17 Haziran 2026 Çarşamba

18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”   15:38   MUHARREM İNCE’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ZIYARET   14:38   ÖZGÜR ÇELIK’TEN SILIVRI VE BEYLIKDÜZÜ OPERASYONLARıNA TEPKI: "TESLIM OLMAYACAĞıZ"   14:37   İMAMOĞLU’NDAN YENI PARTI YANıTı: "SIYASETEN, RUHEN VE BEDENEN HAZıRıZ"   13:36   İBB DAVASıNDA 51’INCI GÜN... TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: "İSTANBUL’UN KıYıLARıNı IŞGALDEN KURTARAN EKIP BUGÜN SANıK. BU EKIP, İSTANBUL’UN MUHAFıZLıĞı GÖREVINI ÜSTLENMIŞTIR"   13:34   CHP’LI ÖZCAN, MARMARIS’TE DEPREM VE YAPı GÜVENLIĞI NEDENIYLE KAPANAN OKULLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK  
 
     
   

CHP MERSİN İL BAŞKANLIĞI`NDAN ‘TEZKERE` PROTESTOSU: “TEZKERE, YABANCI ASKER POSTALLARININ KUTSAL VATAN TOPRAĞIMIZI ÇİĞNEMESİNİN ÖNÜNÜ AÇMAKTADIR. YABANCI ASKER DEMEK, İŞGAL DEMEKTİR”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanılığı tezkeresiyle TSK’nın Suriye ve Irak’taki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasını il başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla protesto etti. CHP Mersin İl Sekreteri Tolga Gökçeli, “Tezkere, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray iktidarına sormak isteriz; Türkiye Cumhuriyeti devletinin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Cumhuriyet Halk Partisinin,yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir” dedi.

 

Tarih : 23 Ekim 2023 Pazartesi 18:46   Okunma : 840

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanılığı tezkeresiyle TSK’nın Suriye ve Irak’taki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasını il başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla protesto etti. CHP Mersin İl Sekreteri Tolga Gökçeli, “Tezkere, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray iktidarına sormak isteriz; Türkiye Cumhuriyeti devletinin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Cumhuriyet Halk Partisinin,yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle TSK unsurlarının Irak ile Suriye’deki görev süresinin iki yıl daha uzatılmasını CHP 81 il örgütü, eş zamanlı açıklamalarla bugün protesto etti. CHP Mersin İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamayı CHP Mersin İl Sekreteri Tolga Gökçeli okudu.

“YABANCI ASKERLER ORDUMUZUN VERMEDİĞİ HANGİ MÜCADELEYİ VERECEK?

Teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız fakatsız desteklediklerini belirten Gökçeli, “Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir” dedi.

Gökçeli şunları söyledi:

“Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye`de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray iktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti devletinin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir?”

“YABANCI ASKER DEMEK, İŞGAL DEMEKTİR”

Anadolu’nun her karış toğrağında yurdu korumak için milyonlarca vatan evladının görev beklediğini ifade eden CHP’li Gökçeli, “Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir? Türk milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray iktidarının bir kez daha ‘Allah da milletim de beni affetsin` diyecek duruma düşmesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, ‘terörle mücadele’ adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı ok’undan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi`nin, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunması ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir” diye konuştu.

“YABANCI ASKERLERE BEL BAĞLAYAN İKTİDARI MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) sessizliğine dikkat çeken Gökçeli, “ ‘Türkiye`ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır’ diye, hamasetten öteye gitmeyen bir açıklama yapılmıştır. Sizin için ’meşru-gayrimeşru yabancı asker’ ayrımı olabilir. Ama vatan toprağını namus bilen bizler için, böyle bir ayrım yoktur, olmayacaktır. Büyük Önder Atatürk`ün ifadesiyle, zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk ordusundan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve şürekâsını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA