26 Nisan 2026 Pazar

09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”  
 
     
   

İYİ PARTİ KADIN POLİTİKALARI BAŞKANI YÜKSEL: "KADINLARIN TOPLUMDA EŞİT VE ADİL BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMELERİ, DEMOKRASİMİZİN VE İNSAN HAKLARININ VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR"


İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Türkiye`de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yılını kutladığı açıklamada; "Günümüz iktidarının ve bileşenlerinin benimsediği politikaların olumsuz sonuçları, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında kadının mevcut haklarının dahi eylemli olarak elinden alınması gibi vahim bir sosyolojik iklim yaratmaktadır. Başka bir ifadeyle son 20 yılda uygulanan bu tür politikalar; kadınların şiddetten korunması, eşit haklara erişimi ve genel olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolundaki çabaları zayıflatmakta ve sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için olumsuz sonuçlar doğurmakta ve toplumsal ilerlemenin geri dönüşüne neden olmaktadır. Kadınların toplumda eşit ve adil bir şekilde temsil edilmeleri, demokrasimizin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi.

 

Tarih : 5 Aralık 2023 Salı 20:06   Okunma : 739

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Türkiye`de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yılını kutladığı açıklamada; "Günümüz iktidarının ve bileşenlerinin benimsediği politikaların olumsuz sonuçları, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında kadının mevcut haklarının dahi eylemli olarak elinden alınması gibi vahim bir sosyolojik iklim yaratmaktadır. Başka bir ifadeyle son 20 yılda uygulanan bu tür politikalar; kadınların şiddetten korunması, eşit haklara erişimi ve genel olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolundaki çabaları zayıflatmakta ve sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için olumsuz sonuçlar doğurmakta ve toplumsal ilerlemenin geri dönüşüne neden olmaktadır. Kadınların toplumda eşit ve adil bir şekilde temsil edilmeleri, demokrasimizin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi. 

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Genel Merkezi`nde bugün yaptığı açıklamayla Türkiye`de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yılını kutladı. Yüksel`in açıklamaları şöyle:

"Bugün, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 89. yıl dönümü. Biz Türk kadınları, bu tarihi adımın toplumsal ve politik anlamda getirdiği ilerlemeyi hatırlıyor, onurlanıyor ve yürekleniyoruz.

"TÜRK KADINI; ÜLKENİN SİYASİ, EKONOMİK VE SOSYAL HAYATINDA ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENMİŞ VE ÜLKENİN GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR"

1934 yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün liderliğinde atılan bu büyük adım, kadın hakları konusunda Türkiye`yi öncü ülkelerden biri yapmış; Türk kadınlarının sosyal, ekonomik ve politik yaşamdaki rolünün yeniden şekillenmesinin başlangıcı olmuş ve dünyada pek çok ülkeye ilham vermiştir. Kadının seçme seçilme hakkını kazanması, o dönem şartlarında dahi Türkiye`nin modernleşme sürecindeki ilerlemesini ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılığını simgelemektedir. Ve Türk kadını, bu hakkı kullanarak; ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal hayatında önemli roller üstlenmiş ve ülkenin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.

"SON 20 YILDA UYGULANAN POLİTİKALAR SADECE KADINLAR İÇİN DEĞİL, TOPLUMUN BÜTÜNÜ İÇİN OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURMAKTA"

Bu önemli yıl dönümü kadınların mücadele etmeleri hâlinde neleri başarabileceklerini bir kez daha anımsamamıza vesiledir. Günümüz iktidarının ve bileşenlerinin benimsediği politikaların olumsuz sonuçları, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında kadının mevcut haklarının dahi eylemli olarak elinden alınması gibi vahim bir sosyolojik iklim yaratmaktadır. Başka bir ifadeyle son 20 yılda uygulanan bu tür politikalar; kadınların şiddetten korunması, eşit haklara erişimi ve genel olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolundaki çabaları zayıflatmakta ve sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için olumsuz sonuçlar doğurmakta ve toplumsal ilerlemenin geri dönüşüne neden olmaktadır. Kadınların toplumda eşit ve adil bir şekilde temsil edilmeleri, demokrasimizin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır.

"TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN HER DÜZEYDE TEŞVİK EDİLMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İYİ Parti olarak Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 89. yıl dönümünde; kadınların toplumdaki yerini güçlendirme ve eşitlikçi bir dünya için verdiğimiz mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ve gür bir sesle tekrar ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti`nin temel değerleri ve Atamızın vizyonu doğrultusunda; kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması, kadınların her alanda daha fazla temsil edilmesinin desteklenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin her düzeyde teşvik edilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ve Türk kadınının var olma, hak arama mücadelelerinde her daim yanlarında olacağımızı beyan ediyor ve o güzel ve iyi günlere selam gönderiyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA