19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

Mtso Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı Başladı


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde, MTSO akademi, sertifikalı dış ticaret uzmanlık programı başvuruları başladı.

 

Tarih : 1 Mart 2019 Cuma 17:22   Okunma : 824

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde, MTSO akademi, sertifikalı dış ticaret uzmanlık programı başvuruları başladı. 15 Mart’a kadar devam edecek başvurular, internet üzerinden online yapılabilecek. 

Programın tanıtım toplantısı MTSO'da yapıldı. Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “MTSO bir insan vücudu gibi çeşitli organlardan oluşuyor. Bu organlardan biri çalışmazsa hastalık oluşur. Tümü çalışırsa MTSO da tıkır tıkır çalışır. Bu anlamda tüm birimlerimizin aktif çalışıyor olduğunu görmek mutluluk verici. Bu etkinliği düzenleyen tüm arkadaşlarımı kutluyorum” dedi. 

Dış ticaretin ülke ekonomisinin gelişimindeki önemine de dikkat çeken Kızıltan, dış ticaretin artabilmesi için üretimin de artmasının önemli olduğunu hatırlattı. Son dönemlerde üretim ve sanayinin öneminin tüm kesimlerce fark edildiğini vurgulayan Kızıltan, “Herkes üretim diyor ama buna bir plan çare, yöntem bulup gerçekten insanları üretime yönlendirmeliyiz. Dış ticareti de aynı paralelde geliştirmeliyiz. Bunun için de bu alanda yetişmiş insan gücü önem taşıyor. Başarılı bir program olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Program hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Taş ise "Teknoloji ve iletişim araçlarının hızla geliştiği, uluslararası iletişimde sınırların yok olduğu günümüzde firmalarımız dünyaya açılmak, pazarlarını genişletmek için profesyonel dış ticaret elemanlarına ihtiyaç duyuyor. Hedef 2023 ise hedef 500 milyar dolar ise dış ticarette süper ligde olmak istiyorsak önce yetişmiş insan kayağı gerekiyor. Bu hedeften yola çıkarak kalifiye dış ticaret elemanı yetiştirmek adına bu programı hazırladık" şeklinde konuştu.

Mersin’in limanıyla, serbest bölgesiyle, 2,7 milyar dolarlık ihracat hacmi ile Türkiye’nin önemli bir dış ticaret kenti olduğunu vurgulayan Taş, kentteki firmaların bu alanda kendilerini geliştirmesine olanak sağlamak adına eğitim programı düzenleyeceklerini söyledi. Proje kapsamında 50 kişiye eğitim verileceğini bildiren Taş, üye firmaların personeli yanında üniversite mezunu gençlerin de başvurabileceğini anlattı. Başvuracak adaylarda aranan öncelikli kriterin iyi düzeyde İngilizce bilgisi olduğunu da kaydeden Taş, "15 Mart’ta başlayacak eğitim toplam 4 ay sürecek. 192 saatlik teorik eğitimin 72 saati dış ticaret, 36 saati lojistik, 30 saati gümrük, 30 saati mesleki İngilizce ve 24 saati ise kişisel gelişim eğitimlerinden oluşacak. Eğitimler içinde Ticari Bilgi ve İstihbarat eğitimi de yer alacak. Aynı zamanda staj programını da eğitime dahil ederek teorinin ardından kursiyerlerin pratik yapmalarına da olanak sağlanacak. Ayrıca eğitmenlerimizi de büyük bir titizlikle belirledik. Eğitim sonunda başarılı kursiyerlere sertifikaları verilecek. Bunun yanı sıra hatırlanacağı üzere Türkiye’de bir ilke imza atarak Odamız bünyesinde YFM Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni hayata geçirdik. Bu eğitime katılanlar istemeleri halinde TÜRKAK tarafından akredite ve MYK tarafından yetkilendirilen bu merkez tarafından açılacak olan sınavda başarılı olmaları halinde ayrıca uluslararası geçerliliğe sahip, akredite mesleki yeterlilik belgesi alma hakkı da kazanacak" dedi.
Taş’ın açıklamaları ve soruların yanıtlanması sonrasında toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA