10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, KAZI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Soli Pompeiopolis Antik Kenti`nde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Tarih : 25 Kasım 2023 Cumartesi 13:01   Okunma : 681

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Soli Pompeiopolis Antik Kenti`nde yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Arkeolojik değerlerin gün yüzüne çıkması için yürütülen kazı çalışmaları Antik Limanı`da içinde bulunduruyor. Viranşehir Mahallesi`nde Soli Pompeiopolis Antik Kenti içerisindeki iki farklı alanda yürütülen kazıda çalışmalarında limanın kalıntıları gün yüzüne çıkıyor. Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Doktor Deniz Kaplan`dan detaylı bilgi alan Başkan Tarhan, çalışmanın tamamlanmasıyla bölgenin turizm açısından ciddi değer kazanacağını dile getirdi.

“LİMANDA MENDİREK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Kazı çalışmalarının iki farklı alanda yapıldığını dile getiren Doç. Dr. Deniz Kaplan, “Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktayım. Soli Pompeiopolis kazılarının ekip üyesiyim. Bu yılki kazılar Mersin Müzesi başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Kazılarımızı iki alanda gerçekleştirdik. İlk olarak höyükte temizlik çalışmalarını yaptık. Limanda ise mendirek kazılarına devam ediyoruz. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan bizleri her zamana destekliyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kazılarımız her zaman gelip ziyaret ediyorlar. Kurum ve kuruluşlarla görüşme halindeler. Bu değeri hem Mezitli`ye hem Mersin`e kazanmak hepimiz için çok önemlidir” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR TARİHİ MİRAS BULUNUYOR”

Kazı çalışmalarıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Tarhan ise “Her fırsatta kazı çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz. Daha önce çalışmaların hızlanması adına bazı girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz sonucu kentin önde gelen STK`ları kazı çalışmalarına destek oldu. Sadece belediyelerimiz değil Mersin`deki tüm kurum ve kuruşların Soli Pompeiopolisteki çalışmalara destek olmasını istiyorum. Burada çok büyük bir tarihi miras bulunmakta. Bunu hep birlikte gün yüzüne çıkartabiliriz. Bu anlamda kazı çalışmalarına destek olan Mersin Müzesi`ne ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölge turizm açısından ciddi değer kazanacaktır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA