9 Kasım 2025 Pazar

07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL`DEN, YARGITAY`IN “ANAYASA MAHKEMESİ” AÇIKLAMASINA TEPKİ: "ANAYASA MAHKEMESİ`NİN HAKLI OLDUĞUNU, YARGITAY`IN YAPTIĞININ DA HADSİZLİK OLDUĞUNU ANAYASAYA BAĞLILIK YEMİNİ EDEN HERKES BİLMELİDİR"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına gelen tepkilerin ardından Yargıtay`ın “Anayasa Mahkemesi`nin, hukuk sistemini kaosa sürükleyecek şekilde kararlar alması, kesin hüküm etkisini tamamen devre dışı bırakılmasına neden olmaktadır” açıklamasını değerlendirdi. Özel, “Anayasa ile yönetiliyorsak, Anayasa`yı okuduğumuzda; bu meselede Anayasa Mahkemesi`nin haklı olduğunu, Yargıtay`ın yaptığının da hadsizlik olduğunu, Anayasaya bağlılık yemini eden herkes bilmelidir, söylemelidir. Bugün Anayasa`yı savunmak Türkiye`yi savunmaktır. Bir kez daha tekrar etmek gerekirse Anayasa`nın Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili maddesini görmezden gelirseniz, biri de sizin Cumhurbaşkanlığı yetkisi maddesini görmezden gelir" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 10 Kasım 2023 Cuma 23:21   Okunma : 804

Haber: GÜLARA SUBAŞI / Kamera: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına gelen tepkilerin ardından Yargıtay`ın “Anayasa Mahkemesi`nin, hukuk sistemini kaosa sürükleyecek şekilde kararlar alması, kesin hüküm etkisini tamamen devre dışı bırakılmasına neden olmaktadır” açıklamasını değerlendirdi. Özel, “Anayasa ile yönetiliyorsak, Anayasa`yı okuduğumuzda; bu meselede Anayasa Mahkemesi`nin haklı olduğunu, Yargıtay`ın yaptığının da hadsizlik olduğunu, Anayasaya bağlılık yemini eden herkes bilmelidir, söylemelidir. Bugün Anayasa`yı savunmak Türkiye`yi savunmaktır. Bir kez daha tekrar etmek gerekirse Anayasa`nın Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili maddesini görmezden gelirseniz, biri de sizin Cumhurbaşkanlığı yetkisi maddesini görmezden gelir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün CHP`li gençlerle birlikte Ankara`da bir alışveriş merkezinde; Mustafa Kemal Atatürk`ün hayatını anlatan "Atatürk" filmini izledi. Özel, filmin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, filmle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bugün 10 Kasım, tabii her sene 10 Kasım büyük bir matem günü. Bu sene Cumhuriyet`in ve partinin kuruluşunun 100. yılındaki 10 Kasım, daha bir anlamlı. Bugün akşamüstü Ankara İl Örgütü`müz ve Gençlik Kolları Genel Başkanı`mızın birlikte organize ettikleri ve 2023 genç arkadaşımızın meşalelerle Anıtkabir`in etrafında saygı duruşunda bulundukları törene katıldık, biz de saygı duruşunda bulunduk. Daha sonra hep birlikte genç arkadaşlarımızla, gençlik kollarımızla birlikte Aslanlı Yol`dan yürüyerek mozolenin karşısında saygı duruşunda bulunduk. Oradan da gösterime giren Atatürk filmini, gençlik kollarımızla ve il örgütümüzle birlikte, milletvekillerimizle birlikte izledik.

"CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYILININ İLK YILLARI CUMHURİYETİN İLK YÜZYILINDAKİ İLK YILLAR KADAR İYİ BİR MÜCADELEYE SAHNE OLURSA CUMHURİYETİ YENİDEN KURTARABİLİR"

Gerçekten film hem etkileyici hem tarih açısından, gençler açısından, Atatürk`ün tüm yönleriyle tanınması açısından çok önemli. Yani filmin methini duymuştuk ama ben bu kadar başarılı bir yapım olduğunu bilmiyordum. Gerçekten çok beğendim. Özellikle bugünlerde cumhuriyeti savunmak isteyenlerin, cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyetin aşındırılmasına karşı rahatsız olup cumhuriyete yeniden sahip çıkmak isteyenlerin nasıl bir azme sahip olması gerektiğini gösteren muhteşem bir film. Gazi Mustafa Kemal Atatürk filmin sonunda Çanakkale`de savaşacak olan, dünyanın en büyük donanmasını karşılayacak olan yorgun, bitkin, yoksul, zor durumdaki askerlere, onlara sadece ve sadece memleketlerindeki baba ocağının ateşinin sönmemesini vaat ediyor ve diyor ki `onun dışında hiçbir şey vaat etmiyorum. Soğuk ve ölüm vaat ediyorum.` O günlerde bu baba ocağı sönmesin diye ölümü göze alanlar kadar cesur, kararlı ve azimli olursak Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk yılları Cumhuriyetin ilk yüzyılındaki ilk yıllar kadar iyi bir mücadeleye sahne olursa cumhuriyeti yeniden kurtarabilir. Cumhuriyeti bir kez daha hak ettiği noktaya taşıyabiliriz. Bunu yapmak herkesin boynunun borcu. Ama buradan söyleyeceğim son söz şudur ki Atatürk Cumhuriyeti, Cumhuriyet Halk Partisi`nin Genel Başkanı`na emanet etmedi. Parti Meclisi üyelerine, milletvekillerine emanet etmedi. İl başkanlarına emanet etmedi. Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Cumhuriyetin bütün gençlerini, cumhuriyete sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Özel, soru üzerine; Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına gelen tepkilerin ardından Yargıtay`ın “Anayasa Mahkemesi`nin, hukuk sistemini kaosa sürükleyecek şekilde kararlar alması, kesin hüküm etkisini tamamen devre dışı bırakılmasına neden olmaktadır” açıklamasını değerlendirdi.

Özel, şunları söyledi.

“Ben Anayasayı okuduğumda Anayasa`da yargıyı değil, yargı bağımsızlığını biliyorum. Hâkim teminatını biliyorum. Anayasayı okuduğumda Yargıtay`ın bütün hukuk sisteminin üstünde olduğunu okumadım. Anayasayı okuduğumda Anayasa Mahkemesi kararlarının hem yargı hem yürütme hem yasama organları açısından bağlayıcı olduğunu biliyorum ve Anayasa ile yönetiliyorsak, Anayasa`yı okuduğumuzda bu meselede Anayasa Mahkemesi`nin haklı olduğunu, Yargıtay`ın yaptığının da hadsizlik olduğunu Anayasaya bağlılık yemini eden herkes bilmelidir, söylemelidir. Bugün Anayasa`yı savunmak Türkiye`yi savunmaktır. Bir kez daha tekrar etmek gerekirse Anayasa`nın Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili maddesini görmezden gelirseniz, biri de sizin Cumhurbaşkanlığı yetkisi maddesini görmezden gelir. Öbürü Meclis`in gitmişini görmezden gelir. O zaman ortada devlet kalmaz, düzen kalmaz. Biz bu devleti ne güçlüklerle kurduk. O Anayasa`yı ne güçlüklerle yaptık. Işte bugün içerideki Cumhuriyet filminde de onu yaşadık. Bu ülke ne bedellerle bir Anayasa`ya sahip oldu? Anayasa`yı yok saymak kimsenin hakkı değildir. Anayasa Mahkemesi kararını tenkit edebilirsiniz ama yok sayamazsınız, yok sayarsanız, kendi varlığınızı inkâr edersiniz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA