6 Nisan 2026 Pazartesi

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

MANSUR YAVAŞ: “BİZ BUGÜN ETRAFI ATEŞ ÇEMBERİ OLAN BU COĞRAFYADA EĞER DİMDİK AYAKTA DURABİLİYORSAK BUNU 100 YIL ÖNCE ESARETİ KABUL ETMEYEN GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA ÖNDERLİĞİNDEKİ ATALARIMIZA BORÇLUYUZ”


Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; “İşte 100 yıl önce, bizim topraklarımızı vatan yapan irade, bugün Filistinli masumların yaşadığı katliamın, ülkemizde de yaşanmasını önlemiştir. Tam 100 yıl önce, biz bugün etrafı ateş çemberi olan bu coğrafyada eğer dimdik ayakta durabiliyorsak bunu 100 yıl önce esareti kabul etmeyen, şehadeti göze alarak mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki atalarımıza borçluyuz” dedi.

 

Tarih : 29 Ekim 2023 Pazar 22:10   Okunma : 537

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; “İşte 100 yıl önce, bizim topraklarımızı vatan yapan irade, bugün Filistinli masumların yaşadığı katliamın, ülkemizde de yaşanmasını önlemiştir. Tam 100 yıl önce, biz bugün etrafı ateş çemberi olan bu coğrafyada eğer dimdik ayakta durabiliyorsak bunu 100 yıl önce esareti kabul etmeyen, şehadeti göze alarak mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki atalarımıza borçluyuz” dedi.

Cumhuriyet`in ilanının 100`üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABB, Atatürk Orman Çiftliği`nde kutlama programı düzenledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sanatçı Candan Erçetin ve Murda`nın konser vereceği etkinliklerde konuştu.

Yavaş, şunları söyledi:

“Ankara`da Cumhuriyet sadece bu meydanda değil, Cumhuriyet sokakta, caddede, parklarda kutlanıyor. Şanlı Türk bayrağımızla, Atatürk`ün fotoğraflarıyla süslediğimiz kentimiz, 100 yıl önce olduğu gibi haftalardır bugünü bekliyor. İşte hasretimiz sona erdi. Buradan ses veriyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

“BİZ BUGÜN ETRAFI ATEŞ ÇEMBERİ OLAN BU COĞRAFYADA EĞER DİMDİK AYAKTA DURABİLİYORSAK BUNU 100 YIL ÖNCE ESARETİ KABUL ETMEYEN, ŞEHADETİ GÖZE ALARAK MÜCADELE EDEN GAZİ MUSTAFA KEMAL PAŞA ÖNDERLİĞİNDEKİ ATALARIMIZA BORÇLUYUZ”

Bakınız. Gazze`de siviller öldürülüyor, çocuklar katlediliyor. Bir insanlık dramı yaşanıyor. 100 yıl önce bizim yaşadığımız zorlukları şimdi Filistinliler yaşıyor. İşte 100 yıl önce, bizim topraklarımızı vatan yapan irade, bugün Filistinli masumların yaşadığı katliamın, ülkemizde de yaşanmasını önlemiştir. Tam 100 yıl önce, biz bugün etrafı ateş çemberi olan bu coğrafyada eğer dimdik ayakta durabiliyorsak bunu 100 yıl önce esareti kabul etmeyen, şehadeti göze alarak mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki atalarımıza borçluyuz. İşte Türkiye Cumhuriyeti hem kendi vatan evlatları hem de dünyadaki tüm kimsesizler, mağdurlar, mazlumlar için inşallah ilelebet payidar kalacaktır.

“ATA`M GÖZÜN ARKADA KALMASIN. SENİN EMANETİNE, IŞIĞINA SAHİP ÇIKIYORUZ. SENİN GÖSTERDİĞİN YOLDA ÇALIŞIYORUZ”

Ankara`nın rengi gri diyenler var. Hayır, yanılıyorlar. Ankara`nın rengi kırmızı beyazdır. Ankara`mızın rengi bayrağımızın rengidir. Bunun en büyük kanıtı işte bu coşkulu kalabalıktır. Ata`m gözün arkada kalmasın. Senin emanetine, ışığına sahip çıkıyoruz. Senin gösterdiğin yolda çalışıyoruz. Yeni yollar, yeşil alanlar, altyapı projeleri, teknoloji merkezleri, aile kadın merkezleri açıyoruz. Ülkemizin geleceği için gençlerden akıl alıyoruz. Ankara`yı büyük önder Mustafa Kemal`e Atatürk`e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline inşallah hep birlikte getireceğiz. Seneye, 101. Yılımızı, bu alanda, Atatürk`ün bize emaneti olan Atatürk Orman Çiftliği`nde yine hep birlikte kutlayacağız. Başta Cumhuriyet`imizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 100 yıldır topraklarımızı vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. İyi ki vatanımız ve bayrağımız var. Yaşasın hürriyet. Yaşasın Cumhuriyet. Ne mutlu Türk`üm diyene. 100. Yılımız kutlu olsun. Nice 100 yıllara. İlelebet Cumhuriyet.”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Murda ve Candan Erçetin konserleriyle devam etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA