15 Haziran 2026 Pazartesi

09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, BÜNYESİNE 5 ARAMA KURTARMA BOTU KAZANDIRDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet, Arama ve Kurtarma Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Amirliği bünyesine, arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 5 adet bot kazandırıldı. Büyükşehir İtfaiyesi, olası afet ve vakalara bu sayede daha hızlı müdahale edebilecek.

 

Tarih : 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:19   Okunma : 544

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet, Arama ve Kurtarma Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Amirliği bünyesine, arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 5 adet bot kazandırıldı. Büyükşehir İtfaiyesi, olası afet ve vakalara bu sayede daha hızlı müdahale edebilecek.

Filoya kazandırılan botlar, Mersin il sınırları içerisindeki göller, barajlar ve akarsularda kullanmak için alındı. Sellerde ve afetlerde kullanabilecek, teknik özellik olarak da daha hafif olan botlar, fiber botlara göre 5 kat daha dayanıklı. Alımı yapılan botlar güneş ışınlarından etkilenmezken,  çürüme ve paslanma da yapmıyor. Özellikle de hafifliği sayesinde sel olaylarında veya barajlarda kolaylıkla kullanılabilecek olan botların 1 tanesi Anamur`da, 1 tanesi Silifke`de, 1 tanesi Tarsus`ta ve 2 tanesi de merkezde görev yapacak.

YILDIZ: “ALDIĞIMIZ 5 ADET ARAMA KURTARMA BOTU İLE FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK”

Mersin Su Altı Amirliği`ne kazandırılan 5 adet arama-kurtarma botu ile filolarını güçlendirdiklerini belirten İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Amiri Kasım Yıldız, “Botlarımız denizde kullandığımız botlardan farklı olarak; il sınırlarımız içerisindeki göllerimizde, barajlarımızda ve akarsularımızda, sellerde ve afetlerde kullanabileceğimiz, teknik özellik olarak daha hafif ve fiber botlara göre de 5 kat daha dayanıklı olan, güneş ışınlarından etkilenmeyen, çürüme ve paslanma yapmayan botlar. Özellikle hafifliği sayesinde, sel olaylarında veya barajlarda indirme işlemi kolaylıkla yapılıyor” dedi.

“ALINAN BOTLAR, DİĞER İLLERDEKİ AFETLERDE DE KULLANILACAK”

Filoya kazandırılan 5 adet arama kurtarma botunu, ihtiyaç duyulan bölgelerde konumlandıracaklarını aktaran Yıldız, “Botlarımızın 1 tanesini Anamur`a, 1 tanesini Silifke`ye ve 1 tanesini de Tarsus ilçemize bırakacağız. Aydıncık ilçemizde bulunan Zodyak botumuza da 30 beygirlik bir makineyi yerleştirerek, vakalara bu botla müdahale edeceğiz” diye konuştu.

Merkezde kalan 2 arama kurtarma botunun 1 tanesinin her daim suda göreve hazır bir şekilde bekleyeceğini ifade eden Yıldız, “1 tanesi de merkez ilçelerdeki göllerde ve barajlarda, müdahaleye hazır bir şekilde kalacak. Aynı zamanda yaşanan sel olaylarında, diğer illerimize de bu botlarla yardıma gideceğiz” dedi.

Arama-kurtarma botlarının, İtfaiye Teşkilatı`na yeni alınan memurlar tarafından kullanılacağını da sözlerine ekleyen Yıldız, “3 dalgıç arkadaş, yeni alınan memur arkadaşlardan seçildi ve şu an eğitimleri veriliyor. Arkadaşlarımızı belgelendiriyoruz. Bu belgelerle de hem bot filomuzu, hem de dalgıç sayımızı artırarak hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA