27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

BAŞLANGIÇ SEVİYESİNDEKİ YATIRIMCILAR BİTCOİN GRAFİKLERİNİ NASIL OKUMALI?


Grafik okumak, özellikle kripto para yatırımcıları için son derece önemli bir konu. Hatta denilebilir ki, Bitcoin ve diğer kripto varlıklarına yatırım yapacaksanız ilk ve en temel olarak grafikleri nasıl okuyabileceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. Bağlangıç seviyesindeki yatırımcılar Bitcoin grafiklerini nasıl okumalı? Soruyu sizler için yanıtlarken, verdiğimiz verilerin birer yatırım tavsiyesi olmadığını lütfen aklınızdan çıkarmayın. Şimdi, temel finans becerilerinizi geliştirmek için kolları sıvayalım. Bitcoin grafik canlı nedir ve nasıl okunur?

 

Tarih : 8 Şubat 2024 Perşembe 14:35   Okunma : 1372

Grafik okumak, özellikle kripto para yatırımcıları için son derece önemli bir konu. Hatta denilebilir ki, Bitcoin ve diğer kripto varlıklarına yatırım yapacaksanız ilk ve en temel olarak grafikleri nasıl okuyabileceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. Bağlangıç seviyesindeki yatırımcılar Bitcoin grafiklerini nasıl okumalı? Soruyu sizler için yanıtlarken, verdiğimiz verilerin birer yatırım tavsiyesi olmadığını lütfen aklınızdan çıkarmayın. Şimdi, temel finans becerilerinizi geliştirmek için kolları sıvayalım. Bitcoin grafik canlı nedir ve nasıl okunur?

BİTCOİN GRAFİKLERİ NEDEN ÖNEMLİ?

Yatırımcılar, Bitcoin ve farklı kripto para piyasalarında “ucuzken al” ve “değerlenince sat” temel prensibi ile hareket ederler. Ancak bu kadar basit değil, değerler çoğunlukla kitle psikolojisine ve yatırımcı gruplarının alım-satım alışkanlıklarına bağlıdır. Bununla birlikte, Bitcoin ve diğer kripto paraların gelecekteki değerlerini tespit için çoğunlukla “teknik analiz” adı verilen yöntem kullanılır.

Teknik analiz ile yatırımcılar, bir risk değerlendirmesi yapabilirler. Bu nedenle “tabloları okumak” bir Bitcoin yatırımcısı için son derece önemlidir. BTC canlı fiyat değerleri, ilk kez Japonlar tarafından 1980`li yıllarda kullanılmaya başlanan mum grafikleri ile takip edilebilir.

MUM GRAFİK NEDİR?

Mum grafikler, belli bir zaman aralığında (tercihen 30 dk.`lık dilimler) Bitcoin ve diğer kripto varlıkların fiyatını – değerini gösterirler. Bitcoin dolar grafik verilerini WhiteBIT veya başka bir platform üzerinden incelediğinizde, yeşil mum – Bitcoin değerinin arttığına ve kırmızı mum ise düştüğüne işaret eder. Elbette hepsi bu değil.

Mumun ucundaki ince çizgi ise, çoğunlukla o ticari metanın alabileceği en yüksek değeri ifade etmek için kullanılır. Mum grafik değerlerini incelediğinizde uzun bir yeşil çizgi, sütunun üstünde ise bu ticari metanın yüksekten değerlendirilme eğiliminde (fiyatının artacağı) şeklinde yorumlanabilir. Mum grafikler konusunda uzmanlaşmak isterseniz, BTC anlık grafikleri inceleyerek işe başlayabilirsiniz.

BİTCOİN GRAFİKLERİ/MUM GRAFİK NEDEN ÖNEMLİ?

Yatırım kararları kripto para dünyasında ve hisse senedi marketinde kararlar “teknik analiz” yöntemi ile alınır. İsabetli bir teknik analiz için ise, mum grafikleri doğru okumak son derece önemlidir. Çoğu kripto para ticareti eğitiminde, Bitcoin dolar canlı grafik okuma gibi alıştırmalar bu nedenle önemlidir. Tüm bunlara ek olarak teknik analiz, aynı zamanda “direnç noktaları” veya “Ayı Bayrağı”, “Trend” gibi teknik terimlerden de söz edilebilir.

Mum grafikler ve teknik analiz sayesinde yatırımcılar, son derece değişken olan piyasalarda satın aldıkları veya alacakları ya da tam tersi olarak satmayı planladıkları kripto paralar için karar verirler. Bunun için Bitcoin grafik okuma, en az teknik analiz kadar önemlidir. Hatta pek çok kurs veya online kursta ilk olarak Bitcoin grafiği okuma ve sonrasında teknik analize dair konulardan söz edilir.

BİTCOİN GRAFİK OKUMA KONUSUNDA NASIL USTA OLABİLİRSİNİZ?

Bitcoin ve diğer ticari metaların piyasa hareketleri, son derece önemlidir. Kimi zaman patternler, yani bir ticari metanın tekrar eden değer değişimi de yatırımcılar için büyük önem arz eder. Tüm bunlar için Bitcoin grafik okuma önemlidir. Peki, bu işte ustalaşmak için ne gibi adımlar atabilirsiniz?

Mum Grafiklerin Dinamiği: Grafikleri iyi analiz etmek, doğru yatırımın anahtarıdır.

Pratik, Mükemmel Yapar: Piyasaları takip edin ve kendi trend yorumlarınızı oluşturun.

Teknik Analize Önem Verin: Teknik analiz konusunda uzmanlaşmak, piyasalar konusunda uzmanlaşmak demektir ve son derece önemlidir.

Terimler, Önemlidir: “Bitcoin endeks”, “Ayı Sezonu”, “Boğa Sezonu” ve diğer pek çok terimi iyi öğrenmek en az grafik okuma kadar önemlidir.

Kendi Tahminlerinizi Oluşturun: Günlük alıştırmalar yaparak, yatırım yapmasanız da kendinizi çoğu konuda geliştirebilirsiniz.

Yukarıdaki adımlar, kısa vadede olmasa da uzun vadede sizleri ciddi bir Bitcoin yatırımcısı haline getirebilir. Günümüzde pek çok alım satım platformu, kendi eğitimlerini ücretsiz olarak veriyor.

Bitcoin grafiklerini okumak, sizlere Altcoin veya hisse senedi pazarında yepyeni kapılar açabilir. Bunun için pratik yapmaktan ve grafik okuma dışında teknik analiz konusunda kendinizi geliştirmekten asla geri durmayın. Pratik, mükemmel yapar. Bu nedenle, bir yatırım yapamasanız da canlı takip yapak ve piyasaları değerlendirmek sizler için yerinde olabilir.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA