16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

BURCU KÖKSAL, BAKAN IŞIKHAN`A SPUTNİK TÜRKİYE`DEN ATILAN GAZETECİLERİ SORDU: "24 SENDİKA ÜYESİNİN İŞE İADESİ, TİS İLE GARANTİ ALTINA ALINMASI KONULARINDA ÇALIŞMANIZ VAR MI?"


CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; Sputnik Türkiye`de çalışan gazetecilerin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılmalarını gündeme getirdi. Köksal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`a “Sputnik`de grev 78`inci gününde devam ediyor. Burada konuyla ilgili olarak atılan 24 sendika üyesinin işe iadesi, toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınması gibi konularda çalışmanız var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz” diye sordu.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 13:27   Okunma : 471

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda; Sputnik Türkiye`de çalışan gazetecilerin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılmalarını gündeme getirdi. Köksal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan`a “Sputnik`de grev 78`inci gününde devam ediyor. Burada konuyla ilgili olarak atılan 24 sendika üyesinin işe iadesi, toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınması gibi konularda çalışmanız var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz” diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın 2024 bütçe teklifi görüşülüyor. Bütçe üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) kurum alacaklarını tahsil edemediğini vurgulayarak, “Bugün 477 milyar liralık alacağı çıkmış durumda” dedi. Köksal, “Kurum adeta alacaklarını alamasın diye uğraşılmakta. Bugüne kadar görevini yapmayan, eksik yapan personele kurum zararları nedeniyle işlem bile yapılmamakta. Kurumun parasının çarçur edildiği de Sayıştay raporlarına yansımış durumda” diye konuştu. 

Köksal, taşeron işçilerin kadro sorunun çözülmediğini vurgulayarak, halen kamuda çalışan taşeronları sıraladı. Köksal, “Bu insanlar 5 yıldır kadro bekledikleri halde hala kadrolarını alamadılar” dedi.

Köksal, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda da mağduriyetlerin giderilmediğini kaydederek, “Bu insanlar 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar emeklilikle ilgili tüm şartları taşıdıkları halde yaşa takıldıklarında dolayı emekli olmadılar. 8 Eylül 1999`dan sonra sigorta girişi olanlar, bir günle EYT kaçıran vatandaşlar yıllarca emeklilik beklemek durumunda kaldılar. Onların da bir hak arayışı var. Kadınlar için 58 ve erkekler için 60 yaş beklemek zorundalar. Bunların emeklilik yaşıyla ilgili düzenleme yapılacak mı, yoksa tam tersi emeklilik yaşı mı yükseltilecek? 9 bin prim şartının 7 bin güne düşürüleceği sözü vardı ama hala 7 bin 200`e düşürülmedi prim gün sayısı” diye konuştu. 

Köksal, toplum yararına çalışma programından CHP`li belediyelerin yararlandırılmadığını kaydederek, “AKP iktidarının İŞKUR`u kendi istihdam bürosuna döndürdüğü söylemlerini güçlendirmektedir. İŞKUR tarafından 2022 yılı içerisinde düzenlenen bu programların doğrudan ya da yüklenici eliyle düzeyindeki dağılımları nedir, bu programdan kaç kişi faydalanmıştır” dedi.

SPUTNİK İŞÇİSİNİ SORDU

Köksal, Sputnik Türkiye ofisinden sendikalı oldukları için işten atılan gazetecilerin durumunu gündeme getirerek Bakan Işıkhan`a “TGS, yetki aldığı ancak henüz toplu iş sözleşmesi imzalayamadığı işyerlerinden birisi Sputnik Türkiye ofisi. Burada çalışan gazeteciler 2022 yılında TGS`ye üye oldu. Burada çoğunluk sağlandı. Bakanlığınızdan yetki için sendika başvurdu. 16 Ocak 2023 tarihinde sendikaya yetkili olduğu da bildirilmiş. Ondan sonra aralarında müzakere süreci başlıyor, sendika ile Sputnik işvereni arasında. Fakat görüşmelerde uzlaşma sağlanamıyor, ücret konusunda. Sonrasında üyelerin istifaya zorlandığı iddiaları kamuoyuna yansıyor. 24 TGS üyesi işten atılıyor. 16 Ağustos günü grev yapılıyor. Sputnik`de grev 78`inci gününde devam ediyor. Burada konuyla ilgili olarak atılan 24 sendika üyesinin işe iadesi, toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınması gibi konularda çalışmanız var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz” diye sordu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA