15 Haziran 2026 Pazartesi

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

DENİZ YÜCEL: "20 YILLIK BİR CEZA HUKUKÇUSU OLARAK ÇOK RAHAT SÖYLEYEBİLİRİM Kİ EMİNE ÖĞRETMENİN KONUŞMASINDA SUÇ TEŞKİL EDECEK HİÇBİR ŞEY YOK"


CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, öğretmen Emine Karakaş`ın Cumhuriyet`in 100. yılı kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınmasını eleştirdi ve Karakaş`a destek verdi. Yücel, “20 yıllık bir ceza hukukçusu olarak çok rahat söyleyebilirim ki Emine öğretmenin konuşmasında suç teşkil edecek hiçbir şey yok. Antalya Emniyeti`nin veya bu gözaltı talimatını veren kişilerin yaptığı işgüzarlık” dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2023 Çarşamba 12:53   Okunma : 429

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, öğretmen Emine Karakaş`ın Cumhuriyet`in 100. yılı kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alınmasını eleştirdi ve Karakaş`a destek verdi. Yücel, “20 yıllık bir ceza hukukçusu olarak çok rahat söyleyebilirim ki Emine öğretmenin konuşmasında suç teşkil edecek hiçbir şey yok. Antalya Emniyeti`nin veya bu gözaltı talimatını veren kişilerin yaptığı işgüzarlık” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, dün TELE1 kanalındaki Habere Doğru programında Zeynel Lüle`nin konuğu oldu. Yücel, Antalya`da bir özel okulda öğretmenlik yapan Emine Karakaş`ın Cumhuriyet`in 100. yılı kutlamalarında yapmış olduğu konuşmasından dolayı gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yücel, şunları söyledi:


“EMİNE ÖĞRETMENİN KONUŞMASINDA SUÇ TEŞKİL EDECEK HİÇBİR ŞEY YOK”

“Emine Karakaş`ın konuşmasını defalarca dinledim, her dinlediğimde gözüm doluyor. Çünkü o kadar güzel, o kadar içerikli, o kadar dolu... Bu kısa konuşmaya bunun sığdırılması gerçekten kıymetli bir iş. Biz siyasetçiler olarak vermek istediğimiz mesajı bu kadar kısa ve net bir şekilde vermeyi her zaman başaramıyoruz. 20 yıllık bir ceza hukukçusu olarak çok rahat söyleyebilirim ki Emine Öğretmenin konuşmasında suç teşkil edecek hiçbir şey yok. Antalya Emniyeti`nin veya bu gözaltı talimatını veren kişilerin yaptığı işgüzarlık. Konuşma içeriğinde bir siyasi partinin ismi geçmiyor, siyasi bir kişinin ismi geçmiyor. Sadece `Türkiye Yüzyılı` geçiyor.

“TÜRKİYE YÜZYILI BENCE KOCAMAN BİR YALANDIR”

Türkiye yüzyılı bence kocaman bir yalandır, ülkemizin içinde bulunduğu hayat pahalılığını, ekonomik krizi, işsizlik sorununu, mülteci sorununu unutturmak için ortaya atılmış güçlü Türkiye yalanıdır. Türkiye Yüzyılı`nın perde arkasında Cumhuriyet değerleriyle ve laiklik ilkesiyle oynama, anayasayı değiştirme gibi hesaplar var. Bir taraftan ülkenin sorunlarını unutturup, diğer taraftan milli ve manevi duyguları güçlü, muhafazakar kesime `Güçlü Türkiye` algısı aşılanmakta, perde arkasında da Cumhuriyet değerleriyle hesaplaşmanın hazırlığı yapılmaktadır. Buna siyasi dolandırıcılık da diyebiliriz.

Anayasa`nın 26. Maddesi, `Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir` der. Emine Karakaş`ın yaptığı budur. Kaldı ki okulda siyaset yapılmış olsa dahi bunu soruşturmak Emniyet`in işi değil, Milli Eğitim Bakanlığı`nın işidir. Ama bu konuşmanın içeriği ne emniyeti ne yargı makamlarını ilgilendirir. Herhalde bir yerlerden bir talimat geldi... Bu olay kişi özgürlüğü ve güvenliğinin olmadığının en temel kanıtıdır.

"BU KONUŞMA YA DA EYLEM NEDENİYLE KAMU GÜVENLİĞİ AÇISINDAN AÇIK VE YAKIN BİR TEHLİKE ORTAYA ÇIKMASI LAZIM"

Soruşturma açıldığı belirtilen TCK`nın 216`ıncı maddesi, `halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep ya da bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimine diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa sevk etmek ve tahrik etmek`, böyle bir şey var mı konuşmada? Yok. Bu yeterli mi? Suçun oluşması için böyle bir şey de yeterli değil. Bu konuşma ya da eylem nedeniyle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike ortaya çıkması lazım. Bir takım toplumsal olaylar olması lazım. Bir takım infial olayları olması lazım. Böyle bir şey de yok. Bu da bu suçun konuşulması ve tartışılması abesle iştigal."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA