17 Mart 2026 Salı

22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"  
 
     
   

PARÇALI AY TUTULMASI, BÜYÜKŞEHİR’İN MERCAN100. YIL İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ’NDE GÖZLEMLENDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılında Mersinlilere armağan edilecek olan ‘Mercan100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde ilk gözlem gerçekleştirildi ve Parçalı Ay Tutulması gözlemlendi.

 

Tarih : 30 Ekim 2023 Pazartesi 01:18   Okunma : 408

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılında Mersinlilere armağan edilecek olan ‘Mercan100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nde ilk gözlem gerçekleştirildi ve Parçalı Ay Tutulması gözlemlendi.

20 santimetre çaplı bir teleskop ile yapılan gözlem; Astronomlar Yonca Karacan, Haydar Turan ve Oğuzhan Karadeniz tarafından yapıldı. Gözlem ekibine Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı İklim ve Çevre Bilim Merkezi Şube Müdürü Onur Sevin eşlik etti.

Karacan: “Teleskoplarımızın ilk gözlemlerini gerçekleştirdik”

Parçalı Ay Tutulması’nı gözlemleyen astronomlardan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde astronom olarak görev yapan ve aynı zamanda Uzay Bilimleri ve Teknoloji Uzmanı olan Yonca Karacan, gözlem hakkında bilgiler verdi. Astronom Karacan, “Bugün Parçalı Ay Tutulması dolayısıyla teleskoplarımızın ilk gözlemlerini gerçekleştirdik. Bugün ayda ufak bir tutulma vardı. Yüzde 15’lik bir tutulma yaşandı. Bunu teleskoplarla gözlemledik ve aynı zamanda eş zamanlı olarak bilgisayara bu görüntüleri aktardık ve bilgisayardan da izlemiş olduk” dedi.

“Ay’ı 20 santimlik bir teleskopla gözlemledik ve oldukça berrak görüntü elde ettik”

Gözlemin güzel geçtiğinden söz eden Karacan, “Teleskoplarımız gayet donanımlı ve robotik teleskoplar. Kundakları robotik olarak çalışıyor ve cismin koordinatlarını girdiğimiz zaman hiçbir şekilde elle müdahale etmeden teleskobun kundağı o cismi buluyor. Ay’ı da biz bu şekilde bulduk. 20 santimlik bir teleskopla gözlemledik ve oldukça berrak görüntü elde ettik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından tamamlanan ‘Mercan100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’, 30 Ekim'de açılarak hizmete sunulacak. Türkiye’nin en büyük planetaryumunun da içinde yer aldığı merkez, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümünde Mersinlilere armağan edilecek.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA