30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

METİN LOKUMCU DAVASINDA TANIK POLİSLER DİNLENDİ


Öğretmen Metin Lokumcu`nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başbakan olduğu dönemde Artvin`in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ile ilgili 13 polis hakkında açılan davanın bugün 11. duruşması yapıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru, "Recep Tayyip Erdoğan, konvoyuyla doğu tarafına hareket edince biz de onun sağından onu takip ettik. Sağ taraftan taşlamalar devam ediyordu. Konvoy durunca koruma polisinin düştüğünü öğrendik o sırada koruma polisleri havaya ateş açtı. Sanırım müdürleri ateş etmemeleri için uyardı" dedi. Dava, 1 Şubat`a ertelendi.

 

Tarih : 26 Ekim 2023 Perşembe 18:31   Okunma : 778

ESRA NUR PERVAN

Öğretmen Metin Lokumcu`nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başbakan olduğu dönemde Artvin`in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ile ilgili 13 polis hakkında açılan davanın bugün 11. duruşması yapıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru, "Recep Tayyip Erdoğan, konvoyuyla doğu tarafına hareket edince biz de onun sağından onu takip ettik. Sağ taraftan taşlamalar devam ediyordu. Konvoy durunca koruma polisinin düştüğünü öğrendik o sırada koruma polisleri havaya ateş açtı. Sanırım müdürleri ateş etmemeleri için uyardı" dedi. Dava, 1 Şubat`a ertelendi.

Öğretmen Metin Lokumcu`nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın başbakan olduğu dönemde Artvin`in Hopa ilçesine ziyareti sırasında yaşanan olaylarda polisin biber gazı kullanması nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi ile ilgili 13 polis hakkındaki yargılamanın 11. duruşması, bugün Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Saat 11.00`de başlayan duruşmada, daha önce tanık olarak dinlenmesine karar verilen polislerin ifadelerine başvuruldu.

TANIK POLİSLER DİNLENDİ

Bugün Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapılan duruşmada dinlenen tanık polisler şu ifadeleri verdi:

Tanık Polis A.D: "O gün biz Recep Tayyip Erdoğan`nın miting alanının sahil tarafındaydık. Olay İş Bankası tarafında gerçekleşti. Miting esnasında kargaşa çıktı. Orası trafiğe kapalı olduğu için biz oraya girdik, göstericiler ara sokaklara dağıldı. AK Parti İl Binası`nın orada yoğun bir müdahale vardı. TOMA`yla su sıkılıp uzaklaştırılıyordu. Recep Tayyip Erdoğan, konvoyuyla doğu tarafına hareket edince biz de onun sağından onu takip ettik. Sağ taraftan taşlamalar devam ediyordu. Konvoy durunca koruma polisinin düştüğünü öğrendik, o sırada koruma polisleri havaya ateş açtı. Sanırım müdürleri ateş etmemeleri için uyardı. Olay esnasında ölen şahsı ben hiç görmedim. Müdahalenin ilk başladığı anda biz karşıdaydık, oradaydım. Sahil yolunun deniz tarafında miting alanı var, şahıslar yolu geçip miting alanını karıştırmaya çalıştı, taşlamaya başladı. Müdahaleden önce anons geçildi. Tazikli su, gazlı müdahale şeklinde bir müdahale olunca anons geçilir. Ben anonsu duymadım, araçta iki motor vardı ben sesten anonsu duymadım. Ama müdahaleden önce anons edilir, dinlemedikleri takdirde müdahaleye geçilir."

Tanık Polis M.A: "O dönem panzer sürücüsüydüm araç arıza yaptı çok kullanamadık. Gösterilere biraz uzaktım. 4 yıl Hopa`da görev yaptım. Zaman zaman olayların içerisinde, zaman zaman 100 metre gerisinde kaldım. Panzerin görüş açısı çok iyi değildi. Bir kısımda su sıktık. Su sıkma emri geldi, kalabalık grup üzerine su sıktık. Karşı taraftan üzerimize taş, sopa ve cam şişe atılıyordu." 

Tanık polis H.T: "Araçlar miting alanının orada sarp istikametindeydi. Müdahale nasıl başladı, o aşamalara nasıl geldiğini görmedim. Kargaşa oldu biz araçtan indik sonrasında gaz geldi." 

Tanık H.Ç.K: "O dönem Emniyet Müdür Yardımcısıydım, sahada kaymakam beyin yanındaydım. İzinli değildim çalışıyordum. Olayın bazı yerlerini gördüm. Sanırım Emeğin Partisi pankart asmıştı. Pankart asılınca görevli polisler pankartı indirmek istedi, sonrasında tuğla, taş atıldı. Olayın olduğu yer inşaattı. Polise taş, tuğla atılınca müdahale başladı. Olaylar başladığında biz dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ı korumaya almıştık."

Tanık polis S.Ö: "Miting alanıyla olayların olduğu yerin ortasında bir yerdeydim. 5-6 kişilik gruptuk sahilde bekliyorduk, sahil kenarında ortadaydım, 5-6 kişilik bir gruptuk."

Tanık polis A.M: "Su panzerinde görevliydim ama panzerin su atma motoru bozulmuştu görev yapamamıştım. Panzerin küçük camından etrafı gözlüyordum. Olay yerine 60-70 metre uzaklıktaydım. Orada bir gösterici bir grup vardı oraya müdahale edildiğini gördüm. Panzerimiz su atamadı çalışmadı. Sireni çalıştırarak sağa sola gidip geldik müdahale edemedik. Müdahale edildi ama oradaki olayları bilmiyorum."

Tanık polis T.Ş: "Olay günü görevliydim en çok bulunduğum nokta büfe ve taksi durağının orada görev yapıyordum. Recep Tayyip Erdoğan, konuşmaya başladığı zaman ekiplerin müdahale ettiğini gördüm. İnşaat alanında arbede çıktı, yoğun bir kalabalık vardı daha sonra taşlama başladı. Müdahale başladıktan sonra yoğun bir şekilde suyla ve gazla müdahale oldu. Taşlama başladıktan sonra biber gazı ve çevik kuvvet yardımıyla kalabalığı dağıtmaya çalıştı."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA