2 Ağustos 2026 Pazar

11:01   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN V. MURAT BEŞIKCI TOROSLAR MAHALLESI’NI ZIYARET ETTI: PARK VE YOLLAR YENILENIYOR   09:45   MERSIN’DE MINIK MUCITLERDEN BÜYÜK BAŞARı: RUBIK KÜP ÇÖZEN ROBOT TASARLADıLAR   09:40   VATANDAŞıN BANKA BORCU 7 TRILYON LIRAYı AŞTı! İCRA DOSYALARıNDA REKOR ARTıŞ   01:20   ANKARA’DAKI DEV EKONOMI ZIRVESINE USİAD DAMGASı: NEVAF KıLıÇ’TAN MERSIN, ERBIL VE BAĞDAT İÇIN STRATEJIK ÇAĞRı!   01:12   ÖZGÜR ÖZEL SIYASETTE KARTLARı YENIDEN DAĞıTTı: ’GEMILERI YAKTıM, ŞANTAJ ÇARKı DÖNÜYOR!’   01:01   YENİ PARTI LIDERI ÖZEL’DEN BEYLIKDÜZÜ’NDE TARIHI KONUŞMA   16:22   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı GÜRSEL TEKIN’DEN SON DAKIKA AÇıKLAMALARı: GÖREVDEN ALıNACAK Mı, KAYYıM SÜRECI NE ZAMAN BITIYOR?   10:04   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ FıRSAT! YAZ TATILINDE İLGI ODAĞı OLDU: HEM EĞLENIYORLAR HEM ÖĞRENIYORLAR   01:55   TAM HASAT ZAMANı İTHALAT KARARı ÇIFTÇIYI BITIRDI! SEMIH PALAMUT’TAN İKTIDARA YANLıŞ TARıM POLITIKASı TEPKISI   16:14   EMEKLILERDEN, FARUK ÇELIK’IN "İNTIBAK YASASı" AÇıKLAMASıNA TEPKI: "KENDI ÇıKARDıĞı YASANıN DOĞRU OLMADıĞıNı SÖYLÜYOR"   16:09   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA BEŞ POLIS DAHA TUTUKLANDı   16:08   OSMANIYE’NIN CEBEL YAYLASı’NDA ORMAN YANGıNı ÇıKTı   16:08   BAKAN ŞIMŞEK: "İKINCI ÇEYREKTE YıLLıKLANDıRıLMıŞ TURIZM GELIRI 65,2 MILYAR DOLAR ILE 2025 SEVIYESINI KORUDU"   14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYESİ, YENİLEDİĞİ PARKA `TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ` ADINI VERDİ


Mersin Yenişehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi`nde 3 bin 531 metrekarelik alandan oluşan parkı yenileyerek, Türk Kadınlar Birliği adını verdi. Parkın açılışını mahalle sakinleriyle yapan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kentimizde 34 bin 690 metrekare yeşil alan oluşturduk. Yenilediğimiz parkımız kentimize hayırlı olsun” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 11:44   Okunma : 403

Mersin Yenişehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi`nde 3 bin 531 metrekarelik alandan oluşan parkı yenileyerek, Türk Kadınlar Birliği adını verdi. Parkın açılışını mahalle sakinleriyle yapan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kentimizde 34 bin 690 metrekare yeşil alan oluşturduk. Yenilediğimiz parkımız kentimize hayırlı olsun” dedi.

Yenişehir Belediyesi kentte yeşil alanlar kazandırmak amacıyla hizmetlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Kent genelinde koruluklar oluşturan Yenişehir Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi 9. Cadde`de bulunan parkı da yenileyerek Türk Kadınlar Birliği adını verdi. 3 bin 531 metrekarelik alandan oluşan parkta spor aletleri, çocuk oyun grupları ve dinlenme alanları bulunuyor. Parkın açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit`in yanı sıra Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Gülcan Çelikten, belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılışta konuşan Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit, “Gururla ikinci yüzyıla adım attık. Dünyanın en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadının toplumdaki yerini en iyi tespit edip, dünyada bu anlamda en doğru davranışları sergileyen büyük bir liderdi. Ve bütün dünyaya örnek olmuştur. Biliyorsunuz İngiliz kadınları, kadınların haklarını arama konusunda,‘Türk kadını kadar değerimiz yok mu?` pankartıyla yürümüşlerdi. Bütün Avrupa`ya örnek olup kadına seçme seçilme hakkı veren Atatürk, gördü ki kadınlarla cephede beraber, savaş hazırlıklarında beraber dolayısıyla kadının hakkını teslim etmekten bir dakika tereddüt etmedi. Bu konuda da Türk Kadınlar Birliğinin kurulması, yüzyıla yakın bir geçmişe sahip olması bizim içinde çok anlamlı” dedi.

"CUMHURİYET KADINLARININ ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"

Tarihte Cumhuriyet kadınlarının mücadelesine dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hemen arkamızda Yenişehir Belediyesi Türkan Saylan Parkı var. Türkan Saylan ile sırt sırta bir yol yürüyeceğiz. O da yiğit, kahraman, emekçi bir Türk kadını. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğini kurarak ülkeyi, çocuklarımızı, kız çocuklarımızı bir takım gerici unsurlardan kurtarmak için bir mücadele verdi. O hastalıkla mücadele ederken, bu ülkede bazı din kisvesi altında örgütlenmiş olan terör gruplarını gözaltına aldırmayı başarmıştır. O süreçleri çok iyi hatırlıyoruz. Dolayısıyla o gözüpek Türk kadını hiçbir zaman geri adım atmadı. Hepimiz onun o camdan, balkondan, el salladığı günü çok iyi hatırlıyoruz. Onun için Türkan Saylan`lar gibi Cumhuriyet kadınlarının önünde de bir kere saygıyla eğilmek istiyorum. Ben böyle bir ismi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında böyle bir parkta, Yenişehir`imizde yaşatmaktan duyduğum gururu ve mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Parkımız hayırlı olsun. Kadınlarımızla, gençlerimizle birlikte el ele, omuz omuza, Cumhuriyeti ve Türkiye`yi çok daha iyi bir geleceğe taşımak dileği ile saygılar sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” 

Türk Kadınlar Birliği Derneği Mersin Şube Başkanı Hülya yücel ise “Cumhuriyetimizle yaşıt dünyada bir örneği olmayan yüzyıllık dernek olmanın gururunu taşıdığımız, Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu parka Türk Kadınlar Birliği adının verilmesinin tesadüf olmadığı düşüncemizle Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit`e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA