31 Temmuz 2026 Cuma

16:14   EMEKLILERDEN, FARUK ÇELIK’IN "İNTIBAK YASASı" AÇıKLAMASıNA TEPKI: "KENDI ÇıKARDıĞı YASANıN DOĞRU OLMADıĞıNı SÖYLÜYOR"   16:09   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA BEŞ POLIS DAHA TUTUKLANDı   16:08   OSMANIYE’NIN CEBEL YAYLASı’NDA ORMAN YANGıNı ÇıKTı   16:08   BAKAN ŞIMŞEK: "İKINCI ÇEYREKTE YıLLıKLANDıRıLMıŞ TURIZM GELIRI 65,2 MILYAR DOLAR ILE 2025 SEVIYESINI KORUDU"   14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı   09:35   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN TBMM’DE RAKAMLARLA DEHŞETI AÇıKLADı: ’SON 25 YıLDA 386 BIN RUHSAT VERILDI!’   09:33   DOĞRU ÜNIVERSITE, DOĞRU GELECEK! MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YKS ADAYLARıNA ÜCRETSIZ TERCIH DANıŞMANLıĞı   17:20   MERSIN’IN AYDıNCıK ILÇESINDE ORMAN YANGıNı   17:16   AYDıN KARACASU’DA YENİ PARTI’YE KATıLıM ETKINLIĞI: 81 YAŞıNDA ILK DEFA PARTI ÜYESI OLDU   17:15   BIRGÜN’ÜN FIGÜRAN HABERI NEDENIYLE IFADE VEREN GAZETECI TIMUR SOYKAN: “DOĞRU HABER NEDENIYLE IFADE VERMEK TRAJIKOMIK”   17:14   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, ADALET BAKANLıĞı’NıN ÖZEL IZNIYLE NARIN GÜRAN’ıN BABASı ARIF GÜRAN ILE GÖRÜŞECEK   15:11   DEDETAŞ: AKLıM VE KALBIM ÜSKÜDAR’ıN SOKAKLARıNDA... SAĞLıĞıM YERINDE ÇOK ŞÜKÜR   14:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SOLI POMPEIOPOLIS BEACH YÜRÜYÜŞ YOLUNDA ÇALıŞMA   14:35   TARıM VE ORMAN BAKANı YUMAKLı: "SON 24 SAATTE 110 YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`TA 4. LGS KURS MERKEZİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan öğrencilerin faydalandığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ne bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir, Tarsus`ta Eski Ömerli ve Mithat Paşa Mahallelerinde bulunan kurs merkezlerinin dışında bir kurs merkezini de Bahçe Mahallesi`nde açtı. LGS öğrencilerine yönelik hizmet verilen kurs merkezinden, aynı zamanda 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri de faydalanabilecek.

 

Tarih : 21 Ekim 2023 Cumartesi 09:46   Okunma : 554

Mersin Büyükşehir Belediyesi özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan öğrencilerin faydalandığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ne bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir, Tarsus`ta Eski Ömerli ve Mithat Paşa Mahallelerinde bulunan kurs merkezlerinin dışında bir kurs merkezini de Bahçe Mahallesi`nde açtı. LGS öğrencilerine yönelik hizmet verilen kurs merkezinden, aynı zamanda 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri de faydalanabilecek.

Eski Ömerli ve Mithat Paşa Mahallerinden sonra yeni şubesini Bahçe Mahallesi`nde açan Büyükşehir, öğrencilerin eğitim hayatına destek olurken, kurs merkezlerinde öğrencilerin öğle öğünlerini de ücretsiz bir şekilde karşılıyor. Aşhanede hazırlanan yemekler sayesinde öğrenciler hem zamandan, hem de yemek masrafından Büyükşehir sayesinde kurtuluyor. Kaynak kitap, birebir etüt, soru bankası ve ücretsiz denemelerle de öğrencilerin desteklendiği kurs merkezinden 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri de faydalanabiliyor.

TÜRKMEN: “TARSUS`A 4. LGS KURS MERKEZİ`Nİ KAZANDIRMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 18. LGS Kurs Merkezi`ni Tarsus`ta Bahçe Mahallesi`ne kazandırdıklarını belirten Tarsus Bahçe Şubesi LGS Kurs Sorumlusu Ayşegül Türkmen, “Tarsus`ta Eski Ömerli ve Mithat Paşa kurs merkezlerimizden sonra açılan 4. şubeyiz. Tarsus`ta daha fazla öğrenciye hizmet vermenin heyecanını yaşıyoruz. Öğrencilerimiz de durumdan gayet memnun. Velilerimiz de çok ilgili” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilere kurs merkezlerinde sundukları imkânlardan da bahseden Türkmen, “Bu süreçte sınıf öğretmenlerimiz birebir eğitim koçluğu yaparak, sadece kendi derslerinin değil, diğer branş öğretmenlerinin verdiği dersleri de takip ediyor. Çocuklara ödevlendirme yapıp, etütlerde takviye sağlıyorlar. Aynı zamanda bireysel rehberlik hizmeti almak isteyen öğrencilerimizi, rehberlik servisine yönlendiriyoruz. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize motivasyon sağlayarak, onları bu sürece hazırlıyor” dedi.

“VELİLERİMİZLE VE ÖĞRENCİLERİMİZLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Öğrencilerin sınav motivasyonlarını artırmak adına seminer, ücretsiz konserler, piknik ve doğa gezileri gibi etkinlikler de düzenleyeceklerini belirten Türkmen, öğrencilere dersler dışında nefes alma zamanı tanımak için bunları yaptıklarını kaydederek, “Büyükşehir`in il geneline yayılmış toplam 18 LGS kurs merkezi var. Bir öğrenci denemeye girdiği zaman, sadece Tarsus`taki Bahçe şubesindeki sonuçlarla kendini değerlendirmeyecek. Mersin`deki 18 LGS kurs merkezinde kaç öğrenci varsa, onların sonuçları ile kendini değerlendirecek. Bu durumda öğrencinin daha gerçekçi bir sonuca ulaşması sağlanmış olacak” diye konuştu.

Kurs merkezinde öğrencilere öğle yemeği de ikram ettiklerini sözlerine ekleyen Türkmen, “YKS`nin tekrarı var, ama LGS`nin tekrarı yok. İyi bir lise için LGS anahtarsa, iyi bir üniversite için de iyi bir lise bunun kapısı. Bu süreçte velilerimizle ve öğrencilerimizle işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz. Onları yalnız bırakmayacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA