16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

ERİNÇ SAĞKAN`DAN "SANSÜR" YASASI ÇAĞRISI: "BEKLENTİMİZ, ANAYASA MAHKEMESİ`NDEN AİHS`İN 10. MADDESİNDE BELİRTİLDİĞİ ÜZERE BU YASAL DÜZENLEMENİN ACİLEN İPTAL EDİLMESİDİR"


Anayasa Mahkemesi (AYM), dezenformasyonla mücadele yasası olarak bilinen düzenlemeyle “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis cezası getiren maddenin iptali için CHP`nin yaptığı başvuruyu bugün esastan görüşecek. Basın meslek örgütleri de gazetecilerin keyfi olarak suçlanmasına, tutuklanmasına neden olan söz konusu maddenin iptali için AYM`nin karşısındaki alanda bugün “Sansüre ve tutuklamalara karşı basın nöbeti` başlattı. Nöbet sırasında oluşturulan serbest kürsüde konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, “Bugün geldiğimiz noktada maalesef ki belirttiğimiz tereddütlerimizin basın hürriyetinin kısıtlanması açısından hayata geçtiğini üzüntüyle izliyoruz. Bu anlamda beklentimiz, Anayasa Mahkemesi`nden AİHS`in 10. maddesinde belirtildiği üzere bu yasal düzenlemenin acilen iptal edilmesidir" dedi.

 

Tarih : 8 Kasım 2023 Çarşamba 13:01   Okunma : 778

Anayasa Mahkemesi (AYM), dezenformasyonla mücadele yasası olarak bilinen düzenlemeyle “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuna hapis cezası getiren maddenin iptali için CHP`nin yaptığı başvuruyu bugün esastan görüşecek. Basın meslek örgütleri de gazetecilerin keyfi olarak suçlanmasına, tutuklanmasına neden olan söz konusu maddenin iptali için AYM`nin karşısındaki alanda bugün “Sansüre ve tutuklamalara karşı basın nöbeti` başlattı. Nöbet sırasında oluşturulan serbest kürsüde konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, “Bugün geldiğimiz noktada maalesef ki belirttiğimiz tereddütlerimizin basın hürriyetinin kısıtlanması açısından hayata geçtiğini üzüntüyle izliyoruz. Bu anlamda beklentimiz, Anayasa Mahkemesi`nden AİHS`in 10. maddesinde belirtildiği üzere bu yasal düzenlemenin acilen iptal edilmesidir" dedi.

Basın Konseyi, ÇGD, Gazeteciler Cemiyeti, TGS, Haber Sen`den oluşan basın meslek örgütleri, gazetecilerin keyfi suçlanmasına ve tutuklanmasına neden olan söz konusu maddenin iptali için bugün Anayasa Mahkemesi`nin hemen karşısında bulunan alanda saat: 10:00 ile 14:00 arasında “sessiz protesto ve serbest kürsü” eylemi ve “Sansüre ve tutuklamalara karşı basın nöbeti` tutmaya başladı. Nöbete katılan basın meslek örgütlerinin temsilcileri ve katılımcılar serbest kürsüde görüşlerini ifade etti. Kürsüde avukatları temsilen TBB ve Ankara Barosu adına yapılan konuşmalar şöyle:

“BEKLENTİMİZ ACİLEN İPTAL EDİLMESİDİR”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan: “Bugün burada  basın hürriyetini savunmak için bulunuyoruz. Ancak basın hürriyetinin sadece gazetecilere tanınan bir özgürlük alanı olmadığını da çok iyi biliyoruz. Bu 85 milyonun haber alma hakkını ve en temelde de ifade hürriyetini ilgilendiren bir sorun. Bugün geldiğimiz noktada maalesef ki belirttiğimiz tereddütlerimizin basın hürriyetinin kısıtlanması açısından hayata geçtiğini üzüntüyle izliyoruz. Bu anlamda beklentimiz, Anayasa Mahkemesi`nden AİHS`in 10. maddesinde belirtildiği üzere bu yasal düzenlemenin acilen iptal edilmesidir.”

“ANKARA BAROSU BÜTÜN YÖNTEMLERİ KULLANARAK BU YASANIN KARŞINDA DURUYOR”

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu: “Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsiniz? Bugün bu yasayı çıkarmak için öne sürdükleri sosyal medya alanındaki bilgi kirliliğini yaratanlar aslında basını susturmak istediler. Ankara Barosu bütün yöntemleri kullanarak bu yasanın karşında duruyor. Özgür basın için her zaman mücadele eden basın emekçilerinin bu yoldaki mücadelesinin hep yanında olmaktan gurur duyacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA