30 Haziran 2026 Salı

17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!   07:20   ANAHTAR PARTI’DEN OSMANIYE’DE GÜÇ GÖSTERISI! GÜR ARSLAN YıKAR’DAN BIRLIK MESAJı   06:10   EKREM İMAMOĞLU’NDAN, HAYATıNı KAYBEDEN CHP’LI BALÇıK IÇIN TAZIYE MESAJı   22:51   KADIR İNANıR’A SON VEDA! CENAZE TÖRENINDE BEKLENMEDIK GERILIM..   22:50   ’MERSIN TıPKı BIR AŞURE GIBI...’ VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE DAMGA VURACAK ’BARıŞ’ MESAJı!   20:01   TTB’DE SEÇIM YARıŞı BITTI! MERKEZ KONSEYI’NDE DENGELERI DEĞIŞTIREN SONUÇLAR: İŞTE YENI YÖNETIM   18:27   HAMZABEYLI’DE EZBER BOZAN LEZZET ATÖLYESI   23:59   TÜLAY HATIMOĞULLARı’NDAN MECLIS KAPANMADAN ÖNCE KRITIK ÇAĞRı!   10:42   HERKES HAVA DURUMUNA BAKıP EVDE KALıRKEN ONLAR ORAYA AKıN ETTI! ARTVIN’DE MERSIN RÜZGARı ESTI   16:02   NATO, ANKARA ZIRVESI’NDE MILYARLARCA DOLARLıK YENI SAVUNMA SÖZLEŞMELERI AÇıKLAYACAK  
 
     
 
 
image

Okunma : 1063  Tarih : 26.07.2024  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Salim DOĞAN

SİN SİN VE GÖREVDEŞLİK

  SİN SİN                                               

 

“Bu gün balonlarda ışıkları yakıp söndürmek ıslık çalmak alkış tutmak bir sin sin olayıdır. Bu Oğuz Türklerinin en büyük kültür aktarımıdır.”

 

 “Ankara halkı tarihin pek eski devirlerinden beri "Seymen düzülme" adı verilen bir Türk kültürünün milli vicdanında gizli bir sihir olarak yaşatmakta idi. Seymen alayı daima "kızılca günlerde" kurulurdu. Yani milli felaket günlerinde, bir beyliğin ve bir devletin yıkılış sıralarında, halk yeni bir devlet kurmak ve başlarına yeni bir reis seçmek için Seymen alayı kurulurdu. Bu alay yeni devlet kurar, yeni reisi seçerdi. Bu, Türk’ün mucizeli bir hayali idi. Bu sebepledir ki Oğuzlar tarihin hiç bir devrinde devletsiz kalmamışlardır.

 

            Seymen düzülme çok şaşkınlık uyandırıcı, hayrete düşürücü bir olaydır. Seymen alayı toplu ve milli bir galeyan anıdır. Bunun ufak bir şekilde bayram ve düğünlerde kurulurdu. Seymenler o gece "Sin Sin" adı verilen bir ateş oyunu oynarlardı. Yakılan ateşin etrafında davul ve zurna çalarak zeybek oynarlar bu ateşin üstünden atlayarak bir nevi Tura oyunu oynayarak, sabahı ederler. Sin Sin oyunu eski Türk kavimlerinde mevcuttu. Bir nevi ibadet şeklidir”. * (Halk oyunları spor kulübü web sitesinden alınmıştır)

            Yurdumuzun dört bir yanında sin sin ateşleri yanmaktadır. Kızılca günler yakın gibi görülmektedir. Emperyalizm uzun vadeli bir planı yürürlüğe koymuştur. Sonuçlarını almak için son düzenlemeleri yapmaya çalışmaktadır. Çünkü günübirlik bir plan sömürgeci devletlerin işine gelmemektedir. ABD sabırla Ortadoğu ile ilgili planını uygularken bölgedeki en güçlü devleti ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Bunlar tarihi bizden çok daha iyi okumaktadır. Ortadoğu’nun en güçlü ve köklü ulusu Türklerdir. Türkler kolay lokma değildir. Savaşarak yıkılamayacağı on yedi kere kanıtlanmıştır. Emperyalizm her türlü metot ve teknikleri deneyerek bu sorunu çözmek istemektedir. Bunun için yakın tarihte denediği ve başarı sağladığı bir metodu yeniden uygulamaya koymuştur. Batı olarak tanıtladığımız halklar bilim ve teknikte başarı sağlamış, bunun önündeki engelleri papazlara rağmen ortadan kaldırmış bunu yapabilmek için engizisyonlarda bedel ödemişlerdir. Teknolojik üstünlüğü sağlayan batı geri kalmış toplumlara dogmatizmi önermiş, gelenek, görenek gibi statik uygulamalarla milletleri oyalamıştır. Bu toplumların öz kaynaklarını farklı metotlarla sömürmüştür.  Devletleri bir birine karşı kışkırtarak, ürettiği silahları satarak büyük karlar elde etmiştir. Yeni bir silah yaratarak diğerine karşı üstünlük elde etmesini ve bu durumun sürekliliğini sağlamıştır. Batı insanı kendi halklarının yaşam standardını en üst düzeye çıkarmak için her türlü tedbiri almıştır. Bu yaşam düzeyinin daha da yükselmesi için kaynaklara ihtiyaç vardır. Kendi yurtlarında ki öz kaynaklarını kullanmışlardır. Artık işe yaramaz olan yurtlarında sadece yaşamak için bayındırlaştırma çalışmaları yapılmaktadır. Her türlü üretimi yaşadıkları toprakların dışına taşımaktadırlar. Çünkü hem hammadde kaynaklarına yakın, hem çevre kirliliği olmayan, hem o fabrikalarda çalışacak olan ucuz iş gücü sağlamak onların; sosyal, siyasal, ekonomik risklerinden uzak ve sınırsız olanaklar sunmaktadır. Emperyalizm ya da kapitalizm bütün bunları gerçekleştirebilmek için kendi insanlarını da öldürmekten çekinmemektedir.

            Yurdumuzun dünyanın özeti olduğunu daha önceki yazılarımda söylemiştim. Anadolu tüm Dünya’nın enerji merkezinin tam üstünde oturmaktadır. Gelişen teknoloji ve uydulardan elde edilen jeolojik haritalarda bu durum kanıtlanmıştır. Artık bu bir sır değildir. Yeryüzünün en zengin toprakları Anadolu’yu korumak ona sahip olmak için Türk’ler kadar iradeli ve güçlü olmak yetmiyor. Bunun yanında bilimi ve teknolojiyi de kullanmak gerekmektedir. “Artık ulusların bağımsızlığı kullandığı teknolojiye bağlıdır.” Salim DOĞAN. Bu söz bana aittir. Ve gerçekten de ulusların bağımsızlıkları kullandıkları teknolojiye bağlıdır. Bilim ve teknolojik gelişmelerin sağlanabilmesi için uygun özgür üniversite ortamının yaratılması şarttır. Üniversitelerimiz bilim ve teknoloji üretmek yerine soyut siyasal kavgaların içine çekilmektedir. Uluslar kendi teknolojilerini ve patentlerini yaratmak zorundadır. Başkalarının teknolojisini kullanmak bağımlılıktır. Bunun en belirgin örneğini Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında yaşadık. Hem ilaç, hem de askeri teçhizat ambargoları ulusumuz için övünülecek bir durum değildir.

            Emperyalizm ya da kapitalizm kendi arasında işbirliği yolunda her türlü girişimi desteklemektedir. Sekiz milyara doğru giden dünya nüfusu vardır. Yeni ekonomiler kendi varlıklarını devam ettirmenin yollarını aramaktadır. Etrafımızdaki ateş çemberi gittikçe daralmaktadır. Bu durumdan kurtulmanın yolu bellidir. Bu yol emperyalizmin korkulu rüyasıdır. Bu yol Birinci Dünya Savaşıyla belirginleşen Çanakkale’de başlayıp Ulusal Kurtuluş Savaşıyla biten bir süreç sonunda kurulan Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk ulusudur. İşte bu engel ortadan kaldırıldığı zaman emperyalizm kolay bir şekilde enerji kaynaklarının sahibi olacaktır. Bu engelin ortadan kalkması için yıllar önce düğmeye basılmıştır. Ekonomik olarak çökertmenin yanında sosyal ve siyasal çökertme hareketi de en acımasız bir şekilde devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Kenetlenmiş olan Anadolu insanı etnik ve mezhep ayrımcılığı ile içten yıkılmak istenmektedir. Kurtuluş savaşı öncesinde olduğu gibi içimizdeki ari ırklar dış güçlerle iş birliği içindedir. Türk ulusu birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktadır. Bu sağlandığında etrafımızdaki ateş sönecektir. Yüce Türk ulusunu Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN yolunda birlik ve beraberlik ruhuyla sin sin ateşinin etrafında toplanmaya çağırıyorum.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA