17 Mart 2026 Salı

10:45   MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN İKRAM: 13 İLÇEDE 10 BIN LOKMA DAĞıTıLDı!   10:42   TÜRKIYE’DEN GEÇECEK SILAHLAR İÇIN YENI DÖNEM: ERDOĞAN İMZALADı, ARTıK O ŞART OLACAK!   07:20   AKKUYU’DA 478 MILYAR DOLARLıK "RUSYA" İDDIASı: VATANDAŞıN CEBINDEN HER YıL 7 MILYAR DOLAR Mı ÇıKACAK?   22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!  
 
     
   

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI, YARGITAY ÜYELERİNE “ANAYASA KİTAPÇIĞI” GÖNDERDİ. ÖZGÜR ÇELİK: “YÜKSEK YARGIYA ANAYASA`YI HATIRLATMA İHTİYACI HİSSETMEMİZ, BUGÜN DÜNDEN ÇOK DAHA GERİDEYİZ DEMEKTİR”


CHP İstanbul İl Başkanlığı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşı Yargıtay üyelerine, Sirkeci PTT`den posta yoluyla Anayasa kitapçığı gönderdi. İl Başkanı Özgür Çelik, “2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100`üncü yılında hukukun üstünlüğünü tesis etmiş, örnek bir demokrasi olduğumuz ile gururlanmamız gerekirken hâlâ yüksek yargı organlarına Anayasa`yı hatırlatma ihtiyacı hissetmemiz, bugün dünden çok daha gerideyiz demektir” dedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2023 Cumartesi 15:27   Okunma : 508

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşı Yargıtay üyelerine, Sirkeci PTT`den posta yoluyla Anayasa kitapçığı gönderdi. İl Başkanı Özgür Çelik, “2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100`üncü yılında hukukun üstünlüğünü tesis etmiş, örnek bir demokrasi olduğumuz ile gururlanmamız gerekirken hâlâ yüksek yargı organlarına Anayasa`yı hatırlatma ihtiyacı hissetmemiz, bugün dünden çok daha gerideyiz demektir” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili, Gezi Parkı davası tutuklusu avukat Can Atalay hakkında AYM “hak ihlali” kararı vermişti. AYM`nin dosyayı gönderdiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi`ne sevk etmişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise Atalay hakkında “hak ihlali” kararı verilmesi yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin bu kararına karşı muhalefet partilerin tepkisi sürüyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı da Yargıtay üyelerine ulaştırılmak üzere dün Sirkeci PTT`den posta yoluyla Anayasa kitapçığı gönderdi. Örgütle birlikte Sirkeci PTT önünde bugün açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa`yı tanımadığını vurguladı.

“YARGITAY BAŞKANLIĞI, AKIL ALMAZ KARARI BENİMSEDİ”

Çelik, şunları söyledi:

“Yargıtay Başkanlığı, son yayınladığı bildiriyle hukuktan, Anayasa`dan yana tavır almak yerine Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin akıl almaz kararından yana bir tavrı benimsedi. Ülkemizde halkın yüzde 69`u adalet sistemine güvenmiyor. Türkiye, hukukun üstünlüğü endeksinde 173 ülke arasında 148`inci sırada. Birileri, `Can Atalay`ı nasıl tahliye etmeyiz, Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımamak için nasıl gerekçeler buluruz` konusunda kendilerine dert edinmek yerine toplumda adalet sistemine güvenmeme oranının yüzde 69`lara çıkmasını, hukukun üstünlüğü endeksinin 173 ülke arasında 148`inci sırada olmasını kendilerine dert etsinler. Posta yoluyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı`na ve üyelerine tanımadıkları, ihlal ettikleri Anayasa kitabını gönderdik. Onlara Anayasamızı hatırlatma ihtiyacı duyduk.

“HÂLEN ANAYASA`YI SAVUNMAK ZORUNDA KALIŞIMIZ NE ACI”

2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100`üncü yılında hukukun üstünlüğünü tesis etmiş, örnek bir demokrasi olduğumuz ile gururlanmamız gerekirken hâlâ yüksek yargı organlarına Anayasa`yı hatırlatma ihtiyacı hissetmemiz, bugün dünden çok daha gerideyiz demektir. Şu an Sirkeci Postanesi`nin önündeyiz. Bu postane, Kurtuluş Savaşı`nın kaderini belirledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, telgraflarını bu postaneden gönderdi. 147 yıl önce buradan 500 metre ilerideki Bab-ı Ali`de bu toprakların ilk anayasası olan Kanuni Esasi ilan edildi. 147 yıl sonra burada hâlen anayasayı savunmak zorunda kalışımız ne kadar acıdır... Ülkemizin 147 yıllık anayasa birikimini, hukuk devleti idealini birilerinin dar iktidar kavgalarına kurban etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.

“DEMOKRATİK MÜCADELE YOLLARINI KULLANACAĞIZ”

Anayasa`yı fiilen ortadan kaldırmak isteyenler; bizleri, Anayasa`yı, hukukun üstünlüğünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ten aldığı görevle her ahval ve şerait içerisinde koruyacağımızı, bunun için de her şeyi göze alarak demokratik mücadele yollarını kullanacağımızı bilmelerini isteriz. Türkiye sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değildir. Türkiye, yabancı devletler tarafından anayasası yapılmış bir ülke değildir. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye`nin böyle bir ülke olduğunu zannedenlere ülkemizin 147 yıllık anayasa tecrübesini 100 yıllık bir Cumhuriyet olduğunu her ortamda hatırlatacağız. Burada Yargıtay üyelerine Anayasa kitapçığını gönderdik. Pazartesi günü Çağlayan Adliyesi`nin önünde saat 14.00`te bir oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Adalet arayışımız devam edecek. Demokrasi arayışımız devam edecek. Cumhuriyetimizin kurumlarını korumaya devam edeceğiz. Yaşasın adalet diyoruz. Yaşasın özgürlük diyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye diyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA