6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!  
 
     
   

CHP`Lİ SALICI, LİBYA TEZKERESİNE “HAYIR” DİYECEKLERİNİ AÇIKLADI: "ORDUMUZU KALDIRAÇ OLARAK KULLANMA HEDEFİ VAR"


CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Libya`da Türk askerinin görev süresini uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine “Hayır” diyeceklerini açıkladı. Salıcı, “Bu tezkerede çıkarlarımızın gerektirdiğinden daha fazla bir hareketlilik vardır. Bu tezkerede attığı adımları başarısı tesadüflere kalmış bir başarısızlık vardır. Bu tezkerede ordumuzu kendi güvenliğimizin dışında diplomatik kaldıraç olarak kullanma hedefi vardır. Emin olun sokaktaki yurttaşımız ‘Çocuklarımızın geleceği için en iyi seçenek askerimizi Libya`ya göndermektir` dememektedir” diye konuştu.

 

Tarih : 30 Kasım 2023 Perşembe 19:35   Okunma : 630

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Libya`da Türk askerinin görev süresini uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine “Hayır” diyeceklerini açıkladı. Salıcı, “Bu tezkerede çıkarlarımızın gerektirdiğinden daha fazla bir hareketlilik vardır. Bu tezkerede attığı adımları başarısı tesadüflere kalmış bir başarısızlık vardır. Bu tezkerede ordumuzu kendi güvenliğimizin dışında diplomatik kaldıraç olarak kullanma hedefi vardır. Emin olun sokaktaki yurttaşımız ‘Çocuklarımızın geleceği için en iyi seçenek askerimizi Libya`ya göndermektir` dememektedir” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, TBMM Genel Kurulu`nda Libya`da Türk askerinin görev süresini 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresine ilişkin konuştu. Salıcı, CHP`nin tezkereye “Hayır” oyu vereceğini açıklayarak, nedenlerini şöyle sıraladı:

“Partimize Meclis`teki Genel Kurul görüşmelerinden ya da komisyondan önce bilgi verilmedi. Çünkü iktidar Türkiye`yi sadece kendisinden ibaret zannediyor. Daha da beteri iktidar Türkiye`yi sadece Cumhurbaşkanı`nın maddi ve manevi şahsiyetinden ibaret zannediyor. Bize göre diplomasi iç kamuoyunun bütün halinde dışarıya yansımasıdır. Oysa sizin için diploması içeriyi manipüle etmek için dışarıyı kullanmanın bir amacıdır. Biz bu yaklaşımı ısrar ile reddediyoruz. Çünkü koskoca Türkiye`nin Tayyip Erdoğan`ın siyasi ömrünü aşan uzunlukta bir dış politika stratejisi olmadığı görüyoruz. Geçmişte sarayın keyfine ve ruh haline göre alınan kararların bedeli ağır oldu. Bu yol sizi hep U dönüşlerine mecbur bıraktı. Doğu Akdeniz`de çıkarlarımız zedelendi.

Türkiye ekseninde saray önce nerede kriz var diye bakıyor, sonra kendisine ‘Bana buradan ne fırsat çıkar` diye soruyor. Sonra dönüp diyor ki, bunun adı dış politikadır. Milli dış politikadan muhalefetin, toplumun haberi var mı? Yok. Adalet ve Kalkınma Partili arkadaşların haberi var mı? Yok. Bu nasıl bir millilik? Milli kelimesi öyle bir noktaya geldi ki Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında, arkadaşlar ne zaman milli kelimesini söyleseler, ‘Eyvah kesin bunun altından bir şey çıkacak` diyoruz. Kesin bir yanlış ve hata var. Bunu örtmek için kamuflaj amacıyla kullanılıyor demek noktasına geldik. Arkadaşlar milli olan hangisi? Darbeci Sisi derken mi milliydi bizim dış politikamız, dostum Sisi derken mi milli?Kardeşim Esad derken mi milliydi bizim dış politikamız, katil Esed derken mi bizim dış politikamız millidir?

Neden demokrasi ile yönetilen ülkelerden dostumuz kalmadı, esas sormamız gereken soru budur? Demokratik dünya ile sıkı ve uzun vadeli dostluklar kuramıyoruz. Bir zaman değerlere dayalı dış politikadan bahsediyordunuz ya, değerli yalnızlıktan bahsediyordunuz. Bu saydığım ülkelerle bizim hangi değerlerimiz ortak, birisinin bunun cevabını vermesi gerekiyor. Ekonomik sıkıntı yaşadığımızda kendi ülkesinde diktatörlük kuranların kapısını çalmak dışında değerler açısından bu ülkeler ile ne ortaklığımız var, bunu sormamız gerekiyor.”

"CHP KRONİK MUHALİF DEĞİL"

Salıcı, “CHP tezkerelerin kronik muhalifi değil. Birleşmiş Milletler kararlarına dayanan barış gücü operasyonları için desteğimizi esirgemediğimize herkes şahittir. Lübnan ve Kosova`da olduğu gibi. Anayasa`nın 92`nci maddesine göre yurt dışına asker gönderebiliriz. Fakat bunun milletlerarası hukukun meşru saydığı halleri karşılaması gerekir. Bu tezkereye onay veren bir Birleşmiş Milletler kararı var mıdır? Bu tezkerede ne vardır, ben size söyleyeyim. Bu tezkerede çıkarlarımızın gerektirdiğinden daha fazla bir hareketlilik vardır. Bu tezkerede attığı adımları başarısı tesadüflere kalmış bir başarısızlık vardır. Bu tezkerede ordumuzu kendi güvenliğimizin dışında diplomatik kaldıraç olarak kullanma hedefi vardır. Emin olun sokaktaki yurttaşımız ‘Çocuklarımızın geleceği için en iyi seçenek askerimizi Libya`ya göndermektir` dememektedir" diye konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA