17 Mart 2026 Salı

22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"  
 
     
   

HUKUKÇU FİGEN ÇALIKUŞU YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NIN ‘CAN ATALAY` MÜTALAASINI DEĞERLENDİRDİ: "AYM KARARI, YARGITAY DAHİL HERKESİ BAĞLAR. DİLERİM YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ, SAVCININ MÜTALAADAKİ GÖRÜŞÜNE GÖRE HAREKET ETMEZ”


Avukat Figen Çalıkuşu, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen halen cezaevinde bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın verdiği mütalaayı değerlendirdi. Çalıkuşu, "Anayasa Mahkemesi kararları tartışılamaz, kesindir ve herkesi bağlar. Dilerim Yargıtay 3. Ceza Dairesi, savcılığın mütalaadaki görüşüne göre hareket etmez. Anayasa Mahkemesi kararıyla Yargıtay da bağlıdır, herkes bağlıdır bu ülkede. Biran önce Can Atalay`a da özgürlüğün yolu Tolga Şardan gibi açılır” dedi.

 

Tarih : 8 Kasım 2023 Çarşamba 11:52   Okunma : 517

Avukat Figen Çalıkuşu, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) hak ihlali kararına rağmen halen cezaevinde bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın verdiği mütalaayı değerlendirdi. Çalıkuşu, "Anayasa Mahkemesi kararları tartışılamaz, kesindir ve herkesi bağlar. Dilerim Yargıtay 3. Ceza Dairesi, savcılığın mütalaadaki görüşüne göre hareket etmez. Anayasa Mahkemesi kararıyla Yargıtay da bağlıdır, herkes bağlıdır bu ülkede. Biran önce Can Atalay`a da özgürlüğün yolu Tolga Şardan gibi açılır” dedi.

AYM`nin Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında “hak ihlali” kararı vermesinin ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi`ne gönderdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, davanın görüşüleceği Yargıtay 3. Ceza Dairesi`ne gönderdiği mütalaada, “Şerafettin Can Atalay`ın 2013 yılında işlediği suç nedeniyle soruşturma ve kovuşturmaya milletvekili seçilmesinden çok önce başlandığı, mahkumiyetine esas sevk ve uygulama maddelerinin TCK`nin 312. maddesi kapsamında kalan suça ilişkin olduğu anlaşıldığından, seçimden önce bu madde kapsamında suç işleyen milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa`nın 83/2 maddesinde öngörülen yasama dokunulmazlığından yararlanamayacaktır. Hükümlünün mahkumiyetine suç ve eylemleri, devlet güvenliğine karşı işlenen suçlar ve maddeler kapsamına girmeyeceğini düşünmek mümkün değildir” denildi.

"ANAYASA YİNE YOK SAYILMIŞ"

Avukat Figen Çalıkuşu, söz konusu mütalaayı YouTube kanalında yaptığı canlı yayında değerlendirdi. Mütalaaya tepki gösteren Çalıkuşu, "Can Atalay hakkında Yargıtay Başsavcılığı görüşünü bildirdi. Anlaşılan o ki Anayasa yine yok sayılmış" dedi.

AYM kararlarının Yargıtay`ı da bağladığını vurgulayan Çalıkuşu, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi kararları tartışılamaz, kesindir ve herkesi bağlar. Dilerim Yargıtay 3. Ceza Dairesi, savcılığın mütalaadaki görüşüne göre hareket etmez. Anayasa Mahkemesi kararıyla Yargıtay da bağlıdır, herkes bağlıdır bu ülkede. Biran önce Can Atalay`a da özgürlüğün yolu Tolga Şardan gibi açılır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA