2 Ağustos 2026 Pazar

11:01   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN V. MURAT BEŞIKCI TOROSLAR MAHALLESI’NI ZIYARET ETTI: PARK VE YOLLAR YENILENIYOR   09:45   MERSIN’DE MINIK MUCITLERDEN BÜYÜK BAŞARı: RUBIK KÜP ÇÖZEN ROBOT TASARLADıLAR   09:40   VATANDAŞıN BANKA BORCU 7 TRILYON LIRAYı AŞTı! İCRA DOSYALARıNDA REKOR ARTıŞ   01:20   ANKARA’DAKI DEV EKONOMI ZIRVESINE USİAD DAMGASı: NEVAF KıLıÇ’TAN MERSIN, ERBIL VE BAĞDAT İÇIN STRATEJIK ÇAĞRı!   01:12   ÖZGÜR ÖZEL SIYASETTE KARTLARı YENIDEN DAĞıTTı: ’GEMILERI YAKTıM, ŞANTAJ ÇARKı DÖNÜYOR!’   01:01   YENİ PARTI LIDERI ÖZEL’DEN BEYLIKDÜZÜ’NDE TARIHI KONUŞMA   16:22   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı GÜRSEL TEKIN’DEN SON DAKIKA AÇıKLAMALARı: GÖREVDEN ALıNACAK Mı, KAYYıM SÜRECI NE ZAMAN BITIYOR?   10:04   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ FıRSAT! YAZ TATILINDE İLGI ODAĞı OLDU: HEM EĞLENIYORLAR HEM ÖĞRENIYORLAR   01:55   TAM HASAT ZAMANı İTHALAT KARARı ÇIFTÇIYI BITIRDI! SEMIH PALAMUT’TAN İKTIDARA YANLıŞ TARıM POLITIKASı TEPKISI   16:14   EMEKLILERDEN, FARUK ÇELIK’IN "İNTIBAK YASASı" AÇıKLAMASıNA TEPKI: "KENDI ÇıKARDıĞı YASANıN DOĞRU OLMADıĞıNı SÖYLÜYOR"   16:09   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA BEŞ POLIS DAHA TUTUKLANDı   16:08   OSMANIYE’NIN CEBEL YAYLASı’NDA ORMAN YANGıNı ÇıKTı   16:08   BAKAN ŞIMŞEK: "İKINCI ÇEYREKTE YıLLıKLANDıRıLMıŞ TURIZM GELIRI 65,2 MILYAR DOLAR ILE 2025 SEVIYESINI KORUDU"   14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı  
 
     
   

BURCU KÖKSAL, BAKAN IŞIKHAN`A SPUTNİK TÜRKİYE`DEN ATILAN GAZETECİLERİ SORDU: "24 SENDİKA ÜYESİNİN İŞE İADESİ, TİS İLE GARANTİ ALTINA ALINMASI KONULARINDA ÇALIŞMANIZ VAR MI?"


CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; Sputnik Türkiye`de çalışan gazetecilerin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılmalarını gündeme getirdi. Köksal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`a “Sputnik`de grev 78`inci gününde devam ediyor. Burada konuyla ilgili olarak atılan 24 sendika üyesinin işe iadesi, toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınması gibi konularda çalışmanız var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz” diye sordu.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 13:27   Okunma : 485

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; Sputnik Türkiye`de çalışan gazetecilerin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılmalarını gündeme getirdi. Köksal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`a “Sputnik`de grev 78`inci gününde devam ediyor. Burada konuyla ilgili olarak atılan 24 sendika üyesinin işe iadesi, toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınması gibi konularda çalışmanız var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz” diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın 2024 bütçe teklifi görüşülüyor. Bütçe üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) kurum alacaklarını tahsil edemediğini vurgulayarak, “Bugün 477 milyar liralık alacağı çıkmış durumda” dedi. Köksal, “Kurum adeta alacaklarını alamasın diye uğraşılmakta. Bugüne kadar görevini yapmayan, eksik yapan personele kurum zararları nedeniyle işlem bile yapılmamakta. Kurumun parasının çarçur edildiği de Sayıştay raporlarına yansımış durumda” diye konuştu. 

Köksal, taşeron işçilerin kadro sorunun çözülmediğini vurgulayarak, halen kamuda çalışan taşeronları sıraladı. Köksal, “Bu insanlar 5 yıldır kadro bekledikleri halde hala kadrolarını alamadılar” dedi.

Köksal, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda da mağduriyetlerin giderilmediğini kaydederek, “Bu insanlar 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar emeklilikle ilgili tüm şartları taşıdıkları halde yaşa takıldıklarında dolayı emekli olmadılar. 8 Eylül 1999`dan sonra sigorta girişi olanlar, bir günle EYT kaçıran vatandaşlar yıllarca emeklilik beklemek durumunda kaldılar. Onların da bir hak arayışı var. Kadınlar için 58 ve erkekler için 60 yaş beklemek zorundalar. Bunların emeklilik yaşıyla ilgili düzenleme yapılacak mı, yoksa tam tersi emeklilik yaşı mı yükseltilecek? 9 bin prim şartının 7 bin güne düşürüleceği sözü vardı ama hala 7 bin 200`e düşürülmedi prim gün sayısı” diye konuştu. 

Köksal, toplum yararına çalışma programından CHP`li belediyelerin yararlandırılmadığını kaydederek, “AKP iktidarının İŞKUR`u kendi istihdam bürosuna döndürdüğü söylemlerini güçlendirmektedir. İŞKUR tarafından 2022 yılı içerisinde düzenlenen bu programların doğrudan ya da yüklenici eliyle düzeyindeki dağılımları nedir, bu programdan kaç kişi faydalanmıştır” dedi.

SPUTNİK İŞÇİSİNİ SORDU

Köksal, Sputnik Türkiye ofisinden sendikalı oldukları için işten atılan gazetecilerin durumunu gündeme getirerek Bakan Işıkhan`a “TGS, yetki aldığı ancak henüz toplu iş sözleşmesi imzalayamadığı işyerlerinden birisi Sputnik Türkiye ofisi. Burada çalışan gazeteciler 2022 yılında TGS`ye üye oldu. Burada çoğunluk sağlandı. Bakanlığınızdan yetki için sendika başvurdu. 16 Ocak 2023 tarihinde sendikaya yetkili olduğu da bildirilmiş. Ondan sonra aralarında müzakere süreci başlıyor, sendika ile Sputnik işvereni arasında. Fakat görüşmelerde uzlaşma sağlanamıyor, ücret konusunda. Sonrasında üyelerin istifaya zorlandığı iddiaları kamuoyuna yansıyor. 24 TGS üyesi işten atılıyor. 16 Ağustos günü grev yapılıyor. Sputnik`de grev 78`inci gününde devam ediyor. Burada konuyla ilgili olarak atılan 24 sendika üyesinin işe iadesi, toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınması gibi konularda çalışmanız var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz” diye sordu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA