16 Haziran 2026 Salı

01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR  
 
     
   

SARUHAN OLUÇ: BU İKTİDARIN KENDİSİ DE ANAYASA`YI ÇİĞNEYEN BİR İKTİDARDIR. ÖYLE YÜRÜTMEYE, ÖYLE İKTİDARA, İŞTE BÖYLE YARGITAY DAİRESİ


HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Yargıtay 3. Dairesi`nin Can Atalay kararına ilişkin “Bu iktidarın kendisi de Anayasa`yı çiğneyen bir iktidardır. Böyle olunca durum elbette ki bu iktidarın yarattığı Anayasa`yı çiğneme, Anayasa Mahkemesi kararlarını, AİHM kararlarını yok sayma, çiğneme egemen hale gelince e tabi Yargıtay 3. Dairesi de böyle bir cüreti kendisine bulmaktadır. Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağı saçmalığına, hukuksuzluğuna, yargı tanımazlığına, Anayasa tanımazlığına başvurabilmektedir. Öyle yürütmeye, öyle iktidara işte böyle Yargıtay dairesi” dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 18:51   Okunma : 655

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Yargıtay 3. Dairesi`nin Can Atalay kararına ilişkin “Bu iktidarın kendisi de Anayasa`yı çiğneyen bir iktidardır. Böyle olunca durum elbette ki bu iktidarın yarattığı Anayasa`yı çiğneme, Anayasa Mahkemesi kararlarını, AİHM kararlarını yok sayma, çiğneme egemen hale gelince e tabi Yargıtay 3. Dairesi de böyle bir cüreti kendisine bulmaktadır. Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağı saçmalığına, hukuksuzluğuna, yargı tanımazlığına, Anayasa tanımazlığına başvurabilmektedir. Öyle yürütmeye, öyle iktidara işte böyle Yargıtay dairesi” dedi.

HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, TBMM`de basın toplantısı düzenledi. Oluç, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`un TİP Hatay Milletvekili Can Atalay kararı hakkında Danışma Kurulu`nun toplayacağının basına servis edildiğini ancak bu toplantının yapılmadığını kaydederek, “Anlaşıldı ki bu toplantı yapılmıyor. Açıkça Yargıtay`ın 3. Dairesi`nin aldığı tutum bir yargı darbesidir. Bu ülkede çeşitli darbeleri çeşitli zamanlarda yaşadık. Ülkede sivil darbeler oldu, askeri darbeler oldu, bu haliyle yargı darbesi ilk defa yaşanıyor. Gerçekten hukuku açısından büyük bir kara leke olarak yazılmış oldu. Hala bu yaşanmış olan, dün geceki felaketin cevabı verilemedi. Bu cevap birkaç noktadan verilebilirdi. Bunlardan bir tanesi Meclis. Çünkü neden, Yargıtay 3. Dairesi almış olduğu kararda, Meclis`e parmak salladı. Meclis Başkanı buna cevap verme ihtiyacını duymadı. Yargıtay`ın bir dairesi yasama organına parmak sallayamaz. Eğer bu kabul edilirse yasama üzerindeki yargı vesayeti kabul edilmiş olur bu da yargı darbesinin çok açık bir tezahürü olarak ortaya çıkmış olur” diye konuştu.

Oluç, bütün siyasi partilerin Meclis`in iradesini savunması gerektiğini ancak sadece muhalefet partilerinin Yargıtay 3. Dairesi`in kararını kınadığını belirterek, “Meclis bu darbe girişimi karşısında yapması gerekeni yapmadı” dedi. Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın henüz Yargıtay 3. Dairesi`nin kararı hakkında tutumunu açıklamadığına da dikkat çekerek, “Bugün itibarıyla, bu saat itibarıyla baktığımızda saraydan gelen tek mesaj Yargıtay 3. Dairesi`nin darbe girişimin arkasında durmak olmuştur” diye konuştu.

Oluç, AKP iktidarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını da uygulamadığını anımsatarak, Anayasa`nın 90`ıncı maddesinin çiğnendiğini söyledi. Oluç şunları söyledi:

“Bu iktidarın kendisi de Anayasa`yı çiğneyen bir iktidardır. Böyle olunca durum elbette ki bu iktidarın yarattığı Anayasa`yı çiğneme, Anayasa Mahkemesi kararlarını, AİHM kararlarını yok sayma, çiğneme tutumu egemen hale gelince e tabi Yargıtay 3. Dairesi de böyle bir cüreti kendisine bulmaktadır. Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağı saçmalığına, hukuksuzluğuna, yargı tanımazlığına, Anayasa tanımazlığına başvurabilmektedir. Öyle yürütmeye, öyle iktidara işte böyle Yargıtay dairesi” dedi.

Oluç, TBMM Başkanı Kurtulmuş`a Meclis iradesini gösterme çağrısında bulundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA