27 Aralık 2025 Cumartesi

11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN ‘ÜCRETSİZ GİYİM MAĞAZASI`


Mezitli Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 6 Şubat depremleri sonrası ilçeye yerleşen vatandaşlara yönelik örnek çalışmalar yürüten Mezitli Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yollanan kışlık kıyafetlerin dağıtımı için ‘Ücretsiz Giyim Mağazası` açtı.

 

Tarih : 31 Ekim 2023 Salı 15:31   Okunma : 271

Mezitli Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. 6 Şubat depremleri sonrası ilçeye yerleşen vatandaşlara yönelik örnek çalışmalar yürüten Mezitli Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yollanan kışlık kıyafetlerin dağıtımı için ‘Ücretsiz Giyim Mağazası` açtı.

Menderes Mahallesi GMK Bulvarı üzerinde bulunan Ücretsiz Giyim Mağazası, ilk etapta deprem bölgesinden ilçeye gelen vatandaşların kıyafet ihtiyaçlarını karşılayacak. Öte yandan, Mezitli`de yaşayıp hane başı aylık geliri 18 bin TL ve altında olan ihtiyaç sahibi ve emekli desteğinden yararlanmış vatandaşlar da kıyafet yardımından faydalanabilecek.

KIŞLIK VE SIFIR KIYAFETLER

Toplumsal dayanışmayı ve sosyal sorumluluğun önemini arttıran bu anlamlı proje sayesinde özellikle deprem bölgesinden gelen vatandaşlar, daha önce hiç kullanılmamış kazak, mont ve ayakkabı gibi kışlık kıyafetleri, kurulan özel bir başvuru sistemi sayesinde hiç zorlanmadan alabilecek. İkametgâh belgesi, çalışanlar için maaş bordrosu, emekliler için emekli maaşını gösterir belge, geliri olmayanların durumunu gösteren belge ve nüfus kayıt örneğiyle birlikte Mezitli Belediyesi`ne başvuran vatandaşlar, değerlendirildikten kısa süre içerisinde Ücretsiz Giyim Mağazası`ndan ihtiyaçları doğrultusunda kıyafetlerini alabilecek.

“HER KİŞİYE 4 FARKLI KIYAFET VERECEĞİZ”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan`da ‘Ücretsiz Giyim Mağazası`nı ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Belediye olarak hayata geçirdiği çalışmaların toplumun yardımlaşma ve dayanışma ruhunu daha da güçlendirdiğini dile getiren Başkan Tarhan, “6 Şubat depremi sonrası belediyemizin bütün imkanlarını kullandık. Deprem sürecinde Belediyemiz ve Mezitli halkı çok güzel bir dayanışma örneği ortaya koydu. Bu konuda Mezitli halkı ve Mezitli Gönüllülerimiz ile birlikte çok hızlı koordine sağlayabiliyoruz. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle yaptığımız birçok projemizin yanı sıra çok önemli bir çalışmayı daha hayat geçirdik. Ulaşımı ve kullanımı çok kolay bir alanda açılışını yaptığımız Ücretsiz Giyim Mağazamızda özellikle kışlık kıyafet imkânı sağlıyoruz. Mağazamıza gelen her kişiye 4 parça kıyafet malzemesi veriyoruz. Gelen vatandaşlarımız kendi ihtiyaçlarına göre gerekli olan malzemelerini alabiliyor” dedi.

“ÖĞRENCİLERE 5500 TL EMEKLİYE 1000 TL DESTEK SAĞLADIK”

Başkan Tarhan, şöyle devam etti:

“Kız çocuklarımıza yönelik 320 öğrencilik ‘Kız Öğrenci Yurdu`nu Üniversite Caddesi üzerinde bulunan bir alanda hizmete açacağız. Öğrenci Yurdumuzda özellikle deprem bölgesinde ailesini kaybetmiş kız öğrencilerimizin konaklamasına öncelik sağlayacağız. Daha önce okulların açılmasıyla tüm öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunduk. Bunun yanı sıra tüm üniversite öğrencilerimize 10 yıldır öğrenci yardımını yapıyoruz. Her yıl 2 taksit şeklinde ödemelerini yaptığımız öğrenci yardımımızı; Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle tek seferde 5 bin 500 TL olacak şekilde öğrencilerimizin hesaplarına yatırdık.  Tüm bunların yanında yine Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 1000 TL`lik destek ikramiyesini; 65 yaş üstü vatandaşlarımızın hesaplarına da yatırdık. Türkiye`nin içinde bulunduğu ekonomik süreçte emekli vatandaşlarımızın yaşamını bir nebzede olsa kolaylaştırmak istedik. Önümüzdeki hedefimiz bu yardımın her ay emeklilerimize ödenmesi yönünde olacaktır.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA