17 Haziran 2026 Çarşamba

18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”   15:38   MUHARREM İNCE’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ZIYARET   14:38   ÖZGÜR ÇELIK’TEN SILIVRI VE BEYLIKDÜZÜ OPERASYONLARıNA TEPKI: "TESLIM OLMAYACAĞıZ"   14:37   İMAMOĞLU’NDAN YENI PARTI YANıTı: "SIYASETEN, RUHEN VE BEDENEN HAZıRıZ"   13:36   İBB DAVASıNDA 51’INCI GÜN... TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: "İSTANBUL’UN KıYıLARıNı IŞGALDEN KURTARAN EKIP BUGÜN SANıK. BU EKIP, İSTANBUL’UN MUHAFıZLıĞı GÖREVINI ÜSTLENMIŞTIR"   13:34   CHP’LI ÖZCAN, MARMARIS’TE DEPREM VE YAPı GÜVENLIĞI NEDENIYLE KAPANAN OKULLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK  
 
     
   

SALICI: ATATÜRK`ÜN ÇİZDİĞİ ÇERÇEVENİN DIŞINA TAŞIP, GÖÇ SORUNUNU TÜRKİYE`DE DE İSTİSMAR ETMEK İSTEYEN AŞIRI SAĞCILAR OLABİLİR. DİKKATLİ OLMAK ZORUNDAYIZ


Avrupa`daki aşırı sağcıların Türkleri, Müslümanları hedef aldığını anımsatan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, "Atatürk`ün çizdiği çerçevenin dışına taşıp, göç sorununu Türkiye`de de istismar etmek isteyen aşırı sağcılar olabilir. Dikkatli olmak zorundayız. Çünkü göç sorununu en yakıcı şekilde biz yaşıyoruz. Evrensel değerleri kendisine rehber edinen kurucu liderimiz Atatürk`ün öğretisine her zamankinden daha sıkı sarılmamız gereken zamanlardayız" dedi.

 

Tarih : 26 Kasım 2023 Pazar 16:21   Okunma : 627

Avrupa`daki aşırı sağcıların Türkleri, Müslümanları hedef aldığını anımsatan CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, "Atatürk`ün çizdiği çerçevenin dışına taşıp, göç sorununu Türkiye`de de istismar etmek isteyen aşırı sağcılar olabilir. Dikkatli olmak zorundayız. Çünkü göç sorununu en yakıcı şekilde biz yaşıyoruz. Evrensel değerleri kendisine rehber edinen kurucu liderimiz Atatürk`ün öğretisine her zamankinden daha sıkı sarılmamız gereken zamanlardayız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bugün X hesabından yaptığı açıklamada dünyada aşırı sağ görüşün yükseldiğine dikkat çekti. Türkiye`de göç sorununu istismar etmek isteyen aşırı sağcıların da olabileceğini belirten Salıcı`nın açıklaması şöyle:

"AŞIRI SAĞ TIRMANIŞTA"

"Aşırı sağ tırmanışta. Hollanda`da, İtalya`da, İsveç`te, İspanya`da, Fransa`da, Almanya`da başarı elde ediyorlar. Bulaşıcı bir virüse benziyorlar. Avrupa`daki aşırı sağcılar Türkleri, Müslümanları hedef alıyorlar. Bizden nefret etmeleri için ismimizin Ahmet olması, Ayşe olması yetiyor. Kıyılarımıza kadar vuran bu dalgaya karşı uyanık olmak ve göç sorununu istismar edenlere müsaade etmemek zorundayız. İlk iş; Cumhuriyetimizde düzensiz göçle etkili bir mücadele yürütmektir. Pazarlık malzemesi olarak görülen bu meseleyi ulusal bir ciddiyetle ele almaktır. İnsanlık onurunu çiğnemeden bu konuyu yönetebiliriz.

"ATATÜRK`ÜN ÖĞRETİSİNE HER ZAMANKİNDEN DAHA SIKI SARILMAMIZ GEREKEN ZAMANLARDAYIZ"

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Nazi rejiminden kaçıp ülkemize sığınanları hatırlayalım. Nitelikli iş gücüne sahip olan bilim insanları Türkiye`ye kabul edilmişti. Türkçe öğrenme şartı vardı. Sonuçta, pek çok kürsüde üniversitelerimize fayda sağlamışlardı. İzlememiz gereken göç politikası tam olarak budur. Atatürk milliyetçiliğinin bize çizdiği yol yeterlidir. Milletimizi aşağı çekecek her şeye `Hayır`, muasır medeniyetler seviyesini aşmamızı sağlayacak her şeye `Evet` diyebilmektir. Atatürk`ün çizdiği çerçevenin dışına taşıp, göç sorununu Türkiye`de de istismar etmek isteyen aşırı sağcılar olabilir. Dikkatli olmak zorundayız. Çünkü göç sorununu en yakıcı şekilde biz yaşıyoruz. Evrensel değerleri kendisine rehber edinen kurucu liderimiz Atatürk`ün öğretisine her zamankinden daha sıkı sarılmamız gereken zamanlardayız."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA