14 Ekim 2025 Salı

09:31   BAŞKAN SEÇER’DEN ÖĞRENCILERE MÜJDE: ÖĞRENIM DESTEĞI %40 ARTıRıLDı, SON GÜN 24 EKIM!   10:55   MERSIN’DE CEVIZ ÜRETICISINE TEKNOLOJIK DESTEK! 1 SAATTE 1 TON CEVIZ SOYULUYOR   18:30   AKDENIZ’DE TEMIZLIKTE VITES YÜKSELDI: HAFTA SONU MESAISIYLE 8 KAMYON ATıK BERTARAF EDILDI   10:03   KıZ ÇOCUKLARı İÇIN BIR GÜN DEĞIL, BIR GELECEK: MERSIN’DE COŞKULU KUTLAMA!   01:13   SANAT SOKAKTA HAYAT BULDU: YENIŞEHIR’DE FESTIVAL COŞKUSU   19:15   BAŞKAN SEÇER KURDALI PAZARıNDA: “YOKSULLUĞUN FOTOĞRAFı BURADA!”   17:53   KOOPERATIFLER İÇIN YENI BIR DÖNEM: MERSIN’DEN KADıN GÜCÜYLE KÜRESEL MESAJ   21:40   MECLIS KOLTUKLARıNDA BU KEZ GELECEĞIN LIDERLERI VARDı   20:35   ZEYTINLE DIRILEN TOPRAKLAR: SEÇER’DEN MUT’A CUMHURIYET VURGULU DESTEK   19:15   MERSIN DOB’DAN SEZONA NEFES KESEN AÇıLıŞ    11:10   AFETLERDE RUHSAL DAYANıKLıLıK: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK MODEL   11:01   YUMURTALıK’TAN AVRUPA’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ: ALMAN GENÇLER HAYRAN KALDı!   09:50   YUMURTALıK İÇIN MECLIS ALARMı: “GÖZ DOLDURUYOR AMA GÖRMEZDEN GELINIYOR!”   09:31   TIYATRO PERDESI ERDEMLI’DE ÇOCUKLAR İÇIN AÇıLDı: “İKI BAVUL DOLUSU” KAHKAHA VE EMPATIYI BULUŞTURDU   16:34   TARSUS’TA HALK BULUŞMASı   16:29   TOROSLAR’DA 2 BIN 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDI   16:28   TALAT DINÇER: “83 BIN ESNAF KEPENK KAPATTı, BU ARTıK EKONOMIK DEĞIL TOPLUMSAL BIR ÇÖKÜŞTÜR”   09:47   MUT’UN ÜRETIM YOLLARı YENILENDI, ÇIFTÇI RAHAT NEFES ALDı!   21:15   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:35   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”  
 
     
   

CUMARTESİ ANNELERİ`NİN 970`İNCİ HAFTA BULUŞMASI`NA POLİS MÜDAHALESİ: 27 GÖZALTI


Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı`nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) "hak ihlali" kararına karşın 970`inci haftada da polis tarafından engellendi. Meydana giriş ve çıkışları kapatan polis, 27 kişiyi gözaltına aldı.

 

Tarih : 28 Ekim 2023 Cumartesi 13:58   Okunma : 662

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı`nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) "hak ihlali" kararına karşın 970`inci haftada da polis tarafından engellendi. Meydana giriş ve çıkışları kapatan polis, 27 kişiyi gözaltına aldı.

AYM`nin Galatasaray Meydanı`ndaki oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği “hak ihlali” kararının ardından Cumartesi Anneleri, 970`inci haftada da meydana karanfil bırakarak oturma eylemi yapmak istedi. Beyoğlu Kaymakamlığı`nın yasak kararıyla eylem öncesinde İstiklal Caddesi`nin Galatasaray Meydanı yönüne olan girişleri ve çıkışları kapatıldı.

Cumartesi Anneleri`nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "AYM kararlarına rağmen Cumartesi Anneleri 970. haftamızda yine engelleme, yine gözaltı. İki hafta önce kayıp yakınlarını işkenceyle gözaltına alan kolluk ekibi yine meydanda. Güvenlik çemberinde ne saklanıyor? Kayıp yakınları ve hak savunucularının ablukaya alındığı çemberin görüntülenmesi, geçen hafta cadde üzerine park edilen araçlarla, bu hafta ise uzun polis kalkanları ile engellendi" denildi.

"BULUŞMAMIZDA 27 KİŞİ AYM KARARLARINA RAĞMEN BİR KEZ DAHA KELEPÇELENEREK GÖZALTINA ALINDI"

Cumartesi Anneleri`nin yaptığı bir diğer paylaşımda ise "Buluşmamızda 27 kişi, AYM kararlarına rağmen bir kez daha kelepçelenerek gözaltına alındı. Destek için gelenlerin arkadaşlarımızla buluşmaları engellendi" ifadesine yer verildi.

Cumartesi Anneleri`nin yaptıkları açıklamaya göre, gözaltına alınanların isimleri şöyle: 

"İkbal Eren, Ali Ocak, Besna Tosun, İrfan Bilgin, Hüseyin Ocak, Gülseren Yoleri, Oya Ersoy, Leman Yurtsever, Ümit Efe, Nazım Dikbaş, Ayşegül Devecioğlu, Murat Çelik, İsmail Yücel, Davut Arslan, Doğan Özkan, Seyit Doğan, Salim Derelioğlu, Hüseyin Aygül, Taylan Bekin, Sevim Sancaktar, Begali Kurnaz, Selim Kara, Mikail Kara, Salih Zeki Tombak, Bedahet Tosun, Hüseyin Doğan, Arda İlaldı."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA