17 Haziran 2026 Çarşamba

18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”   15:38   MUHARREM İNCE’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ZIYARET   14:38   ÖZGÜR ÇELIK’TEN SILIVRI VE BEYLIKDÜZÜ OPERASYONLARıNA TEPKI: "TESLIM OLMAYACAĞıZ"   14:37   İMAMOĞLU’NDAN YENI PARTI YANıTı: "SIYASETEN, RUHEN VE BEDENEN HAZıRıZ"   13:36   İBB DAVASıNDA 51’INCI GÜN... TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: "İSTANBUL’UN KıYıLARıNı IŞGALDEN KURTARAN EKIP BUGÜN SANıK. BU EKIP, İSTANBUL’UN MUHAFıZLıĞı GÖREVINI ÜSTLENMIŞTIR"   13:34   CHP’LI ÖZCAN, MARMARIS’TE DEPREM VE YAPı GÜVENLIĞI NEDENIYLE KAPANAN OKULLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK  
 
     
   

SEVDA ERDAN KILIÇ: “MUSTAFA DOĞAN İNAL, UĞUR MUMCU DAVASI`NIN KATİLLERİNİN AVUKATLIĞINI YAPMIŞ İSİMDİR. YARGIDAKİ ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜN MİMARI OLARAK KONUŞULAN AVUKAT, ÇIRAKLIĞINI GAZETECİNİN KATİLLERİNİ SAVUNARAK YAPMIŞTIR”


CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Sayın Genel Başkanımızın tüm ısrarlı çağrılarına karşın hala hakkında inceleme yapılmayan, mal varlığı dahi araştırılmayan Mustafa Doğan İnal`ın yargıdaki çürümenin baş mimarı olduğu her yerde dillendiriliyor. Mustafa Doğan İnal, Uğur Mumcu Davası`nın katillerinin avukatlığını yapmış isimdir, aynı zamanda. Evet, bugün yargıdaki çürümüşlüğün mimarı olarak konuşulan bu avukat, çıraklığını yargıdaki çürümüşlüğünü ortaya çıkaran gazetecinin katillerini savunarak yapmıştır” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 23 Ekim 2023 Pazartesi 14:04   Okunma : 560

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Sayın Genel Başkanımızın tüm ısrarlı çağrılarına karşın hala hakkında inceleme yapılmayan, mal varlığı dahi araştırılmayan Mustafa Doğan İnal`ın yargıdaki çürümenin baş mimarı olduğu her yerde dillendiriliyor. Mustafa Doğan İnal, Uğur Mumcu Davası`nın katillerinin avukatlığını yapmış isimdir, aynı zamanda. Evet, bugün yargıdaki çürümüşlüğün mimarı olarak konuşulan bu avukat, çıraklığını yargıdaki çürümüşlüğünü ortaya çıkaran gazetecinin katillerini savunarak yapmıştır” açıklamasını yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Uğur Mumcu Davası`nın yapılan son duruşmasının ardından açıklama yaptı. Kılıç`ın değerlendirmeleri şöyle:

“Hayali İhracat Dosyası, Mobilya Dosyası, Ağca Dosyası, silah kaçakçılığı dosyası gibi birçok dosya ile yargıdaki ve siyasetteki çürümüşlüğü gözler önüne seren gazeteci Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 tarihinde katledildi. Tehditlere, baskılara, karanlık odakların hedefi haline gelmesine rağmen; Türkiye`nin geleceği için vazgeçmeyen, cesur bir kalemdi. Mumcu, eğer bunları yazmaya devam etseydi; Türkiye belki de ‘temiz eller yolculuğunu` belki de çoktan tamamlamış olacaktı. Ama o yolculuk hiç başlamasın isteyen karanlık eller kanlı pazar sabahı, Uğur Mumcu`yu katletti.

Cinayetin üzerinden tam 30 yıl geçti. Çoğu kişinin haberi dahi yok ancak, Uğur Mumcu Davası hala sürüyor. Bundan yalnızca birkaç gün önce Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde sessiz sedasız bir yargılama yapıldı. Uğur Mumcu`nun arabasına bombayı yerleştiren Oğuz Demir, 30 yıldır olduğu gibi yine bu duruşmaya da getirilemedi. Oğuz Demir, kendi elleri ile yaptığı bombayı, kendi elleri ile Uğur Mumcu`nun arabasına yerleştirdi. Sonra nasıl olduysa ortadan kayboldu. 30 yılın sonunda, geçen hafta, mahkeme heyeti; bu bombacıyı hala bulamadığını, gözümüzün içine baka baka söyledi.

Uğur Mumcu Davası; sadece Mumcu`nun yazdığı dosyalar nedeni ile değil aynı zamanda bu büyük suikast davasının hepimizin gözünün içine baka baka sonuçsuz bırakılması ile de yargıdaki çürümenin, adaletsizliğin en somut örneği hatta temelidir. Yargıdaki çürüme ile mücadele eden bir gazetecinin öldürülmesi, çürümenin aktörlerini cesaretlendirmiş. Gazetecinin katillerinin cezasız bırakılması ise nice failleri cesaretli hale getirmiştir.

Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Aktörlere baktığımız zaman, Mumcu Davası`nın; bugünkü çürümenin nasıl temeli olduğunu görüyoruz. Bugün yargıdaki rüşvet çarkı konuşuluyor. Sayın Genel Başkanımız, son yıllarda her gün üstüne basa basa bu rüşvet çarkının mimarı olan bir isimden bahsediyor. Bu isim Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın da avukatı olan Mustafa Doğan İnal.

“O TUĞLAYI ÇEKMEYE, O DUVARI YIKMAYA KARARLIYIZ”

Sayın Genel Başkanımızın tüm ısrarlı çağrılarına karşın hala hakkında inceleme yapılmayan, mal varlığı dahi araştırılmayan Mustafa Doğan İnal`ın yargıdaki çürümenin baş mimarı olduğu her yerde dillendiriliyor. Peki kim bu Mustafa Doğan İnal. Mustafa Doğan İnal, Uğur Mumcu Davası`nın katillerinin avukatlığını yapmış isimdir, aynı zamanda. Evet, bugün yargıdaki çürümüşlüğün mimarı olarak konuşulan bu avukat, çıraklığını yargıdaki çürümüşlüğünü ortaya çıkaran gazetecinin katillerini savunarak yapmıştır.

Bu sistemin nasıl kurulduğunu, nasıl korunduğunu da iyi biliyoruz. Vakti zamanında, ‘Tuğlayı çekersek, duvar yıkılır` diyenler, işte duvarınız. O tuğlayı çekmeye, o duvarı yıkmaya kararlıyız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA