17 Mart 2026 Salı

22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR: “13. AĞIR CEZA MAHKEMESI BAŞKANI, HEYETİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI”


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Eğer bir ülkede bir yerel mahkeme Anayasa Mahkemesi`nin kararına direniyorsa, karar vermiyorsa ve bu dosyayı sürüncemede bırakmak için Yargıtay`ın ilgili dairesine yolluyorsa sözün bittiği yerdeyiz. Burada bir, derhal gereğinin yapılmasını bir kez daha söylüyoruz, Can Atalay burada olmalı. İki, 13 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, heyeti hakkında soruşturma açılmalı” dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2023 Çarşamba 15:23   Okunma : 395

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Eğer bir ülkede bir yerel mahkeme Anayasa Mahkemesi`nin kararına direniyorsa, karar vermiyorsa ve bu dosyayı sürüncemede bırakmak için Yargıtay`ın ilgili dairesine yolluyorsa sözün bittiği yerdeyiz. Burada bir, derhal gereğinin yapılmasını bir kez daha söylüyoruz, Can Atalay burada olmalı. İki, 13 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, heyeti hakkında soruşturma açılmalı” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM`de yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Başarır, özetle şöyle konuştu:

“Maalesef ki bugün aramızda olması gereken arkadaşımız hala cezaevinde. Anlamadığımız bir şekilde 13. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM`ye, Anayasa`ya, halkın iradesine karşı bir direnç gösteriyor. Anayasa Mahkemesi kararları hepimizi bağlar. AYM, gerekçeli kararı mahkemeye göndermiş, 27 Ekim`de 13. Ağır Ceza Mahkmesi`ne gereğinin yapılması için bir yazı daha yollamış ve şunu söylemiş: Bir, yeniden yargılama, infazın durdurulması, tahliye kararının verilmesi… Geldiğimiz nokta vahim. Eğer bir ülkede bir yerel mahkeme Anayasa Mahkemesi`nin kararına karşı direniyorsa, karar vermiyorsa ve bu dosyayı tekrar sürüncemede bırakmak için Yargıtay`ın ilgili dairesine yolluyorsa sözün bittiği yerdeyiz...Burada bir, derhal gereğinin yapılmasını bir kez daha söylüyoruz. Can Atalay burada olmalı. İki, 13 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, heyeti hakkında soruşturma açılmalı. HSK`ya sesleniyorum; bir kez yargıda üst mahkemeyi, Anayasa Mahkemesi`ni hiçe saymanın yolu açıldığı zaman bu ülkede adaleti sağlayamayız...

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İSTANBUL PLANLAMA AJANSI`NIN YAPTIĞI ARAŞTIRMAYA GÖRE EN AZ GÜNDE 12 İLE 14 BİN LİRA ARASINDA GİDERİ VAR. OYSA SENİN VERDİĞİN BURS, GÜNDE 66 LİRA. ONLA EKMEK ARASI DÖNER ALAMIYOR”

Dün Cumhurbaşkanı marifetmiş gibi öğrenci burslarını açıkladı. Hep söylediğim bir şey var. Ne verdiğinizin önemi yok. Verdiğinizle bu ülkenin öğrencisi, emeklisi, işçisi ne alabiliyor? Lisans öğrencisi, üniversite öğrencisi İstanbul Planlama Ajansı`nın yaptığı araştırmaya göre en az günde 12 ile 14 bin lira arasında gideri var. Oysa senin verdiğin burs, günde 66 lira. Onla ekmek arası döner alamıyor. Bir öğün yemek yiyemiyor.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA