı bir araştırma. Bizim hedefimiz Yenişehir`i Türkiye`nin en gelişmiş ilk 20 ilçesinden biri yapmak”dedi.

ERKEN DÖNEMDE ÇOCUKLARIMIZI KADERLERİNE TERK EDEMEYİZ”

Hayata geçirdikleri Erken Çocukluk Gelişimi Projesi ile Türkiye`de bir ilke imza attıklarını ve ortaya bir vizyon koyduklarını vurgulayan Başkan Özyiğit, proje kapsamında iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM) de inşa ederek hizmete açtıklarına dikkat çekti. Başkan Abdullah Özyiğit, “Bu projemiz ile bir çoban ateşi yaktık, umuyorum ki kısa sürede tüm Türkiye`de yaygınlaşır. Erken dönemde çocuklarımızı kaderlerine terk edemeyiz. Bilim ışığında ilerlemeliyiz. Erken yaşlarda iyi eğitim alan çocuklarımız gelecekte fark yaratacaklar” ifadelerini kullandı.

HEM ÇEVREYE HEM DE AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

Sürdürülebilir bir kent ve sağlıklı bir çevre konusunda önemli işler yaptıklarını belirten Başkan Abdullah Özyiğit, “Göreve geldikten hemen sonra İklim ve Enerji İçin Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi`ni imzaladık ve sıfır emisyon konusunda taahhütlerde bulunduk. Bu sözlerimizi yerine getireceğiz. Atık Ayrıştırma ve Depolama Tesisi`mizi kurduk, orada günlük 10 ton atığı türlerine göre ayrıştırarak, geri dönüşümünü sağlıyoruz. Yenişehir Çevreci Halk Kart projemiz başlı başına bir kazanım. Vatandaşlarımızla birlikte çalışıyoruz, hemşehrilerimiz atıkları evlerinde ve iş yerlerinde ayrıştırarak biriktiriyor. Ardından ekiplerimizle bu atıkları alıyor ve atıkların karşılığında kartlarına para yüklemesi yapıyoruz. Hem çevreye hem de aile bütçesine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA