19 Nisan 2024 Cuma

11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR  
 
     
   

Kocamaz, Mersin İş Dünyasına Projelerini Anlattı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, MTSO’nun ‘Mersin Başkanından Ne Bekliyor?’ temalı arama konferansı kapsamında, yeniden başkan olabilseydi hayata geçirmeyi planladığı vizyon projelerini iş dünyasıyla paylaştı.

 

Tarih : 1 Mart 2019 Cuma 17:25   Okunma : 1027

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, MTSO’nun ‘Mersin Başkanından Ne Bekliyor?’ temalı arama konferansı kapsamında, yeniden başkan olabilseydi hayata geçirmeyi planladığı vizyon projelerini iş dünyasıyla paylaştı. Kocamaz, Mersin için önemli olduğunu ifade ettiği projelerinin takipçisi olacağını söyledi.

Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) arama konferansı çerçevesinde yaptığı davete katıldı. MTSO’da düzenlenen toplantıya MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Mersin’in tarihi, turizmi, sanayi alanları ve stratejik konumu ile önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Kocamaz, 20 yıllık Tarsus Belediye Başkanlığının ardından 5 yıldır da Mersin’in tamamına hizmet vermeye çabaladığını belirtti. Bugüne kadar gerçekleştirdiği projeleri anlatan Kocamaz, “Biz hedefe kilitlenmişiz. Bizim çalışma sistemimiz böyle. Yaptıklarımızı arkaya atarız, unuturuz, yapamadıklarımıza odaklanırız” dedi.

“Projelerin takipçisi olacağız”

Eğer aday olsaydı Mersin’de hayata geçirmeyi planladığı projelerin takipçisi olacaklarını ifade eden Kocamaz, “Bu projeler Mersin için önemli projeler. Geçtiğimiz 5 yıl bizim hazırlık dönemimizdi. Planı, projesi olmayan bir kentte yerel yönetimi devralmışsınız, bunları hazırlamadan hiçbir iş yapamazsınız. Ama buna rağmen, bu kadar karmaşık bir dönem geçirmemize rağmen, Mersin tarihinde görülmeyen hizmetleri hayata geçirdik. Gerek sosyal projeler gerek tarımsal hizmetler, engelliler ve kentte yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştıracak fiziki hizmetler, gençlik hizmetleri örnek alınan projeler haline geldi” diye konuştu.

30 büyükşehir belediyesi içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinin üzerine proje olmadığını savunan Kocamaz, “Hem Türkiye’den hem Avrupa Birliği’nden, Amerika’dan, Birleşmiş Milletler ’den ödül alan bir belediye olduk. Dünyada 3 engelsiz kent ilan edildi ve bir tanesi Mersin oldu. Eksiklerimiz yok mu, elbette var. Ama planladığımız, projelendirdiğimiz hizmetler gerçekten Mersin’in farklı bir vizyonla yönetildiğini herkese gösterdi” ifadelerini kullandı.

Müftü Deresi ve çevresi yenilenecek

Daha sonra Mersin için vizyon projelerini anlatan Kocamaz, Müftü Deresi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile yerleşime uygun olmayan, düzensiz yapılaşmış ve jeolojik sakıncalı bölgeler ile eskiyen kent dokularını yeniden planlayarak dönüşüm ve sağlıklaştırma yolu ile yenileme projeleri geliştireceklerini söyledi. Kocamaz, proje sürecinin devam ettiği ve Mersin genelinde 13 mahalleyi kapsadığı bilgisini verdi.

Karaduvar Sahil ve Düzenleme Projesi ile Karaduvar sahil yolu üzerinde cadde düzenlemeleri yapılacağını kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti: “Kent mobilyaları ve elektrik direkleri yenilenecek ve kumsal üzerinde dinlenme ve güneşlenme alanları için düzenlemeler yapılacak. Silifke, Erdemli, Anamur, Mut, Mezitli ve Toroslar ilçesinde Aile Yaşam Merkezleri kurulacak. Ayrıca, içerisinde Çocuk Bilim Müzesi, Mersin Çocuk Müzesi’nin de yer alacağı Çocuk Eğlence Eğitim ve Bilim Parkı Projesi ile çocuklar, uzay teknolojilerini, uzay bilimini öğrenirken, aynı zamanda deneyerek ve gözlemleyerek öğrenebilecekleri alanlar yer alacak.”

Kocamaz, vatandaşların daha hızlı hizmet alabilecekleri Mersin Büyükşehir Belediye Hizmet Kampüsü’nün de detaylarını aktardı.

“Mersin Metrosu Hat 1 inşaatına 2019’da başlanacak”

Akdeniz’in ilk yeraltı metrosu olacak Mersin Metrosu hakkında da ayrıntılı bilgiler veren Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından akıllı kent teknolojileriyle donatılacak olan metronun, tamamen otomatik işletme sistemi, konforlu vagonları, özel aydınlatma ve anons sistemi, son sistem bilgi panoları, hareketli görsel reklam sistemi, son sistem yürüyen merdiven ve asansörlerle dizayn edileceğini dile getirdi. Kocamaz, inşaatına 2019 yılında başlanacak olan Metro 1. Hat ile ilk olarak kentin doğu-batı yönlü ana trafiğinde halka hizmet sunulacağını kaydetti.

Ulaşım Ana Planı’nda kesinleşen 17 adet katlı kavşak projesinin lokasyonları ve detaylarını da paylaşan Kocamaz, Otopark ve Meydan Düzenlemesi ile Tevfik Sırrı Gür Lisesi yanı, Akdeniz Kent Meydanı Otoparkı, Muğdat Kapalı Otoparkı, Kongre Merkezi Otoparkı, Mezitli Yeraltı Otoparkı, Fındıkpınarı ve Ayvagediği Katlı Otoparkı Projelerinin kapasiteleri ile ilgili bilgiler verdi. Kocamaz, projesi hazır ve uygulama aşamasında olan Bilim Merkezi ve Gençlik Parkı’nda ise çocuk ve gençlerin eşit haklara ve daha fazla imkana sahip olmaları, yetenek ve potansiyellerinin farkına varmaları, sosyal ve kültürel olarak gelişimlerini sağlamaları için çeşitli aktivite alanları yer alacağını ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  burhanettin kocamaz, mersin büyükşehir belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA