9 Ekim 2026 Cuma

11:59   YENİ PARTI LIDERI ÖZGÜR ÖZEL TARSUS CEZAEVINDE...   11:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV DESTEK: ’DIJITAL LIDERLER GELIYOR’   20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!   19:57   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN DEV GÖSTERI: GISELLE BALESI 10 EKIM’DE SAHNELENECEK   17:39   MERSIN’DEN DÜNYA GASTRONOMISINE DEV ADıM: AKDENIZ İÇIN ORTAK GıDA ÇAĞRıSı   20:13   ‘MERSIN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKıYOR’    16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, BÜNYESİNE 5 ARAMA KURTARMA BOTU KAZANDIRDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet, Arama ve Kurtarma Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Amirliği bünyesine, arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 5 adet bot kazandırıldı. Büyükşehir İtfaiyesi, olası afet ve vakalara bu sayede daha hızlı müdahale edebilecek.

 

Tarih : 23 Ekim 2023 Pazartesi 10:19   Okunma : 567

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet, Arama ve Kurtarma Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Amirliği bünyesine, arama-kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 5 adet bot kazandırıldı. Büyükşehir İtfaiyesi, olası afet ve vakalara bu sayede daha hızlı müdahale edebilecek.

Filoya kazandırılan botlar, Mersin il sınırları içerisindeki göller, barajlar ve akarsularda kullanmak için alındı. Sellerde ve afetlerde kullanabilecek, teknik özellik olarak da daha hafif olan botlar, fiber botlara göre 5 kat daha dayanıklı. Alımı yapılan botlar güneş ışınlarından etkilenmezken,  çürüme ve paslanma da yapmıyor. Özellikle de hafifliği sayesinde sel olaylarında veya barajlarda kolaylıkla kullanılabilecek olan botların 1 tanesi Anamur`da, 1 tanesi Silifke`de, 1 tanesi Tarsus`ta ve 2 tanesi de merkezde görev yapacak.

YILDIZ: “ALDIĞIMIZ 5 ADET ARAMA KURTARMA BOTU İLE FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK”

Mersin Su Altı Amirliği`ne kazandırılan 5 adet arama-kurtarma botu ile filolarını güçlendirdiklerini belirten İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Amiri Kasım Yıldız, “Botlarımız denizde kullandığımız botlardan farklı olarak; il sınırlarımız içerisindeki göllerimizde, barajlarımızda ve akarsularımızda, sellerde ve afetlerde kullanabileceğimiz, teknik özellik olarak daha hafif ve fiber botlara göre de 5 kat daha dayanıklı olan, güneş ışınlarından etkilenmeyen, çürüme ve paslanma yapmayan botlar. Özellikle hafifliği sayesinde, sel olaylarında veya barajlarda indirme işlemi kolaylıkla yapılıyor” dedi.

“ALINAN BOTLAR, DİĞER İLLERDEKİ AFETLERDE DE KULLANILACAK”

Filoya kazandırılan 5 adet arama kurtarma botunu, ihtiyaç duyulan bölgelerde konumlandıracaklarını aktaran Yıldız, “Botlarımızın 1 tanesini Anamur`a, 1 tanesini Silifke`ye ve 1 tanesini de Tarsus ilçemize bırakacağız. Aydıncık ilçemizde bulunan Zodyak botumuza da 30 beygirlik bir makineyi yerleştirerek, vakalara bu botla müdahale edeceğiz” diye konuştu.

Merkezde kalan 2 arama kurtarma botunun 1 tanesinin her daim suda göreve hazır bir şekilde bekleyeceğini ifade eden Yıldız, “1 tanesi de merkez ilçelerdeki göllerde ve barajlarda, müdahaleye hazır bir şekilde kalacak. Aynı zamanda yaşanan sel olaylarında, diğer illerimize de bu botlarla yardıma gideceğiz” dedi.

Arama-kurtarma botlarının, İtfaiye Teşkilatı`na yeni alınan memurlar tarafından kullanılacağını da sözlerine ekleyen Yıldız, “3 dalgıç arkadaş, yeni alınan memur arkadaşlardan seçildi ve şu an eğitimleri veriliyor. Arkadaşlarımızı belgelendiriyoruz. Bu belgelerle de hem bot filomuzu, hem de dalgıç sayımızı artırarak hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA