9 Kasım 2025 Pazar

15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN GAZETECİ TOLGA ŞARDAN`IN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ: “BURADAKİ AMAÇ, TOLGA ŞARDAN`DAN İNTİKAM ALMAK VE EVİNDEKİ BİLGİLERİ, ARAŞTIRDIĞI KONULARI ELE GEÇİRMEK. BU DOĞRU BİR YÖNTEM DEĞİL”


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bir gazeteci, Tolga Şardan`ın sadece bir yazısından dolayı hakkında bir soruşturma açılıyor, halka yanıltıcı bilgi vermek. Bundan dolayı bir gazeteci mevcutta olarak gözaltına alınmaz, evi aranmaz. Buradaki amaç, Tolga Şardan`dan intikam almak ve evindeki bilgileri, araştırdığı konuları ele geçirmek. Bu doğru bir yöntem değil” dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2023 Çarşamba 17:49   Okunma : 504

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bir gazeteci, Tolga Şardan`ın sadece bir yazısından dolayı hakkında bir soruşturma açılıyor, halka yanıltıcı bilgi vermek. Bundan dolayı bir gazeteci mevcutlu olarak gözaltına alınmaz, evi aranmaz. Buradaki amaç, Tolga Şardan`dan intikam almak ve evindeki bilgileri, araştırdığı konuları ele geçirmek. Bu doğru bir yöntem değil” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada gazeteci Tolga Şardan`ın gözaltına alınmasını eleştirdi. Başarır, şunları söyledi:

“Bir gazeteci, Tolga Şardan`ın sadece bir yazısından dolayı hakkında bir soruşturma açılıyor, halka yanıltıcı bilgi vermek. Bundan dolayı bir gazeteci mevcutlu olarak gözaltına alınmaz, evi aranmaz. Buradaki amaç, Tolga Şardan`dan intikam almak ve evindeki bilgileri, araştırdığı konuları ele geçirmek. Bu doğru bir yöntem değil.

Kalkınma planında daha fazla hukuktan, daha fazla adaletten bahsedildi ama 3 olayı söyleyeceğim: 13. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi kararına direndi ve bir milletvekili cezaevinde. Dün, bir öğretmen sadece düşüncelerini beyan ettiği için gözaltına alındı, bugün de bir gazeteci gözaltına alındı. Cumhuriyet`in ikinci yüzyılına giderken insanlara daha fazla baskı, şiddet, insanlara sus deniliyor. Neden? Bu cezanın üst sınırı 1 yıl bile değil. Neden gazeteciyi gözaltına alıyoruz? Neden evini arıyoruz? Neden evindeki bilgisayar ve ulaştığı delil ve bilgilere el koyuyoruz? Bu kabul edilir bir şey değil.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA