25 Mayıs 2026 Pazartesi

15:55   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... BAKıRHAN: "SIYASI PARTILERIN KADERI, MAHKEME KORIDORLARıNDA DEĞIL, ÜYELERININ IRADESINDEDIR"   14:54   CHP LIDERI ÖZEL: GRUP BAŞKANVEKILLERI VE MYK ÜYELERIYLE BUNDAN SONRAKI SÜRECI DEĞERLENDIRECEĞIZ   14:40   VAHAP SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı: “DAYANıŞMAYı BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   13:53   DEM PARTI İMRALı HEYETI ÖCALAN’ıN DEĞERLENDIRMESINI PAYLAŞTı: "BIR SIYASI PARTININ GENEL MERKEZINE KAPıSıNı BALYOZLA KıRARAK GIRMEK DEMOKRASIDE OLACAK ŞEY MIDIR?"   13:23   DÜNYA BASıNı: CHP KRIZI, YALNıZCA PARTI IÇINDEKI ’LIDERLIK KRIZI’ DEĞIL, TÜRKIYE’DEKI DEMOKRASI, HUKUK VE IKTIDAR-MUHALEFET ÇEKIŞMESIDIR   12:39   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, 28 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   11:11   MHP’LI FETI YıLDıZ’DAN SIYASI PARTI SEÇIMLERI İÇIN KRITIK HUKUK ÇıKıŞı: ’MAHKEMELER O NOKTAYA MÜDAHALE EDEMEZ!’   10:55   AYM’DEN KRITIK KARARNAME KARARı: İSTANBUL ÜNIVERSITESI’NDEKI O KADRO İPTAL EDILDI!   10:40   CHP’DE 28 MAYıS HAREKETLILIĞI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE VATANDAŞLA BULUŞUYOR!   09:35   MAHMUTPAŞA’DA BAYRAM SESSIZLIĞI: ’ESKIDEN GÖZLERDE IŞıK VARDı, ŞIMDI HERKES KENDI DÜNYASıNDA BIR MÜCADELEDE’   01:01   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI HAKKıNDAKI KARARDA YENI GELIŞME! RESMI GAZETE’DE YAYıMLANDı: O KARAR İPTAL EDILDI   22:53   AVRUPA’DAN ANKARA’DAKI O OLAYLARA ÇOK SERT TEPKI! ’ÖZGÜR ÖZEL’IN YANıNDAYıZ’   21:49   ANKARA’DA TARIHI YÜRÜYÜŞ! ÖZGÜR ÖZEL FOTOĞRAFLARı PAYLAŞıP MESAJı VERDI: "BUGÜN BIR MILATTıR, SONRASı OLACAK..."   21:46   CHP’DE KURULTAY İPTALI SONRASı SıCAK GELIŞME! İL BAŞKANLıĞı RESMEN DUYURDU:    18:30   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE GAZLı MÜDAHALE! HALKEVLERI’NDEN SERT TEPKI: "SARAY’ıN OPERASYONUNA DIRENECEĞIZ"   17:45   4 EMEK VE MESLEK ÖRGÜTÜNDEN ORTAK DEKLARASYON: ’BU MÜDAHALE HALK İRADESINEDIR!’   17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘1 EKMEK 1 ÇORBA` UYGULAMASI 61 NOKTADA BAŞLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi`nin en önemli projelerinden biri olan ‘1 Ekmek 1 Çorba` projesi, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte tekrar başladı. Her yıl belirli noktalara kurularak, sabah erkenden işe ya da okula gitmek için yollara düşen vatandaşların içini ısıtan proje, 61 noktada hizmet verecek.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 09:30   Okunma : 439

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi`nin en önemli projelerinden biri olan ‘1 Ekmek 1 Çorba` projesi, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte tekrar başladı. Her yıl belirli noktalara kurularak, sabah erkenden işe ya da okula gitmek için yollara düşen vatandaşların içini ısıtan proje, 61 noktada hizmet verecek.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte kentin farklı noktalarına sabah erken saatlerde giden ‘1 Ekmek 1 Çorba` aracı, yoldan gelip geçenlerin uğrak noktası oluyor. Sanayi siteleri, iş hanları, kavşaklar, hal tesisleri, üniversiteler, otogar, hastane ve okul önleri gibi insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalara konuşlanan ‘1 Ekmek 1 Çorba` aracı, erken saatte evden çıktığı için kahvaltı yapamayanların kahvaltı noktası oluyor. 

HORUZ: “61 NOKTADA ÜCRETSİZ ÇORBA DAĞITIMLARIMIZA BAŞLADIK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, ‘1 Ekmek 1 Çorba` uygulamasına 61 noktada başladıklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, 1 milyon 800 binden fazla bardak çorba dağıtımı gerçekleştirdik. Bu yıl da özellikle öğrencilerin, gençlerin, işçilerin, emekçilerin ve esnafın yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere, toplam 61 noktada ücretsiz çorba dağıtımlarımıza başladık” dedi.

Uygulamadan vatandaş memnuniyetinin çok fazla olduğunu söyleyen Horuz, “Ekonomik şartların dar olduğu bu dönemde vatandaşlarımız; özellikle tarım işçileri, öğrenciler ve esnaf sabah işe giderken bir bardak çorbanın ne kadar önemli olduğunu ve uygulamadan çok memnun olduklarını bize iletiyorlar. Biz de memnuniyetle çorba ikramına devam edeceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi`nin ücretsiz ‘1 Ekmek 1 Çorba` uygulamasından faydalanan ve 20 yıldır sanayide çalıştığını belirten Ferit Yakıt, “Daha önce böyle bir hizmet görmedik. Geçen sene çok kalabalıktı. Öğrenciler de içiyordu. Tırmıl Sanayi Sitesi`nde de arkadaşlarım var. Onlar da memnun. Biz de memnunuz, teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘1 Ekmek 1 Çorba` arabasından, uygulamanın başladığı tarihten itibaren çorba aldığını söyleyen Sanayi Sitesi çalışanı Nihat Sarıtaş da “Biz devamlı gelip burada çorbamızı içiyoruz. Sanayide olduğumuz için erken kalkmak zorunda kalıyoruz. Çorba da gayet güzel oluyor. Sabahları insanı tok tutuyor. Çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Hastanede diyaliz aracı kullanan ve işe giderken mutlaka bir bardak çorba aldığını söyleyen Mahsum Akyüz, “Çalıştığım kurumdan dolayı, hastalarla beraber çorba içiyoruz. Her sabah yolda gördüğümüz zaman duruyoruz. Çok memnunuz” dedi.

Vatandaşlar, ‘1 Ekmek 1 Çorba` projesi kapsamında araçların yer aldığı noktalara; Mersin Büyükşehir Belediyesi web sayfası ile sosyal medya hesaplarından ve Teksin Mersin uygulamasındaki ‘Lokasyonlar` kısmından ulaşabiliyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA